am granulom?

14-11-2008
emanuella
Nu este medic/terapeut
emanuella
in urma cu 2 sapt medicul stomatolog mi-a tratat o masea de granulom cu hidroxid de calciu (asa am inteles ca se cheama). se pare ca tratamentul a functionat. dupa care medicul mi-a obturat canalele si mi-a plombat maseaua. dupa cateva zile mi-a aparut o umflatura pe gingia maselei situata langa cea tratata... nu ma doare.am 3 intrebari:
1.poate fi granulom din nou?
2.granulomul se poate trata doar cu hidroxid de calciu (am inteles ca exista doar 2 variante rezectie si extractie)?
3.granulomul poate duce la aparitia cancerului?
3 comentarii
0
24-11-2008, ora 10:28
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Foarte greu de spus ce poate fi, sunt multe variante. Cel mai bine faceti o radiografie si se va vedea clar. Daca vorbim de ceva foarte mic, aflat intr-o faza incipienta, da se poate trata cu hidroxid de calciu. Altfel se aplica cele 2 variante de care ati auzit.
Nu, granulomul nu are nici o tangenta cu cancerul sau aparitia lui. Granulomul este pur si simplu o infectie cronica. Numai bine!
0
03-02-2010, ora 22:17
Veronicel
Nu este medic/terapeut
Veronicel
Buna ziua tuturor. Am facut o radiografie panoramica si medicul a constatat ca am un granulom de 1cm care a ajuns pana la fosa nazala si me-a recomandat operatie la un medic chirurg.Mentionez ca am Non Hodkin celula B si sunt in tratament.Oare rezectia are influienta negativa asupra organismului?
0
07-02-2010, ora 11:27
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Buna Veronicel! Cred ca cel mai in masura sa iti raspunda la intrebare este medicul care te trateaza. El stie cel mai bine efectul bolii si al tratamentului pe care tu il urmezi in situatia unei posibile interventii chirurgicale. Nu stiu daca un medic stomatolog iti poate da un raspuns la fel de bun pentru ca noi nu stim atat de multe despre aceasta boala si tratamentul ei cum stie medicul specialist la care tu probabil mergi. Cred ca cel mai bun lucru pentru tine ar fi o colaborare intre cei doi medici. Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul