Am fost internați cu pneumonie dar am fost transferați în secția reanimare.

10-10-2017
Gabrilus
Nu este medic/terapeut
Gabrilus
Bună ziua, copilul meu este internat în spitalul „Mama și Copilul” din Republica Moldova în secția reanimare cu diagnoza pneumonie, în urma investigațiilor ecocord avem urmatoarele rezultate:
1.Defect septal interventricular muscular apical 6-7mm și interatrial 6mm(ostium secundum).
2.Drenaj venos pulmonar aberant parțial.
3.Cavitățile inimii sunt dilatate, mai mult cele drepte.
4.Funcția de pompă este bună.
5.Insuficiență tricuspidă gradul 1, pulmonară și mitrală gradul 1.
6.Hipertensiune pulmonară.
Iau fost administrate diuretice pentru eliminarea lichidului din plămîni și burtă+tratament pentru pneumonie(Verosperon, Fenobarbital, Promedol, Prednison, Dexametazol, Captopril.).
Copilul are greutatea 4, 5 kg, s-a născut de 3, 5 kg, plînge permanent și medicii îl liniștesc doar cu medicamente.
Ce va urma în continuare? Va fi operat la inimioră sau nu? Astăzi10.10.2017 au fost cardiologii și au spus să așteptăm cardiohirurgii care vor veni abia joi 12.10.2017.
Copilul are 60 zile.
Este alimentat cu PRENAN și cu piept.
6 comentarii
1
11-10-2017, ora 11:04
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua
In primul rand trebuie sa va felicit, ca ati furnizat informatii concise si lamuritoare despre starea sugarului si diagnosticul oferit de colegii medici din Republica Moldova, in ciuda starii prin care treceti alaturi de copilasul Dvs.
Din ceea ce stiu ca se practica in situatii similare in Romania, interventia chirurgicala pe cord se face cand copilul atinge greutatea minima de 8 kg. Din pacate acest deziderat este greu de atins caci cresterea este incetinita datorita comunicarilor dintre compartimentele inimii stangi cu ale inimii drepte cat si din cauza suferintelor frecvente ale aparatului respirator. Pe masura ce se dezvolta copilul acele ostiumuri se mai micsoreaza si reevalurile periodice vor stabili daca mai este necesara interventia, cand va atinge greutatea.
Iubirea si sprijinul din partea Dvs. il vor ajuta sa treaca cu bine de obstacole. Succes si sanatate !
0
11-10-2017, ora 23:40
Gabrilus
Nu este medic/terapeut
Gabrilus
Vă mulțumesc mult de răspuns și svaturile Dumneavoastră. Nu a mai rămas mult pînă mîine și, după consultarea cu cardiochirurgul, Vă voi ține la curent cu cele ce se întîmplă, sau va urma, am înțeles că în cazuri de excepție, sau de neamînat, se efectuează intervenție chirurgicală și mai înainte.Era earăși să uit, noi mai avem și strider (respirație muzicală).Medicii spun că pentru o eventuală intervenție chirurgicală copilul trebue să cîntărească cel puțin 6 kg.
În practica Dumneavoastră ați întîlnit cu așa cazuri, dacă da, cum au evoluat lucrurile, unde au fost operați copii, în România sau peste hotare?
1
12-10-2017, ora 16:45
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua
Este mai bine sa obtineti parerea cardiochirurgilor care au experienta bogata in aceasta cazuistica. Probabil ca la momentul acesta aveti deja o opinie din partea lor. Trebuie sa aveti incredere in ei ca vor face tot posibilul sa amelioreze suferinta micutului Dvs.
Cazul despre care aveam cunostinta este vechi de cativa ani, a fost operat in Romania, la Targu-Mures. Operatia si perioada imediat urmatoare au fost un succes, dar nu am detalii despre evolutia pe termen lung. Descoperirile medicale au cea mai mare dinamica asa incat ofera speranta ca pot fi rezolvate maladii grave.
Stridorul laringian, pe care l-ati amintit in ultima postare trebuie sa fie grija Dvs. cea mai mica, nu este amenintator de viata si se rezolva pe masura ce creste copilasul.
0
12-10-2017, ora 18:42
Gabrilus
Nu este medic/terapeut
Gabrilus
Bună ziua, azi ne-a vizitat cardiochirurgul, Dumnealui a zis că este un caz destul de complicat și riscul este mare.Cardiochirurgul participă saptamîna viitoare la o conferință în România, iar la întoarcere ne va vizita earăși și va hotărî cînd va fi intervenția; a mai zis chirurgul că mai întîi se va cosulta cu colegii și anesteziologii și că într-un caz ordinar se fac 2 intervenții una acum și alta peste un an, în cazul nostru se efectuează doar o singură intervenție mai complicată și desigur cu riscuri mai mari.Deci... mai avem la dispoziție 7 zile pentru a ne trata de pneumonie, după care mergem la operație, iar greutatea copilului - nu este principială, totul depinde de rezultatele analizelor și starea copilului.
Astăzi copilu a înplinit 2 luni, i se administrează cîte 6 picurători pe zi cu medicamente + calmante, îl alimentează deacum doar prin sondă deoarece obosește cînd suge sîn, iar biberonul nu-l primește se enervează și plînge pînă se învinițește dacă nu-i administrează calmante.
Vă mulțumesc că vați consumat timpul și energiea cu problemele noastre.
1
13-10-2017, ora 09:33
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna dimineata
Va urez sa treceti cu bine peste aceasta etapa si sa va bucurati de o viata de calitate alaturi de micutul Dvs. !
0
13-10-2017, ora 22:03
Gabrilus
Nu este medic/terapeut
Gabrilus
Mersi mult, astăzi a fost consiliul medicilor și ne-au programat pentru intervenție la data de 23.10.2017, să fie într-un ceas bun și cu Doamne ajută.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul