am fost diagnosticata cu endometrioza - informatii

10-09-2009
petre.nicoleta73@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
petre.nicoleta73@yahoo.com
am fost diagnosticata cu endometrioza.m-ar interesa daca cineva are aceasta boala si de cand o are?ce tratament face? la ce medic merge?
3 comentarii
0
19-09-2009, ora 10:58
Marya4
Nu este medic/terapeut
Marya4
Buna Nicoleta

Si eu am fost diagnosticata cu endometrioza, am un endometriom retrouterin de 8, 5cm, ft mare depistat acum 3 saptamani, si tototdata sarcina in 7 saptamani. medicii au spus ca este un miracol ca am ramas insarcinata si se lupta sa salveze copilasul, incerc sa tin sarcina cu endometriomul in mine, speram sa nu mai creasca, altfel va trebui operat si facut avort..:(( mentionez ca am doar 22 ani si nu m-as fi asteptat niciodata la asa ceva., e ceva cumplit!
tratament nu exista, numai chirurgical.
0
21-09-2009, ora 10:06
iulia_vio
Nu este medic/terapeut
iulia_vio
am fost diagnosticata cu endometrioza primara in luna iunie 2009 in urma unei operatii de laparascopie pentru desfundrae de trompe (incerc sa raman insarcinata de 2 ani)insa trompele nu au fost infundate ci aveam doua focare de endometrioza cate unul pe fiecare ovar, le-au cauterizat si mi s-a spus ca acum pot ramane insarcinata, inca nu s-a intamplat minunea dar mai sper, pe 19 oct 2009 sunt programata la control
operatia am facut-o la Tg Mures la d-ul dr. CAPALNA MIHAI
nu mi-au dat nici un tratament medicamentos acasa doar ce mi-au administart in spital dupa operatie, lunea am facut operatia si miercurea m-au externat
0
01-06-2010, ora 12:32
vera81
Nu este medic/terapeut
vera81
buna. si eu am fost diagnosticata cu endometrioza in iulie 2009. aveam niste dureri fantastice, dar endometrioza era in stadiul primar. mi s-a spus sa iau in continuare contraceptive pana ma hotarasc sa am un copil, pt ca acestea incetinesc evolutia endometriozei. in februarie 2010 am renuntat la contraceptive si doctorul mi-a zis ca trebuie sa incerc sa raman insarcinata, dar asta nu o sa se intample curand si e probabil sa fie nevoie de tratament. minune! in 10 zile am ramas gravida multumita lui Dumnezeu. sarcina e normala, copilul e bine, eu insa mai am dureri in zona in care e endometrioza, dar atata timp cat micutul meu e bine, trec peste tot. deci exista si finaluri fericite!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Endometrioza nediagnosticată compromite tratamentul fertilității
  • Endometrioza și anumite subtipuri de cancer ovarian pot avea aceeași bază genetică
  • Endometrioza - ghidul pacientului
  • Legătura dintre flora intestinală și evoluția endometriozei
  • Microbiomul intestinal poate promova endometrioza
  •