am 76 kg, 1.59 m si 16 ani... vreau sa slabesc

24-02-2008
lavi000005
Nu este medic/terapeut
lavi000005
va rog foarte mult sa ma ajutati. am 76 kg, 1.59m si doar 16 ani, la scoala sunt privita ca si cand as avea un handicap fizic, vreau sa slabesc si sa ma inteleg cu colegii si sa isi schimbe si ei etitudinea fata de mine. Nu ma simt bine cu kilogramele pe care le am, va rog, ajutati-ma
4 comentarii
0
24-02-2008, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Scumpa mea, nu te mai complexa, situ ca este greu la varsta ta sa suprti un defect fizic. Mie imi vine mai usor sa trec peste asa ceva pentru ca am 32 de ani.
Mergi la un medic nutritionist sau endocrinolog, nu tine diete de capul tau. Sa stii ca obsesia de a slabi poate duce la tulburari grave comportamentale cum ar fi bulimia sau anorexia, asa ca de aceea este bine sa mergi la medic. Acesta iti va face analize si iti va recomanda el si o dieta echilibrata care sa nu te anemieze.
Mult curaj si vorbeste cu parintii tai si spune-le ca vrei sa mergi la medic.
0
25-02-2008, ora 00:00
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Cum a spus si doamna Miu, ar trebui mers la medic, cel mai bine un pediatru specializat pe nutritie sau endocrinologie.
Niste teste pentru glanda tiroida, alti hormoni, toleranta la glucoza.
Daca vii la Cluj, Pediatrie I se ocupa de asa ceva.
0
09-03-2008, ora 00:00
ScuMpikA
Nu este medic/terapeut
ScuMpikA
Lavi eu iti recomand sa mergi la un nutritionist foarte bun si sa faci mult sport, sa mergi la aerobic..eu am tot 16 ani k si tine dar nu am probleme cu greutatea[am 1.62 si 48 de kg] insa am o prietena mai plinuta..acum 2 luni a fost la un nutritionist bun, acesta ia facut un regim alimentar strict adica mananca la ore fixe si chesti dastea si deja au inceput sa se vada rezultatele..ea merge la aerobic face sport si acasa.. si noi, prietenele ei suntem alaturi de ea, o sustinem!iti trebuie multa ambitie si putere pentru ca e dificil dar ai incredere ca vei reusi!iti spun o vorba kre mi'a spus'o mie bunicul meu :Nimic nu e imposibil, dak vrei ceva cu adevarat POTI !SUCCES si ai incredere in tine!!!!
0
26-02-2022, ora 14:06
AlinaM1981
Identitate neconfirmată
AlinaM1981
Buna Lavi,

Sunt tehnician nutritionist si pot sa iti spun ca echilibrul este totul. Mananca sanatos, fara prajeli, fara fast food, mai putine dulciuri, bea minim 2 litri de apa si fa ceva miscare (maxim 1 ora pe zi, 3 zile pe saptamana). Nu trebuie sa cauti diete ci stil de viata sanatos si echilibrat, altfel o sa se tot acumuleze kilograme si asta iti spun din experienta mea. Am tinut multe diete incepand cu 24 de ani si pana pe la 33 de ani. De la 33 de ani am inteles ca trebuie sa mananc cel putin atat cat este rata mea metabolica, tinand cont de miscarea pe care o fac. Gasesti pe internet calculator al acestui indice, precum si aplicatii care iti calculeaza ce mananci atat din punct de vedere calorii cat si compozitie (proteine, carbohidrati, grasimi). Planifica in avans in weekend ce vei manca in saptamana urmatoare si vei reusi!


Iti tin pumnii,
Alina
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Unde se duce grăsimea atunci când slăbim?
  • Interacțiunile sociale ar putea fi influențate de dorința de a slăbi
  • Aplicații care ajută persoanele supraponderale să reziste tentațiilor alimentare
  • Balon intragastric ce poate fi înghițit - cea mai recentă armă împotriva obezității
  • Cât de eficient este sportul pentru scăderea în greutate la femei?
  • Sărbătorile vă afectează greutatea? Cântarul nu vă spune chiar totul
  • Cum să găsești voința pentru a slăbi
  •