am hernie de disc L4-L5, L5-S1. ce sa fac?

123 comentarii 1 234 5 Înainte ›
0
08-12-2010, ora 23:09
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Am osmis sa precizez: nu se pune de fapt problema "citirii" RMN-ului, cat a unui examen clinic la neurochirurg, care va putea aprecia, in timpul consultatiei, si eventualele imagini RMN.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
09-12-2010, ora 19:26
broty
Nu este medic/terapeut
broty
Buna seara!
Cand am spus ca v-am ascultat sfatul, m-am referit la faptul ca m-am prezentat la medic si ca nu am stat asa acasa. Si eu am ramas surprinsa cand am vazut ca doctorul de familie, desi ii prezentasem simptomele ma trimite la ortopedie, dar m-am gandit ca stie el ce face si n-am vrut sa-l "corectez". Azi am fost la domnul doctor ortoped cu rezultatul de la RMN dar nu am fost prea multumita de raspuns, mi-a raspuns simplu ca nu e nimic grav si ca e vorba de niste noduli care mai apasa din cand in cand pe niste nervi si ca de aceea simt durerea aceea, durere zic eu prea puternica pentru niste simplii noduli. Simptomele pe care le am se aseamana cu cele ale sindromului coada de cal, insa pe RMN nu spune nimic de el, este posibil sa sufar de sindromul coada de cal si sa nu se vada la RMN?? Va multumesc pentru timpul acordat si pentru ca mi-ati raspuns, va rog sa ma ajutati si de aceasta data cu aceasta nedumerire, va multumesc
0
12-12-2010, ora 14:26
matthaus
Nu este medic/terapeut
matthaus
Buna ziua, as dori sa stiu parerea dvs in ceea ce privste o operatie de hernie pe care am avut-o acum aprox 24 de zile.

Diagnostic: Hernie de disc, ultimul disc lombar mobil, sindrom radicular de compresiune nivel L5, stanga Asia 4, anomalie de tranzitie Lombo Sacrata.

Printre descrierile operatiei:
Reperaj radilogic pre si intra operator al ultimului disc lobar mobil.Scheltizare unilaterala pe partea stanga, ablatie ultim disc intervertebral.Herniat median-paramedian stanga, cu fragment migrat usor caudal spre fata mediala a pediculuiinfrajacent, compresiv pe radacina omologa si partial pe sacul dural.Aderente semnificative intre planul discal si teaca radiculara care se lizeaza.ABLATIE DISCALA DIFICILA(PACIENT TANAR), decompresiune antrioara a sacului dural.

Pe scurt, am inca dureri in fesa stanga, dureri care se inting pe tot piciorul stang, amortindu-l.Eu sunt din constanta si am fost operat in bucuresti la bagdasar si nu ma pot deplasa acolo sa vb cu doctorii care m-au operat (podea)

Ce sa fac?Pot sa merg cat de cat, dar durerile au ramas si dupa operatie.
0
12-12-2010, ora 14:28
matthaus
Nu este medic/terapeut
matthaus
Am uitat sa specific ca plaga sangereaza inca printr-un por si acum dupa aproape 1 luna de la operatie !
0
12-12-2010, ora 17:35
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Competenta mea este strict limitata in domeniul neurochirurgiei.
Prin urmare, cel mai logic ar fi sa va adresati unui neurochirurg pentru o problema atat de punctuala.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
05-01-2011, ora 01:15
rodica_jemeppe
Nu este medic/terapeut
rodica_jemeppe
Buna seara!
@verghy, hernia intradiscala se mai numeste noduli de schmorl, este o denumire radiologica a unor schimbari ale coloanei vertebrale.Nodulul sch. se descrie ca o emisfera de defectiune osoasa iregulata, in partea inferioara sau superioara a vertebrei.Aceasta hernie intradiscala sau noduli sch.se dobandesc in urma solicitarii spatelui(sportivi de tenis, fotbal, etc).Cazuri de bolnavi atinsi de acesti noduli sunt rare iar acesti noduli poate sau nu sa provoace dureri.In cazul tau tu ai dureri si pentru asta ar trebui sa iei un tratament.Doctorul pe care l-ai vazut are dreptate, acesti noduli iti apasa pe radacinile nervoase ale vertebrelor cu noduli si de aici vine durerea care poate sa nu fie doar la coloana vertebrala ci si in zona pubiana(cazuri foarte rare)Nu forta mana unui neurochirug sa te opereze.
Problema ta nu are nici o legatura cu coada de cal s-ar fi vazut pe RMN, ai un diagnostic si acum trebuie sa gasesti doctorul potrivit care sa-ti dea un tratament adecvat pentru durere.
Am vazut ca mi-ai scris, cu placere stau de vorba cu tine, lasa-mi adresa pe mess privat.
Multa sanatate!
0
05-01-2011, ora 16:02
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Am vazut ca ati exprimat multe opinii pertinente.
Ar fi extraordinar insa daca v-ati dezvalui identitatea, in caz contrar pacientii fiind pusi intr-o situatie neplacuta si penibila: sa va creada pe D-voastra sau sa-l creada pe medicul curant???
Trebuie sa intelegeti ca va asumati o mare responsabilitate, mai ales ca este vorba despre patologii cu potential invalidant, cum sunt sindroamele compresive radiculare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
06-01-2011, ora 02:57
rodica_jemeppe
Nu este medic/terapeut
rodica_jemeppe
Buna seara d-le dr Uscatu!
Dupa felul cum ati scris, ma trageti de"urechi".Nu cred ca dezvaluindu-mi identitatea ar schimba cu ceva credibilitatea opiniilor mele, cand a fost cazul am iesit din anonimat.D-voastra ca medic ortopedic, stii ca ceea ce i-am scris lui Verghy, nu este pentru a o deruta, ci din contra pentru a o ajuta.Colegul d-voastra, i-a spus ca nu-i nimic grav, atat.Vi se pare normal ca un pacient sa iasa din cabinetul medicului, fara o solutie pentru problema lui de sanatate, fara o alta indrumare?Medicul de familie i-a dat trimitere la ortopedie, d-voastra i-ati sugerat sa mearga la neurochirug.iar eu am scris ce stiu despre acesti noduli, cunosc un caz.Unde e greseala mea?
Responsabilitate am, sufar de patologii invalidante ale coloanei vertebrale:am chist arachnoidian,
arachnoidita adeziva si sindrom coda de cal.Am ajuns sa am toate aceste cu ajutorul doctorilor, totul a pornit de la o banala anestezie rahidiana, a contribuit si o myelograma cu solutie de contrast pe care n-am eliminat-o si o am toata viata iar aceasta lucreaza, aduna ca furnicuta radacini nervoase, le lipeste intre ele si imi da niste dureri insuportabile, am sistemul nervos in alerta tot timpul si simptome neurologice grave.
La noi in Romania, sunt neurochirurgi care opereaza si la ora actuala chiste arachnoidiene, chiste de tarlov si lasa pacienti paraplegici.Unde e constiinta profesionala o doctorului?Pacientul merge cu speranta si incredere la doctor.sa-l scape de durerea care il chinuie.
Acum 2 ani a scris o doamna pe acest forum sa intrebe despre chistele de tarlov, nu i-a raspuns nimeni si intre timp s-a dus la un profesor neurochirurg si s-a operat, eu eram noua pe acest forum iar cand i-am scris era prea tarziu.Cand a iesit din spital, a vazut ce i-am scris, insa durelile ei erau mari si s-a intors la d-l profesor, care a operato a doua oara, pentru ca au crescut chisturile si mai mari.Dupa aceasta a doua interventie, binenteles ca iar au crescut chisturile iar neurochirurgul i-a spus ca nu are cum sa mai intervina, tratament pentru durere avea ca si cum ar fi avut o durere de deget..
Doamna respectiva are sechele grave in urma acestor interventii chirurgicale, pe langa chiste a facut si arachnoidita, disperata a contactat asociatia din Franta pentru aceste patologii meningeale, pentru a primi sprijin si sfaturi.Asa a ajuns aceasta doamna, ca in final sa ma contacteze.
Asta este o lectie de viata, cu urmari dramatice...
Morala:pacietul a ales, a avut incredere deplina in neurochirurg
0
06-01-2011, ora 15:44
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Sa fie clar, nu am competenta de a "trage de urechi" pe nimeni, si sunt indeajuns de modest sa n-o fac.
Pe de alta parte, incrancenarea cu care va aparati anonimatul v-a impiedicat sa alegeti o solutie eleganta si simpla: pur si simplu sa va recomandati sub alt nume...
Asa, anonim cum ramaneti, nu sunteti deloc credibil chiar daca aveti dreptate 90%.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
07-01-2011, ora 15:16
rodica_jemeppe
Nu este medic/terapeut
rodica_jemeppe
Buna ziua d-le dr.Uscatu!
Am un nume de utilizator, va reamintesc ca aici suntem pe un forum de discutii.Toti cei inscrisi pe acest forum pot contribui la o discutie, indiferend de natura subiectului.Cred ca va intriga faptul ca am ceva cunostinte despre anatomia coloanei vertebrale, alta explicatie nu este decat dorinta mea de a cunoaste cauzele problemelor mecanice si neuropatice...
Va multumesc pentru intelegere!
0
07-02-2011, ora 00:29
raluca ct
Nu este medic/terapeut
raluca ct
Buna seara!
Ma puteti ajuta cu un sfat legat de experienta unui neurochirurg din Constanta?
Am fost diagnosticata cu hernie de disc L5-S1, un fragment care isi face de cap si care atenteaza la coloana mea vertebrala, durerile exista, as vrea sa evit operatia pt ca imi este teama, dar vreau sa consult totusi un neurochirurg pentru ca sunt constienta ca pot aparea destui factori care sa inrautateasca situatia, asa ca daca exista cineva care sa ma poata ajuta cu o recomandare, orice sfat este binevenit. Multumesc frumos! Multa sanatate va doresc!
0
07-02-2011, ora 23:23
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Din pacate nu cunosc nici un neurochirurg in Constanta.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
23-03-2011, ora 13:58
andreeaclao
Nu este medic/terapeut
andreeaclao
buna ziua. am 25 de ani si am hernie lombara l4-l5, l5-s1, de un an jumatate, am facut toate acertamentele, am facut tratamente cu antiinflamatoare, si dupa toate controalele si tratamente neurochirurgul mi a indicat programarea unei operatii. sunt constienta, am dureri zilnic, dureri ce nu ma lasa niciodata, piciorul stang pana jos si mana stanga.vorbind cu medicul m a informat de operatia cu introducere de silicon intre spatii pentru-ca la mine sunt foarte mici si ar fi riscul de frecare os pe os. dumneavoastra ce ma indrumati sa fac.incep sa nu mai suport durerile chiar daca nu mai lucrez de aproape un an de zile ma odihnesc foarte mult, dar durerile nu ma lasa.

va multumesc anticipat.
andreea
0
23-03-2011, ora 14:13
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Aceasta interventie de care vorbiti este una hiper-specializata, si singurul care se poate pronunta asupra ei este neurochirurgul.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
27-03-2011, ora 17:30
ebyboy
Nu este medic/terapeut
ebyboy
Buna ziua.am fost diagnosticat cu hernie de disc pe trei discuri si trebuie sa fiu operat ( nu se poate altfel ) pute-ti sa-mi recomandati un doctor bun in constanta sau bucuresti (si daca se poate un cost estimativ )daca se poate. Va multumesc
0
27-03-2011, ora 17:35
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va pot recomanda diversi colegi neurochirurgi, insa doar daca-mi scrieti in privat, pe mail, conforma regulilelor site-ului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
04-04-2011, ora 04:43
myregeo
Nu este medic/terapeut
myregeo
Buna ziua, am si eu o problema si nu stiu ce am de facut, am fost diagnosticata cu hernie de disc, de aproximativ 4 ani am dureri dar abia acum am aflat diagnosticul.si de 1luna de zile a inceput sa se agraveze prea rau boala, sunt decisa sa merg la operatie deoarece numai rezist.numai pot face nimic abia ma pot sa merg, cum pun piciorul pe pamant simt o mare durere in zona lombara stanga iar daca fac putin efort si apoi ma asez in pat nu ma mai pot misca deloc simt ca pur si simplu mi-a paralizat piciorul.cateodata imi vine sa plang de durere pt ca numai suport, durerea este continua nu se opreste deloc, in plus am cateodata foarte des dureri puternice de cap si febra simt ca imi explodeaza capul.poate fi durerea de cap din cauza herniei de disc sau nu are nici o legatura?am dureri si in partea dreapta cateodata dar rar, si in plus am si scolioza.cu fizioterapie nu a functionat, cu tratament a functionat la inceput dar acum nu isi mai fac efectul nici medicamentele.ce as putea sa fac in aceasta situatie, deoarece am 22ani si recunosc ca imi este frica si de operatie(ma tem sa nu raman paralizata, daca ma operez)cu toate acestea numai suport durerile si trebuie sa fac ceva.intrebarea mea este, la ce spital, la ce doctor ma pot opera.vreau un doctor bun deoarece e o decizie foarte grea si trebuie sa am incredere in cineva care a avut mult succes cu aceasta operatie de hernie de disc!!!si bineanteles cine poate sa imi dea mai multe detalii cu cat timp trebuie facuta programarea, cat timp se sta in spital, daca este vreao taxa, deoarece eu nu lucrez dar sunt coasigurat.astept raspuns-uri!!!!Multumesc !!!!
0
17-04-2011, ora 13:36
300
Nu este medic/terapeut
300
@myregeo
Situatia e in felul urmator:
1. Nu ramai paralizata de la operatie, in schimb poate sa nu rezolve nimic sau sa dea alte probleme sau, mai grav, avand in vedere tara in care traim si dezinteresul sistemului nostru medical fata de pacient, poti lua o infectie intraspitaliceasca de care sa scapi cu greu. Decizia si asumarea riscului numai tu o poti lua.
2. Esti o persoana tanara, activa, si daca situatia tergiverseaza prea mult poate ca e mai eficient pt tine sa te operezi. Corpul are resurse sa si revina dar poate dura ani de zile, pe care tu nu o sa i traiesti la valoarea lor (atentie: daca iti amortesc ambele picioare, pierzi controlul vezicii urinare trebuie sa te operezi de urgenta ca e grav daca nu)
3. Indiferent de rezolutie, trebuie sa iei masuri pentru a nu se repeta hernia de disc:
Intarirea musculaturii spatelui, exercitii pilates. Evitare cazaturi, sarituri (baschet volei, ski snowboard etc)
Daca nu ai genetica proasta (boala degenerativa) cel mai probabil ai facut hernia ori de la un soc cazatura in fund ori de la imbalans muscular. Daca ai kg in plus e bine sa scapi de ele.
Multa sanstate
0
13-08-2011, ora 12:37
Mirela32
Nu este medic/terapeut
Mirela32
Buna ziua!
Am fost diagnosticata acum doua luni ca avand Hernie discala mediana L4-L5.Modificari degenerative de tip grasos si edematos vertebre lombare.Mi sa recomandat sa ma operez de catre un medic neurochirurg si nu stiu ce sa fac.As fi bucuroasa daca as primi un raspuns cat mai repede.
Va multumesc pentru ajutorul acordat.
0
13-08-2011, ora 12:40
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Daca nu sunteti convinsa de necesitatea operatiei, aveti alternativa logica a consultarii unui alt neurochirurg.
Daca insa amanati interventia la modul inutil, veti suferi consecinte toata viata, constand in paralizii, parestezii, dificultati de deplasare etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
13-08-2011, ora 12:47
Mirela32
Nu este medic/terapeut
Mirela32
Buna ziua!
As fi bucuroasa daca mi sar recomanda un neurochirurg bun din tg-jiu.Desigur daca, cunoasteti unul.
Multumesc foarte mult.
0
13-08-2011, ora 12:49
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Va pot recomanda doar in Bucuresti (daca-mi scrieti direct pe email).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
13-08-2011, ora 13:22
Mirela32
Nu este medic/terapeut
Mirela32
Domnule doctor.
Mai am o problema legata de picior, am facut raze la bazin si la genunche si mi sa spus ca trebuie sa fac infiltratii intraarticulare cu solutii visco-elastice.Nu stiu ce sa fac, am inteles ca nu sunt bune.Piciorul imi pocneste de la sold cand merg.Ce ma sfatuiti?
Multumesc.
0
13-08-2011, ora 13:31
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Nu am inteles bine din relatarea D-voastra cateva elemente importante: varsta, greutate/inltime, status ocupational si sportiv, antecedente traumatice, metabolice, reumatologice, vasculare etc.
Nu v-as recomanda deloc acele infiltratii intra-articulare, au efecte catastrofale atat din punct de vedere articular cat si psihologic-subiectiv.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
14-08-2011, ora 13:22
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
parerea mea despre prima problema, coloana:
- ce probleme aveti cu coloana, dureri, parestezii, deficit motoric? sau numai ati aflat ca aveti o hernie de disc si va deranjeaza mai mult pe plan psihic? la noi se aprecieaza ca aproximativ 20% din populatie are hernii de disc pe diferite segmente a coloanei si totusi nu operam 20 de milioane de oameni numai pentru ca stim ca au hernii de disc. singurul symptom care da o indicatie absoluta operatiei este incontinenta urinara sau fecala, in rest durerile, paresteziile, si chiar si deficitul motoric sunt probleme relative. sa nu uitati ca majoritatea herniilor de disc operate dupa un timp ajung din nou la operatii, sau pe segmentul urmator (pentru ca dupa operatie sunt suprasolicitate segmentele vecine) sau pentru stabilizare posterioara.
- a doua problema: iarasi nu prea stim ce probleme va cauzeaza genunchiul (despre sold am aflat ca pocneste). radiografia este numai o informatie despre starea partilor osoase (normal prin semne indirecte pot sa-mi dau seama si daca catilajul este distrus sau nu) fara un consult clinic nu are importanta majora pentru diagnosticul de artroza. deseori se intampla ca desi pacientul are un genunchi total distrus pe radiografii, numai buna pentru protetizare, si pacientul nu are probleme majore, si invers.
- in privinta infiltratiilor intraarticulare: trebuie diferentiate aici mai multe grupuri de substante cu diferite efecte.
steroizii, desi produc o ameliorare spectaculoasa pe durata scurta nu sunt deloc recomandate, sau numai ca ultima alternativa. insa daca este nevoie la pacienti tineri, si mai ales in cazul artrozei articulatiei genunchiului acidul hyaluronic cu masa moleculare mare are efecte benefice in sensul ameliorarii durerii si castigare a cativa ani pana la protetizare (aici trebuie sa fie omul precaut, o masa moleculara cat mai mare este ideala, sunt multe substante pe piata: cele cu masa moleculara sub 1 milion de Dalton nu trebuie acceptate, per moment cel mai tare cred ca este synvisc-ul cu aprox. 6 milioan de Dalton). noi am incercat substanta si in articulatia soldului insa cu rezultate mai modeste. a 3. varianta ar fi radiosynovioorteza care nu stiu cat de avansata este in romania, insa la noi este foarte la moda in artrita reumatoida si in artroze cronice cu stare de inflamatie - da rezultate excelente
- pocnituri in sold: coxa saltans in marea majoritate a cazurilor este o problema de part moi, deci nu in interior articulatiei se produce fenomenul ci in jurul lui pocnesc tendoanele. daca este foarte deranjant se poate corecta chirurgical. in prima faza trebuie analizat care tendon cauzeaza problema: tractul iliotibial sau varianta superficiala, se corecteaza prin tractopexie, operatie relativ usoara. varianta adanca cu plastie in Z a iliopsoasului. varianta mult mai complexa insa realizabila.
0
20-10-2011, ora 12:36
Ionut Stan
Nu este medic/terapeut
Ionut Stan
Buna ziua!

Am o hernie de disc L3-L4 si L4-L5 depistata cu 3 ani in urma. Am 33 de ani, inaltime 1, 7, 55 kg, de 4 ani lucrez la birou, deci fara efort fizic. Initial imi amortea piciorul drept, asa am si descoperit-o, apoi au inceput durerile locale lombare. Am fost la neurochirurgie si in urma examinarii clinice dar si a RMN-ului, chirurgul a stabilit ca nu este absolut necesara interventia chirurgicala. De atunci in fiecare an fac tratament la Techirghiol. Rezultatele nu sunt fenomenale in sensul ca durerile sunt aceleasi si ultimul RMN arata similar cu primul, deci totusi ma bucur ca boala nu s-a agravat. Din cate stiu, discurile nu se refac nicicum, nici inelele acestora. Dar totusi nu exista nici un remediu? Inrebarea mea este de fapt: M-ar ajuta in vreun fel daca as administra suplimente gen Artrostop de exemplu? Poate imi recomandati ceva, imi este greu sa cred ca structura discului nu permite regenerare...

Va multumesc!
0
22-10-2011, ora 09:09
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
NU exista absolut nici un medicament util, iar discul nu are posibilitatea de "regenerare".
Kineto-terapia este foarte utila, permitand evitarea operatiei timp de multi ani de zile, iar inotul reprezinta o alta modalitate eficienta de tratament.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
28-10-2011, ora 16:16
loly
Nu este medic/terapeut
loly
Buna ziua.

As dori daca poate cineva sa imi 'traduca' interpretarea pe care am primit-o dupa ce am facut RMN.

'IRM coloana vertebrala lombara:

Aplatizarea lordozei fiziologice lombare
Degenerescente discale L3-L4 si L5-S1
Minime tasari anterioare ale platourilor superioare T11 si T12
hernii intrasomatice dorsal inferior si platoul superior L4
Protruzie discala posterioara L3-L4 cu usoara amprentare durala fara conflict radicular
Protruzie discala circumferentiala L4-L5, mai pronuntata paramedian stg cu tangenta radiculara stg
Hernie discala posterioara L5-S1, paramediana stg pre si intraforaminal cu conflict radicular stg
Fara modificarea semnificativa de calibru al canalului rahidian.
Fara modificari in structura conului terminal'

Va multumesc anticipat.
0
29-10-2011, ora 19:47
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Luata izolat, interpretarea scrisa a RMN-ului nu are nici o importanta practica.
Pentru a fi relevante, imaginile RMN trebuie studiate direct, de catre specialistul neurochirurg, in timpul examinarii clinice directe.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
22-01-2012, ora 13:04
flawless24
Nu este medic/terapeut
flawless24
In urma examenului RMN am fost diagnosticat cu MICA HERNIE DISCALĂ FARĂ COMPRESIE RADICULARĂ
Ce inseamnă asta??si ce ar trebuii să fac in continuare??ce medicamente sa iau si ce exercitii sa fac??
Adaugă un comentariu / răspuns
123 comentarii 1 234 5 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Care este diferenţa dintre hernia de disc şi protruzia discală?
  • Leziuni și accidente frecvente la sala de forță - și cum le previi
  • Cele mai frecvente accidentări la alergatori (și cum să le eviți)
  • Tratamentul în hernia de disc - medicație vs operație
  • Riscul de accidentare în practicarea sporturilor (studiu)
  •