Am devenit foarte timida!

31-07-2008
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Buna ziua, am 32 de ani si din cauza ca ma fost bolnava nu lucrez de 10 ani.
Datorita faptului ca nu lucrez sunt destul de izolata de oameni si de aceea am devenit foarte timida. Salut cunoscutii cu stangacie, nu pot intra in vorba cu nimeni etc.
as putea sa intru in vorba la biserica cu fete sau cu baieti tineri dar nu indraznesc.
Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc anticipat.
25 comentarii
1
31-07-2008, ora 00:00
tudora
Nu este medic/terapeut
tudora
solutia? sa incerci incetul cu incetul sa-ti faci diverse relatii de prietenie cu cei din jurul tau si sa iesi mai des astfel ca sa-ti faci cat mai multe cunostinte si sa comunici pe diverse teme cu ele si sa dai tot inainte chiar daca te-apuca rusinea cand ti-e lumea mai draga trebuie sa infrunti pur si simplu aceste situatii plimbandu-te iesiri dese si foarte multa comunicare cu cei din jur pe diverse teme nu conteaza ce chiar si ceva cat de mic si sa retii si faptul ca nu orice afectiune se trateaza cu medicamente mai sunt si alte remedii care dau rezultate incredibile
1
31-07-2008, ora 00:00
maya 12
Nu este medic/terapeut
maya 12
Buna Anastasia. Am citit mai multe pe mesaje pe care le-ai scris in acest forum si m-au impresionat. Eu te sfatuiesc sa incerci sa faci psihoterapie la un psiholog bun, te va ajuta sa stii. Desigur, daca iti permiti. Eu am incercat si m-a ajutat. Si eu am o problema grava de sanatate, am aflat asta acum 2 ani. La inceput stateam numai in pat si plangeam dar acum ma simt mai bine.M-a ajutat psihologul la care merg.Este si asta o solutie, nu? (printre multe altele...)

Iti doresc multa sanatate !
1
01-08-2008, ora 00:00
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
si eu ti-am citit postarile si mi se pare ca te descurci execelent. mai mult decat atat, sfaturile tale sunt foarte la obiect si extrem de bine structurate. eu zic sa incerci sa te detasezi de aceasta stare de timiditate si sa spargi odata gheata:)
numai bine!
1
01-08-2008, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Va multumesc tuturor.
Intr-adevar, nu imi pot permite sa merg la psihoterapie, dar am invatat sa imi gasesc pana la urma singura solutiile. Este adevarat ca merg periodic la medicul meu psihiatru.
Am eu mai multe probleme, nu numai timiditatea. Una ar fi ca imi vine foarte greu sa fac treaba de acasa. Ma enerveaza si ideea de treaba ingrozitor. Din cauza bolii mele, nervii mei sunt solicitati la maxim de orice activitate casnica sau orice efort.
Din cauza asta nu pot lucra la un serviciu.
Este bine insa ca nu mai am fenomene psihotice, sunt insa destul de suspicioasa.
Ce sa fac? Am avut nesansa sa am o mostenire genetica proasta!
1
01-08-2008, ora 00:00
O mama disperata
Nu este medic/terapeut
O mama disperata
Buna Anastasia,
Ti-am citit majoritatea postarilor si sunt impresionata de modul tau de a gandi, de caracterul si sufletul tau si chiar imi da impresia ca esti o persoana puternica. Asa cum am citit pe acest forum, se pare ca majoritatea persoanelor cu predispozitie la astfel de afectiuni sunt mai timide si retrase.O stiu din proprie experienta, am un caz in familie, in speta fiul meu care este tot asa. Iti recomand o carte daca iti place si poti citi, care sper ca te va ajuta. Se numeste "Puterea extraordinara a subconstientului tau" scrisa de Joseph Murphy.Nu este scumpa, pana in 15 lei costa. I-a recomandat-o la spital un medic fiului meu, dar am citit-o eu ca lui nu prea ii place sa citeasca si vreau sa iti spun ca m-a ajutat foarte mult sa trec peste necazul care s-a abatut asupra noastra. Iti doresc sanatate si sa fii puternica. Dumnezeu va avea grija sa se rezolve si problemele tale.
1
02-08-2008, ora 00:00
xfile
Nu este medic/terapeut
xfile
buna ziua doamna anastasia.va zic asa pt ca eu va respect f mult desi am vorbit de nu f multe ori pe messenger.in ce ma priveste pe mine si problemele mele sa stiti ca eu m-am adaptat...si intre timp am devenit mai curajos si mai sigur pe sine si am ales oricat ar fi de greu sa infrunt problemele mele si daca nu fortez putin nota indraznesc sa zic chiar ca infrunt destinul.in fine sfaturile dvs mi-au fost f ultile si am discutat intr-o per cand nu prea mai aveam pe nimeni ma refer la prieteni.in ce priveste timiditatea si ce spuneti eu zic ca e perfect normal tinand cont ca ati stat o perioada destul de lunga oarecum singura si izolata dar omul are putere de adaptare si ca orice fiinta se intareste pe parcurs.asa ca aveti curaj iesiti din casa discutati cu cei din jur si in timp treceti peste starile ciudate.eu am si uitat intre timp de multe din nebuniile mele cele vechi.multa sanatate si Dzeu sa va fie alaturi in permanenta.
1
02-08-2008, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Multumesc mult doamna "o mama disperata" ( va compatimesc mult, stiu ce inseamna o mama intr-adevar disperata, si a mea a fost.
Multumesc si Kix.
Am sa tin cont de sfaturile dumneavoastra ale tuturor.
Dumnezeu sa va ocroteasca pe toti!
1
03-08-2008, ora 00:00
clozapin
Nu este medic/terapeut
clozapin
Anastasia, vad ca toti de pe pagina asta te "vad" bine.
Mie nu-mi place sa oblojesc rani sufletesti, eu spun ce cred ca este normal verde in fata.
E grav si pentru mine si pentru tine ca inca mai locuim cu parintii.
Sa stii ca timiditatea nu se dobandeste(adica nu devii timida), este o trasatura de caracter din cate stiu eu...
Problema ta e ca te-ai imbolnavit in adolescenta.De regula bolile psihice survin dupa 20 de ani la baieti si 25 la fete.
Nu esti timida ci doar ca ti-ai pierdut curajul de a face ceva, orice.
Experimenteaza sau gaseste metode de a-ti redobandi curajul.
Si eu eram disperat pana mi-a dat dr-ul clozapina la pranz pentru ca aveam in fiecare zi stari psihotice.Si, cu tot cu clozapina tot mai trebuie sa iau medicamente si pentru anxietate, atacuri de panica...
Doar seara mi-e bine!
Si eu am fosti colegi de liceu cu care mai corespondez cu messenger-ul.Chiar daca nu-i indicat sa pierzi mult timpul in fata pc-ului incearca sa corespondezi cu cele doua prietene care ti-au mai ramas..
Nu mai merge in virtutea inertiei.Incearca sa faci in fiecare zi ceva nou.
Experimenteaza, experimenteaza. Daca nu ai reusit continua, daca ai reusit continua.
Odihneste-te mult ca sa-ti incarci bateriile.Daca cumva ti-e greu cand te trezesti dimineata vorbeste cu psihiatrul tau sa-ti mai dea ceva pentru a putea "porni" in ziua respectiva.
Mult curaj si perseverenta.Sunt sigur ca vei reusi!
Sanatate!
1
04-08-2008, ora 00:00
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Buna Anastasia.
Intr-o vacanta nu poti merge? Se gasesc bilete ieftine de tratament pt pensionari, ma gandesc ca ai putea face rost de unul sau doua si te-ai putea duce intr-o statiune si ai schimba si decorul si ai putea face noi cunostiinte. Eu am fost plecata o scurta perioada si mi-a facut f bine.
La Biserica (intr-o comunitate mai restransa) poti cunoaste oameni noi. Eu la Biserica la care merg am cunoscut oameni cu care mai schimb cate o vorba-doua, am fost si intr-o excursie de 3 zile cu membrii bisericii (m-am intors ieri seara plina de energie).
1
04-08-2008, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Draga valentin, multumesc mult pentru gandurile bune si pentru sfaturi.
Nu vreau sa mai iau doctorii in plus, iau numai cand imi este foarte rau ( un rudotel sau jumatate de carbamazepin).
Acum imi este rau de la caldura cred.
Draga Robymat, nu pot pleca singura nicaieri, nu ma incumet.
Cat priveste biserica, eu nu iondraznesc sa intru in vorba cu nimeni din pacate. Ma rog si eu la Dumnezeu, atat.
Numai bine tuturor!
1
10-08-2008, ora 00:00
clozapin
Nu este medic/terapeut
clozapin
Draga mea Anastacia(fiica ultimului tzar) sunt sigur ca iar ai fost la biserica.
Stai la toata slujba ? Unde stai de obicei ? Langa intrare sau mai inspre altar?
Ai citit vreodata din volumele "Va vorbeste parintele Cleopa" ?
Observ ca toti pacientii cu probleme mintale merg regulat la biserica.
Asta e un lucru bun pentru ca linisteste sufletul de altfel plin de dorinta de a crede in ceva fortze supranaturale.Rugaciunile au rolul de a "calma" in special indivizii mai slabi de inger in sensul ca e "bine" sa existe divinitate si viata dupa moarte.
Sunt cam fara credinta :(
Sufar ca n-am si eu o fata cu care sa traiesc.UIte asa mi se duc anii...
La revedere Anastasia.Va veni toamna si nu vei mai fi meteo sensibila
PA
1
11-08-2008, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Nici eu nu am o credinta foarte puternica. inainte aveam, dar aveam si o forma de delir mistic, spre fanatism religios.
Cred totusi in Dumnezeu, nu ar putea exista nimic fara El, si nici nu putea sa apara nimic din senin pe pamant ( animale, plante, oameni si chiar materia cu legile ei chimice si fizice complicate).
Si sper din tot sufletul ca dupa moarte va veni viata vesnica, pacea si rasplata de la Iisus pentru toate chinurile noastre vremelnice.
La biserica stau in strana cand o gasesc libera.
Intr-adevar daca vine toamna va fi mai bine.
Numai bine si sanatate!
1
11-08-2008, ora 00:00
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Nici eu nu am credinta foarte puternica desi mi-as dori. Merg si eu la biserica aproape saptamanal insa unde merg eu este comunitatea mai mica si mai discutam unii cu altii.
Oare toamna este mai usor de suportat decat vara? mie mi-e putin teama de toamna, datorita schimbarilor de timp.
1
12-08-2008, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Draga Robymat, intr-adevar toamna si primavara este un pic mai dificil pentru nervi, dar numai la inceputul anotimpurilor respective, maximum o luna la inceput, cum am zis. pe urma este mai bine pentru ca este temperatulra mai buna.
Ieri am fost la biserica si m-am spovedit la un preot cu mult suflet si m-a ajutat mult. am schimbat si vreo doua vorbe cu o fata in biserica.
nu mai sunt asa trista.
Numai bine tuturor!
1
12-08-2008, ora 00:00
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Ai vazut ca este simplu sa mai si schimbi cateva vorbe cu persoane necunoscute? Iti doresc sa mai incerci si in continuare
Eu din pacate nu ma simt prea bine De ieri am inceput sa nu mai pot manca mancare solida Nu o mai pot inghiti. Daca nu imi trece in cateva zile trebuie sa merg din nou la doctor.
Numai bine!
1
12-08-2008, ora 00:00
clozapin
Nu este medic/terapeut
clozapin
Salut Robymat.Si eu nu pot manca anumite alimente cum ar fi borsurile, ciorbele, supele pentru ca am senzatia ca ma inec.Problema o am mai demult de cand luam zyprexa.Ma inecasem cu un os de peste si am stat vreo 3 luni mancand numai lichide si f putin hrana solida(sandwich-uri de ex).Atunci era invers decat acum.Acum nu pot manca lichide atunci nu puteam manca solide.
Medicul meu mi-a recomandat atunci sa iau aspacardin si imi trecuse.Puteam in fine manca orice..Poate ca si tu ai nevoie datorita unui deficit de magneziu si potasiu.
Intreaba medicul tau curant despre asppacardin si magne b6
Sanatate
1
12-08-2008, ora 00:00
clozapin
Nu este medic/terapeut
clozapin
Draga Anastasia ti-ar prinde bine un sejur pe la mare sau pe la munte cu fratele si cu mama.Am observat ca tu scrii mesajele in jur de ora 14, e corect?
Seara ce faci ca nu cred ca mai stai pe calculator.
Eu unul nu mai vad nimic la televizor, ma deprima numa cand il deschid si vad numa politica si calamitati naturale ca sa nu mai zic de violuri, talharii, omoruri(stirile macabre).
Pace in suflet
1
13-08-2008, ora 00:00
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Buna Valentin.
Multumesc pt sfaturi, daca nu imi trece problema cu mancatul pana saptamana viitoare voi merge din nou la doctor. Am mai avut o perioada scurta in care nu puteam manca, dar mi-a trecut in vreo 4-5 zile. In perioada aia nu luam Zyprexa.
In ceea ce priveste televizorul, poti sa te uiti la Animal Planet, Discovery, acolo este mult mai linistitor decat la stiri,
Numai bine!
1
13-08-2008, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Robymat are dreptate, te poti uita la posturi interesante. dar nici eu nu prea suport TV.
Draga Robymat, si eu am probleme cu mancarea adica nu imi este foame niciodata si mananc greu. In prospectul Zyprexa scrie ca da ori foame exagerata ori lipsa ei. eu beau si multa apa ceea ce imi spala sucul gastric.
Chiar vreau sa vorbesc cu medicul meu despre asta dar este in concediu.
Numai bine tuturor!
1
13-08-2008, ora 00:00
clozapin
Nu este medic/terapeut
clozapin
draga Anastasia, tu esti dependenta de o persoana eu sunt chinuit de o persoana.Taica-miu este un mare betivan care imi provoaca atacuri mari de panica si anxietate anticipatorie
E bautor de vodca
Il urasc.Puteam sa ne separam de el inca din clasa a xi-a
Chestia e ca suferise niste caderi asemanatoare epilepsiei si lu mama i-a fost mila de el ca ar fi murit probabil
Si...uite acuma dupa 10 ani(.) Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti.
Pace in suflet, impacare, curaj si sanatate pentru Anastasia si Robymat
1
13-08-2008, ora 00:00
clozapin
Nu este medic/terapeut
clozapin
Taica-miu e omu dracului.Are codul numeric personal care se termina in 666
1
14-08-2008, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
te cred din suflet ca iti este greu din cauza tataui tau, dar nu mai avea superstitiii legate de 666. dar cand a fost anul 666 dupa Cristos?
Oamenii de atunci ce ar fi zis daca aveau superstitii, poate unii aveau.
Nu iti face bine sa ai superstitii.
Inca o data, sunt constienta ca iti este foarte greu.
Multumesc pentru gandurile bune! Numai bine si tie!
1
10-09-2008, ora 00:00
olimpia_97
Nu este medic/terapeut
olimpia_97
Buna ANASTASIA !Vreau sa-ti spun ca internetul te poate ajuta!Bineinteles ai grija cu cine vorbesti!Insa iti poti face prieteni si asa poti gasi persoana potrivita(daca nu esti casatorita).DACA nu ai un mariaj sau esti divortata, sa stii ca ai 32 de ani.!O matusa de-amea sa maritat la 38 de ani.si e bine!
1
10-09-2008, ora 00:00
olimpia_97
Nu este medic/terapeut
olimpia_97
Buna ANASTASIA !Vreau sa-ti spun ca internetul te poate ajuta!Bineinteles ai grija cu cine vorbesti!Insa iti poti face prieteni si asa poti gasi persoana potrivita(daca nu esti casatorita).DACA nu ai un mariaj sau esti divortata, sa stii ca ai 32 de ani.!O matusa de-amea sa maritat la 38 de ani.si e bine!
1
23-09-2008, ora 00:00
ortep
Nu este medic/terapeut
ortep
buna seara ! am citit cu mare interes toate mesajele postate si incerc sa iau toate partile bune si sfaturile si sa le aplic asupra persoanei mele. si eu sunt fffffoarte timida si acest lucru ma impiedica sa-mi traiesc viata asa cum ar trebui la anii pe care ii am :(.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul