Am fost diagnosticat cu lichen plan = deficit de imunitate?

10-06-2009
costelus
Nu este medic/terapeut
costelus
Am fost diagnosticat cu lichen plan de catre medicul dermatolog. Doresc sa aflu daca aceasta boala presupune un deficit de imunitate sau o imunitate prea agresiva asemanatoare respingerii grefelor transplantate de catre sistemul imunitar.
Adica daca e nevoie de imunostimulatoare sau din contra de imuno modulatoare cu efect de linistire a imunitatii care a luat-o razna. De exemplu produsul naturist Hofimun de la Hofigal are la contraindicatii trecute boli autoimune gen Lupus. Eu am gasit pe net un tratat de dermatologie imunologica in engleza si care mi-a lasat impresia ca ar fi mai buna calmarea imunitara decat cresterea imunitatii. Cunoasteti macar un medic imunolog alergolog bun care ma poate lamuri ?
7 comentarii
0
23-06-2009, ora 00:58
costelus
Nu este medic/terapeut
costelus
NIMENI M-A RASPUNS.
Am facut cercetari pe net si este doar o aberatie de indentificare gresita a dusmanului - celulele proprii identificate ca dusman si atacate ca in toate blolile autoimune. Nu e nici hiper sau deficit imunitar ci identificare gresita.
De doua saptamani nu mananc decat vegetale crude si a disparut complet. Luam cortizon si creme de 6 luni dar devenea agresiv si recidiva mereu fara o vindecare completa. Faptul ca au disparut ma face sa continui o dieta vegetariana inca 2 luni poate se reseteaza informatia gresita. Formatez harddiscul imunitar poate uita sa mai atace.
0
26-07-2009, ora 07:43
grumpy
Nu este medic/terapeut
grumpy
Multumiri pentru sfatul cu vegetalele! Foarte interesant.
0
20-06-2010, ora 11:48
Bluerno
Nu este medic/terapeut
Bluerno
AM 42 ANI, SI AM FOST DIAGNOSTICAT CU LICHEN PLAN , AM FOLOSIT MULTE UNGUENTE DAR NICI UN REZULTAT. SE INMULTESC SI DEVIN MAI MARI. DATI-MI UN SFAT ! CE SA FAC? SUNT DISPERAT !
0
22-07-2010, ora 15:26
platin
Nu este medic/terapeut
platin
Am facut lichen plan in toamna lui 2007.In 4 saptamani mi-a invadat tot corpul.
Am facut 2 injectii cu Dipophros si am scapat.Pana acum nu a recidivat.Doamne-ajuta!
0
27-07-2010, ora 17:55
valeriamirela
Nu este medic/terapeut
valeriamirela
am lichen plan de peste 2 ani.am incercat tot felul de tratamente, dar nu au facut decat sa amelioreze oarecum boala.as vrea sa incerc o cura cu afine.stie cineva daca e posibil sa dea rezultate?
0
29-07-2010, ora 14:29
costelus
Nu este medic/terapeut
costelus
Multa miscare ( sport, dans ) pana la al doilea val de transpiratie - asemanator saunei scoate limfa toxica si purifica organismul calmeaza spiritul. Buna dispozitie, ignorarea televiziunii si stirilor stresante. Celulele nervoase consuma de 12 ori mai multa energie vitala ( qi ) decat celelalte celule. Tehnici de respiratie abdominala, qiguong ( thai chi ). Prin respiratie abdominala sau dans se maseaza involuntar si glandele din cutia toracica si abdominala ( suprarenale, pancreas, ovare, testicule ) Respirati profund in natura cat mai mult posibil. Folositi orice va destreseaza si e sanatos. Componenta psihica e puternica la aceasta boala daca nu e vorba de o cauza virala care provoaca sistemul imunitar. Incercati ouale de prepelita japoneza crescute in casa nu la supermarket. Au un efect de calmare antialergica extraordinar si stimulator al celulelor nervoase. Eu cu ele tin boala sub control - 6 oua pe zi.Cautati pe net sa vedeti ce efect terapeutic au. Atentie ca acesti cortizoni cronicizeaza boala, creeaza dependenta, provoaca osteoporoza.
0
25-01-2024, ora 03:12
Cirstea Luminita Mirela
Nu este medic/terapeut
Cirstea Luminita Mirela
Se manifesta și n mucoasa bucală? Se mai aude ceva de această boală la boi?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O pastilă care imită sistemul imunitar
  • Un nou pas spre crearea unui medicament pentru tratarea rapidă și completă a alergiilor
  • Mediul, mai important pentru sistemul imun decât ereditatea
  • Efectele benefice ale soarelui asupra sistemului imun
  • A fost descoperită o substanță ce acționează asupra sistemului imunitar precum adrenalina
  • Probioticele și sistemul imunitar
  • Modificările sistemului imunitar pot promova îmbătrânirea sănătoasă
  •