alunite | Forumul Medical ROmedic

alunite

05-06-2009
julie v
Nu este medic/terapeut
julie v
Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti care este adevarul in legatura cu excizarea alunitelor ! Baiatul meu are vreo 4 alunite destul de marisoare si iesite in relief ! Nu s-a nascut cu ele, dar sunt constienta de prezenta a doua din ele incepand cu varsta de 4 ani ! Acum imi pare rau ca nu le-am excizat atunci, ca sa nu mai stau cu frica mereu ca i se poate intampla ceva ! Din "folclorul" romanesc, am dedus ca nu e bine sa actionam asupra lor, atat timp cat nu sufera transformari ! Si tind sa cred asta pentru ca vad multi medici care au alunite care mai de care mai ciudate si nu fac nimic pentru a le indeparta ! Dar nu mi se pare o idee buna nici sa asteptam sa se transforme in altceva ! Sunt extrem de panicata si de dezorientata ! Va rog sa ma lamuriti !
17 comentarii
0
07-06-2009, ora 17:25
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Excizia unei alunite este absolut INOFENSIVA daca este facuta de specialist !!! Dupa excizie, pe acel loc nu se intampla nimic altceva decat aparitia unei cicatrici!
"Folclorul" romanesc zice un lucru foarte bun: este TOTAL CONTRAINDICAT sa actioneze PACIENTUL asupra unei alunite !!! Daca pacientul actioneaza asupra alunitelor cu diverse creme, solutii, le taie cu lama sau le leaga cu fir de par de cal sau nylon, reuseste sa transforme o alunita benigna intr-una maligna!
Decizia exciziei unei alunite apartine medicului dermatolog. Unele persoane au atat de multe alunite incat este imposibil sa le excizeze pe toate!
Prin urmare, prezentati-va la medicul dermatolog si el va decide care dintre alunite trebuie excizata.
0
07-06-2009, ora 18:48
julie v
Nu este medic/terapeut
julie v
Va multumesc, d-le doctor. Am fost cu baiatul meu, chiar la Iasi (unde suntem noi, nici un medic dermatolog nu s-a inscris in acest program), pe 25 mai ( ziua mondiala a melanomului malign), in urma programarii prin tel. verde !Cei de-acolo m-au trimis la dr. Niculescu ( eu nu cunosc pe nimeni in Iasi ), care i-a "scanat" trei dintre alunite si ne-a spus ca deocamdata nu sunt probleme si sa venim peste 6 luni la control, pentru a compara imaginile lor de-acum cu cele care vor fi atunci. Mie mi se pare cam mare perioada de timp ! Dar am sa incerc sa-mi linistesc "piticii" de pe creier ! Insa gandul ca tot acolo vom ajunge (la excizie ) si consecintele acestui fapt, ma cam termina psihic ! Vreau sa fiu bine inteleasa, nu de operatia in sine ne temem noi, ci de ce va urma ! Pentru ca tot "folclorul" asta ne omoara, cand auzim ca de la niste biete alunite operate, s-a ajuns la cele mai tragice deznodaminte ! Daca ar fi dupa mine, maine i le-as scoate pe toate, va rog sa ma credeti !
0
08-06-2009, ora 16:49
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Acele "biete alunite operate", daca au ajuns la deznodamante tragice, inseamna ca erau deja melanoame in evolutie !
0
08-06-2009, ora 17:36
julie v
Nu este medic/terapeut
julie v
Buna ziua, d-le doctor ! Cum putem afla daca o alunita nu este deja melanom in evolutie ? Am tot citit ca, in momentul in care vedem anumite transformari ale alunitelor, trebuie sa ne prezentam de urgenta la medicul dermatolog. Dar daca deja se vad cu ochiul liber anumite transformari, nu cumva este deja prea tarziu pentru a mai face ceva ?! Excizate, intr-o asemenea situatie ( cand apar unele modificari ), ne putem considera in afara pericolului ?
0
09-06-2009, ora 17:12
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Dupa excizie se face obligatoriu examen anatomopatologic. Acesta precizeaza daca este sau nu este vorba despre un melanom, iar daca este, in ce stadiu de evolutie se afla.
0
09-06-2009, ora 18:11
julie v
Nu este medic/terapeut
julie v
Va multumesc, domnule doctor !
0
22-06-2009, ora 17:04
eleniki
Nu este medic/terapeut
eleniki
Va rog mult s ama ajutatı cu un sfat. Acum trei mi-a aparut un punct foarte mic ın urma unei arsuri de soare din care s-a dezvoltat o alunita...circa un mm latime si 2 inaltime deloc bıne defınıta. o culoare..nici nu stıu sa o descriu pare ca o pıcatura de ceara. un an maı tarzıu mi-au aparut mai mult cam 4 la numar ın diferite zone aceası culoare putin proeminent dar maı plate. Suna a alunite canceroase ? trebuie neaparat sa ma prezınt la un medıc cu ele? Va multumesc mult.
0
24-06-2009, ora 21:18
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Numai medicul dermatolog dupa ce le examineaza poate aprecia daca alunitele sunt periculoase sau nu
0
25-06-2009, ora 07:52
eleniki
Nu este medic/terapeut
eleniki
nca o ntrebare si va multumesc foarte mult. Am citit undeva ca doar o alunita ce depaseste 1 cm poate deven canceroasa. e adevarat va multumesc anticipat cred ca ar f cazul ptr l n stea mea sa ma prez nt la un dr dermatolog. Toate cele bune s sanatate multa
0
29-06-2009, ora 18:05
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
O alunita canceroasa poate avea orice dimensiune
0
19-07-2010, ora 22:28
Brasov Andreea
Nu este medic/terapeut
Brasov Andreea
buna ziua domnule doctor. am si eu o intrebare. de ceva timp, in jurul unei alunite de pe umar, s-a format o portiune alba. dar alunita nu mai este la fel de mare, ci aproape a disparut.
va multumesc frumos
0
27-07-2010, ora 19:04
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Acest tip de alunita se numeste Nev Sutton si reprezinta o faza de involutie a alunitei.
0
08-12-2010, ora 11:26
gabyb
Nu este medic/terapeut
gabyb
Buna ziua, domnule doctor.
Am nevoie de parerea dumneavoastra...
Am fost la doctorul de familie pt ca mi-au aparut niste verugi pe care am aplicat verolit forte si mi-am facut o rana foarte urata, si i-am aratat ca pe umarul drept am un "nod" care e iesit afara de culoare maro inchis si pe margine este rosu, uneori ma doare, alteori ma mananca si dupa ce ma scarpin ma doare. Dr.de familie m-a diagnosticat cu SUSPECT MELANOM SUPRACLAVICULAR DREPT, si mi-a facut bilet de trimitere la dermatologie, cat mai urgent pt ca si asa este cam tarziu, pt ca acolo arata foarte urat si nu se stie cat de avansat este, acestea au fost cuvintele doctorului (de fapt, eu ii spusesem dr.ca il am de 10 luni). Dvs. ce parere aveti? Mentionez ca "nodul" cu pricina il am de vreo 2 -3 ani, insa pana acum nu si facut simtita prezenta, si nici nu mergeam la medic, sincera sa fiu, daca nu era chestia aceea cu verugile. Dvs. ce ma sfatuiti? Sincera sa fiu sunt cam speriata, e posibil sa fie chiar asa de garv?
Am vazut pe internet poze cu melanoame, si sincera sa fiu, si al meu arata cam la fel.
Astept raspuns cat mai repede.
Va multumesc anticipat !!!
0
08-12-2010, ora 16:58
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Parerea mea mea este sa asteptati sa vedeti ce va spune dermatologul!
0
09-12-2010, ora 10:47
gabyb
Nu este medic/terapeut
gabyb
Va multumesc pt raspuns !!!
Dvs. zice-ti sa merg negresit la dermatolog? Eu mi-am programat sa merg dupa sarbatori, crede-ti ca este tarziu???
Va multumesc din suflet pentru raspuns !!!
0
15-12-2010, ora 17:20
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Nu cred ca este tarziu.
0
25-12-2010, ora 20:47
Simona I.
Nu este medic/terapeut
Simona I.
Buna seara,

In urma cu 2 zile m-am prezentat la dermatolog deoarece ma confruntam de cateva zile cu niste umfaturi mici ce produceau mancarime. Motivul principal era ca zona afectata cuprinde si o alunita de 3-4 mm care s-a umflat putin si s-a deschis la culoare. Diagnosticul primit a fost zona zoster - forma usoara. Dn doctor mi-a recomandat ca dupa finalizarea tratamentului cu acyclovir sa indepartez alunita alaturi de un examen histopatologic al piesei. Imi puteti da, va rog, cateva detalii privind acest examen? Care este scopul sau? Poti fi diagnosticat cu melanom malign chiar daca alunita a fost extirpata? In plus dermatologul mi-a spus daca eram insarcinata si faceam zona zoster trebuia sa fac intrerupere de sarcina fapt care m-a inspaimantat. As dori sa va intreb: care este perioada de asteptare pe care o recomandati dvs pt o viitoare sarcina? (dn doctor considera ca o luna de la inceperea tratamentului ar fi suficient).

Va multumesc si va doresc multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • AluniÈ›ele
  • Melanomul se dezvoltă mai degrabă din aluniÈ›e noi, decât din cele existente deja
  • AluniÈ›ele È™i petele maronii pot fi înlăturate în siguranță?
  • Legătura dintre numărul de aluniÈ›e È™i cancerul de piele
  • Mit: dacă rupi o aluniță faci cancer - adevărat sau fals?
  • Nev congenital (aluniță din naÈ™tere) de mari dimensiuni - ce trebuie făcut
  • AluniÈ›e cu risc - când e indicat să mergem la dermatolog
  •