am hernie de disc L4-L5, L5-S1. ce sa fac?

123 comentarii 1 2 345 Înainte ›
0
14-08-2012, ora 14:41
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Aveti perfecta dreptate: este vorba despre un sindrom compresiv lombar (hernie de disc), motiv pentru care s-a practicat si interventia chirurgicala.
Pot exista sechele post-operatorii (mai ales in cazul existentei parezei) timp sa saptamani, chiar luni.
Doar chirurgul care v-a operat poate evalua situatia actuala.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
15-08-2012, ora 20:19
batranul52
Nu este medic/terapeut
batranul52
Va multumesc d-le doctor pt. raspuns! Am incredere in profesionalismul d-lui doctor Balasa de la Spitalul Judetean Constanta, care sincer sa fiu ma si supravegheaza intrun fel post operator. Mi-a prescris ulterior aparitiei mele pe forum si un medicament cere a diminuat semnificativ durerile suparatoare si am putut si eu sa dorm mai linistit pt. prima data dupa operatie. Va multumesc inca o data pt. raspunsul incurajator, insemna ca, , sunt in grafic" cum se spune! Doamne ajuta!
0
21-08-2012, ora 12:32
batranul52
Nu este medic/terapeut
batranul52
Dupa administrarea timp de 5 zile de, , ZDLDIAR" si 8 zile, , LYRICA", durerile/senzatiile de arsura, s-au localizat la nivelul labei piciorului, a gleznei si oarecum.a partii de jos a gambei. Ma arde partea de sus a labei piciorului, mai putin cea de jos, aici simt mai mult amorteala, aceste dureri/arsuri cresc in intensitate noaptea. Am observat ca atunci cand merg durerlle/arsurile se mai reduc, dar ce ma fac pt. ca, mergand prea mult mie frica sa nu fortez operatia. Am fost operat pe 23.07.2012. O fi si probleme de circulatie?
0
26-11-2012, ora 13:20
StefanMarian
Nu este medic/terapeut
StefanMarian
Buna ziua!
Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un sfat.Am 25 de ani si sufar de o hernie de disc L5-S1 neoperata, chiar daca multi doctori mi-au zis sa ma operez, nu am facut o pentru ca nu ma simt de operat, am dureri rar si nu insuportabile.
I-am cumparat sotiei mele o bicicleta eliptica magnetica si as dorii sa lucrez si eu pe ea? Ar fi cam singura posibilitate sa mai fac si eu miscare datorita programului foarte incarcat. Vreau sfatul unui specialist daca acea bicicleta eliptica care faci miscari ca mersul pe bicicleta dar din picioare imi poate dauna intr-un fel sau nu.

Va multumesc anticipat!
0
07-08-2013, ora 22:41
dienutzahy
Nu este medic/terapeut
dienutzahy
buna seara,
Am 32 de ani si un loc de munca pe scaun la birou de la 8 la 13 ore cu pauze de maxim 10 minute foarte rar. In ultimii ani am acumulat si multe kg in plus dupa 2 sarcini, si o operatie de colecist si una de tiroida.
in urma unei dureri crunte a un fel de curentare puternica la piciorul stang pana in degetul mare, am inceput sa investighez cu un RMN recomandat de neurolog.
constatarile RMN sunt:
-degeneratii discale L4-L5 si L5-S1;
-protuzii discale L4-L5 moderata circumferential si respectiv L5-S1 paramediana si foraminala stanga cu fragment extrus median si paramedian stang, cu semne de conflict radicular L5 discret bilateral si respectiv S1 evident stang;
-incluzie grasoasa la nivel L3 cu diametrul de 7, 3 mm- hipersemnal T2 cu stergere in STIR
-modificari degenerative adiacente spatiului L5-S1;
- fara modoficari patoogice semnificative de semnal la nivelul continutului sacului DRAL rahidian;
-usoare procese artrozice difuze.
Ce sa fac? cat e de grav? mentionez ca am programare pentru neurochirurgie dar mai dureaza. pana atunci in urma tratamentului dat la UPU cu Zaldiar, Tador, Gabaran, Milgamma, durerea a cedat insa am ramas cu un soi de amorteala spre "nesimtire" a talpii stangi si gamba, iar piciorul nu mai face toate miscarile ca si cel drept ( nu pot merge pe varfuri) si in general ma incurca la mers, de alergat nu mai zic. durerea de spate este discreta spre deloc. Nu as dori sa ma operez intrucat ma consider pacient ermanent la chirurgie dupa cele 4 operatii pe care le-am suferit in 2 ani. am copil mic de care nu ma mai pot ocupa intrucat problemele mele de sanatate ma acapareaza psihic. Credeam ca am scapat de operatii si pot sa imi continui viata cu alte lucruri.
Va rog sa imi raspundeti mai ales ca nici nu inteleg mare lucru din acest RMN specializarile mele fiind in alte domenii:))
0
07-08-2013, ora 22:46
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Va rog sa ma scuzati, dar nu am inteles tocmai un detaliu capital: greutatea/inaltime.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
07-08-2013, ora 23:15
dienutzahy
Nu este medic/terapeut
dienutzahy
Scuze, am uitat.
da e rusinoasa greutate de 109 kg la 1, 70 m inaltime. am ajuns asa de la 85 kg in 2010 in urma operatiilor cu restrictie la efort si a tiroidei defecte operata si scoasa in aprilie 2012. bine si lipsa timpului pentru a ma ingriji corespunzator.Slabesc foarte greu. pe perioada alaptatului m-am ingrasat. Am avut maxim 116 si cu eforturi am ajuns la 109 acum. am incheiat alaptatul de 5 luni si tot greu dau jos. Iau euthyrox 150/zi si calciu 2000 unitati pe zi, intrucat nu se mai asimileaza in urma operatiei de tiroida
. As vrea sa imi spuneti daca ma ajuta infiltratiile, fizioterapia, reflexoterapia sau masajul in problema mea. mentionez ca am si trombofilie aceasta fiind cauza eclampsiei fatului la prima sarcina la 37 saptamni de sarcina. din aceasta cauza nu stiu sigur daca am voie masaj- in fine o groaza de probleme :(((
Va multumesc!
0
08-08-2013, ora 08:31
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
De fapt situaţia sta complet diferit decât v-o imaginati:
- la originea tuturor problemelor sta Obezitatea gravă, actualmente aveţi peste 50 kg in exces;
- Obezitatea are o singura cauza, si anume alimentatia escesiva.
- Obezitatea determina atât problema tiroidiana, cat mai ales problema coloanei vertebrale;
- nu lipsa efortului a determinat agravarea obezitatii, ci numai alimentatia necorespunzatoare. Este total lipsit de logica sa incercati sa slabiti prin efort, care nu face altceva decât sa va distruga articulatiile membrului inferior si coloana vertebrala;
- scăderea ponderala se realizează numai prin dieta si in nici un caz prin mişcare;
- nu va ajuta nici masajul, nici fizioterapia sau alte proceduri similare, iar infiltratiile va pot distruge. Se pot lua in discutie numai repausul, reducerea drastica a efortului si mai ales scăderea ponderala (50 kg).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
10-08-2013, ora 09:47
dienutzahy
Nu este medic/terapeut
dienutzahy
Multumesc pentru raspuns, desi ma interesa o explicatie a constatarilor din RMN postate in primul meu mesaj,
Sunt constienta de obezitatea de gradul II de care sufar, desi in functie de toti factorii determinanti nu am peste 50 kg in exces ci ceva mai putine.
In ce ma priveste obezitatea nu se datoreaza alimentatiei excesive de care pomeniti ci, mai in curand, se datoreaza mancatului pe fuga poate o data in zi repede si alimente nesanatoase. Va asigur ca nu sunt de fel o mancacioasa si fac eforturi pentru a reveni la greutatea pe care o aveam in urma cu 3 ani.
In timpul celei de-a doua sarcina tiroida a dezvoltat 2 noduli chistici pe fondul tiroiditei autoimune Hashimoto si s-a decis operatia pentru a inlatura suspiciunea unui cancer.
de asemenea se cunoaste rolul calciului in organism s obezitatea. In cazul meu faptul ca acesta este prezent intr-o valoare foarte mica influenteaza scaderea anevoioasa in greutate chiar daca beau apa si doar atat.
Efortul fizic m-a ajutat mereu sa ma mentin in niste limite si felul meu e unul energic si activ, iar intrebarea mea era daca ma pot reapuca de gimnastica pe fondul problemei cu spatele si daca in functie de RMN ma poate ajuta ceva, altceva in afara de operatie pt a-mi recupera functiile piciorului stang.
Multumesc!
0
10-08-2013, ora 09:55
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va raspund punctual:
- kineto-terapia coloanei lombare este posibila si benefica numai dupa avziul neurochirurgului;
- este o lege a fizicii elementare: greutatea este direct proportionala cu cantitatea si calitatea alimentelor ingerate;
- daca veti continua sa va iluzionati ca exista si alte cauze ale obezitatii in afara alimentatiei, nu veti reusi sa slabiti niciodata.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
12-08-2013, ora 20:57
dienutzahy
Nu este medic/terapeut
dienutzahy
Va multumesc pentru raspuns desi asteptam o interpretare de RMN adica daca din cele scrise de mine imi puteti spune daca este o hernie de disc sau nu.
sunt constienta ca alimentatia este cauza obezitatii insa nu eXcesiva in cazul meu ci incorecta. spuneam doar ca problemele adiacente ca lipsa de calciu si lipsa miscarii imi ingreuneaza scaderea in greutate. nici pe departe nu am spus ca ar fi altele cauzele obezitati decat alimentatia. Este bine stiut ca miscarea ajuta la scaderea in greutate iar cum eu nu prea fac m-am tot "incalat" mancand incorect.
Tot asteptand un raspuns, am ajuns sa ma apropii de ziua de maine cand am programamrea la neurolog unde mi se va spune clar tot ce ma intereseaza.
Va multumesc !
0
13-08-2013, ora 09:52
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va raspund din nou punctual:
- este total imposibil de precizat un diagnostic doar pe baza interpretarii scrise a rezultatului RMN;
- va sugeram un consult la NEUROCHIRURG;
- obezitatea nu este cauzata de lipsa miscarii, ci exclusiv de alimentatia necorespunzatoare.
- nu exista nici o legatura intre obezitate si """""lipsa de calciu"""".
- este o lege a fizicii elementare: greutatea este direct proportionala cu cantitatea si calitatea alimentelor ingerate; nu exista vreun alt factor care sa duca la obezitate in afara alimentatiei.
- daca veti continua sa va iluzionati ca exista si alte cauze ale obezitatii in afara alimentatiei, nu veti reusi sa slabiti niciodata.
- daca veti incerca sa slabiti prin miscare, rezultatul este logic: distrugerea rapida a articulatiilor membrului inferior si a coloanei vertebrale. Trebuie sa slabiti 100% numai prin dieta.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
14-08-2013, ora 14:53
dienutzahy
Nu este medic/terapeut
dienutzahy
Da, va multumesc! Am inteles ce vreti sa spuneti. dieta drastica am inceput de vreo luna si ceva si doar 3 kg am dat jos.
Eu la asta ma refeream cu lipsa de calciu si miscare, la faptul ca mi se pare ca foarte greu slabesc. Am inteles si va respect intocmai sfatul si raman doar la dieta pentru a-mi putea pastra picioarele sanatoase.
intre timp neurologul mi-a sugerat operatia pentru hernie de disc si nu stiu ce sa fac. Ar trebui sa consult si un neurochirurg sa imi confirme.
Va multumesc pentru sfaturi pe care le voi aplica intocmai!
0
02-10-2015, ora 19:54
Mnela
Nu este medic/terapeut
Mnela
am hernie de disc posteromediana l4-l5 cu conflict tecal si protuzie discala posterioara l5-s1, am luat tratament cu arcoxia, neuromultivit si mydocalm, dar acum durerea persista pe piciorul stang imi amorteste pana la degete!As dori sa va intreb daca pot sa fac o injectie dyprofos?
0
02-10-2015, ora 19:56
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Nu este interzis, insa nu veti trata decat efectul, eludand cauza.
Tratamentul hernei de disc se poate sistematiza astfel: fie interventie chirurgicala, fie kineto-terapie (gimnastica medicala specializata).
Ati incercat pana acum tratamentul ne-chirurgical, adica kineto-terapia??
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
26-11-2015, ora 21:53
geobrz
Nu este medic/terapeut
geobrz
Buna seara! Am efectuat un RMN de coloana lombo-sacrata nativ care a relevat urmatoarele:
Protruzii discale circumferentiale la nivel L3-L4 si L5-1 cu contacte disco-radiculare cu radacina nervului L4 de partea dreapta, la nivelul recesului lateral respectiv cu radacina nervului L5 de partea stanga, in segmentul juxtaextraforaminal.
Mica hernie discala mediana la nivel L4-L5 fara contact disco-radicular.
Mica hernie discala mediana la nivel L5-S1 cu contact disco-radicular cu radacina nervului S1 de partea dreapta, la nivelul recesului lateral.
Usoara modificare de statica la nivelul coloanei vertebrale lombare.
Mentionez ca am 49 de ani, 1, 65m si 57 kg si am dureri puternice de spate in ultima vreme. ce imi puteti recomanda sa fac in continuare?momentan iau doar Vimovo. Multumesc anticipat
0
26-11-2015, ora 21:55
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
RMN-ul nu este un scop in sine, iar interpretarea scrisa nu are valoare practica.
Pentru a fi relevant, RMN-ul trebuie studiat ca imagine nemijlocita, in timpul examinarii clinice la neurochirurg.
Tratamentele sunt doar de doua tipuri: fie kineto-terapie, fie interventie chirurgicala.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
10-01-2016, ora 14:19
Ioan-Florin
Nu este medic/terapeut
Ioan-Florin
Buna ziua, La RMN efectuat in urma cu 3 saptamani au fost constatate urmatoarele:
- Modificari de statica vertebrala cu rectitudinea coloanei lombare
- Modificari degenerative la nivelul spatiilor intervertebrale lobo-sacrate
- La L2-L3-L4 exista protuzii discale care comprima sacul dural, cu atingeri radiculare foraminale bilateral
- La L4-L5 se constata o hernie discala postero-laterala dr., cu fragment discal rupt pe fata posterioara a corpului vert.L5 dr., cu compresiune radicularadr. In reces
- La L5-S1 se constata o hernie discala focala lateralizata dr. cu compresiune durala si atingere radiculara dr. in reces.

Imi puteti spune daca e nevoie de operatie sau de chiropractician? Momentan am dureri destul de mari, in zona lombara care coboara pe piciorul drept. Fizio kineto am facut in fiecare an din 2011 + tratament medicamentos in ultima luna (antiinflamatoare+gabaran seara). Barbat, 35 ani, 100 kg la 1, 8 m, Multumesc!
0
10-01-2016, ora 14:22
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
RMN-ul nu este un scop in sine, iar interpretarea scrisa nu are valoare practica.
Nici un neurochirurg serios nu se poate pronunta (chirurgie sau kineto-terapie) doar lecturand interpretarea scrisa, fara examinare clinica directa.
Pentru a fi relevant, RMN-ul trebuie studiat ca imagine nemijlocita, in timpul examinarii clinice la neurochirurg.
Esecul tratamentului conservator se poate datora si celor 20-30 kg in exces, la care trebuie sa renuntati.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
15-01-2016, ora 11:33
marius florin
Nu este medic/terapeut
marius florin
Buna ziua, in data de 06.01.2016 am facut un examen RMN Coloana Lombara, rezultatul este urmatorul:
-"deshidratare, pensare si debord discal la nivelul L5-S1, maxim extruziv postero-median, dispus subligamentar, cu dimensiuni maxime de 17.5/6.4/10.5/mm in diametrele M-L/A-P/C-C/, in contact larg cu radacina S1 stanga si fin contact cu S1 dreapta.
Concluzii:
-HDL5 de gradul 2-3, in contact larg cu radacina S1 stanga si fin contact cu radacina S1 dreapta.
Intrebarile sunt, cat de grava este aceasta HDL5?, avand in vedere dimensiunile descrise, trebuie sa ma operez?
0
17-01-2016, ora 00:35
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
RMN-ul nu este un scop in sine, iar interpretarea scrisa nu are valoare practica.
Nici un neurochirurg serios nu se poate pronunta (chirurgie sau kineto-terapie) doar lecturand interpretarea scrisa, fara examinare clinica directa.
Pentru a fi relevant, RMN-ul trebuie studiat ca imagine nemijlocita, in timpul examinarii clinice la neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
21-01-2016, ora 11:33
marius florin
Nu este medic/terapeut
marius florin
Buna ziua, referitor la mesajul anterior, RMN coloana lombara din 06.01.2016, am fost la neurochirurgie Sp., si mi-a zis ca raspuns al consutatiei ca nu am pozele printate pe cliseu radiologic ci doar pe CD, sa uitat pe CD si a zis ca nu e suficent, ca nu poate da un raspuns concludent, intrebarea este, imaginile inregistrate pe CD nu sunt acelasi lucru cu cele printate pe cliseu radiologic?, ori cliseu ori CD nu tot aceleasi imagini sunt?, dece sa legat de acest impediment, lipsa cliseului radiologic?, desi ca pe CD imaginile sunt mult mai clare si mult mai mari, plus ca din calculator pot fi facute mai multe setari ca aceste imagini sa fie mult mai clare decat pe cliseu.
0
21-01-2016, ora 11:37
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
De obicei se ingregistreaza pe CD-rom circa 200-1000 imagini.
Din aceste imagini, se selecteaza 20-50 pe filmul radiologic.
Este evident ca studierea CD-ului este cea mai rezonabila varianta.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
03-05-2016, ora 13:17
Aure-Lia
Nu este medic/terapeut
Aure-Lia
Buna ziua si Hristos a-nviat! Tatal meu (65 ani, 182 cm, vreo 75 kg) are dureri insuportabile in soldul drept. A fost diagrosticat cu: scleroza a suprafetelor discale, cu osteofitoza marginala la diferite niveluri; protruzie paramediana dreapta a discului L4-L5-6, 8 mm; protruzie dorsala mediana a semicirculara a discului L5-S1 - 4 mm; spondiloartroza difuza interfasetara L4-L5-S1. Cit este de grav cazuul? Ce ne puteti recomanda?Cu ce sa incepem si cum sa mergem pe etape? se poate ceva de facut pina a recurge la interventie chirurgicala?
VA multumesc anticipat.
0
08-02-2017, ora 14:52
DOINA1234
Nu este medic/terapeut
DOINA1234
Buna ziua,
In urma unui RMN am fost diagnosticata cu:
-Scolioza lombara dextro-concava
-Hernie de discL4-L5
-Modificari degenerative lombare
Cineva mi-a facut o recomandare catre ENERGOCHIROPRACTICA, care este sfatul dumneavoastra ?pot sa merg sau nu?si unde trebuie sa merg?
P.S.Din 24-08-2016 de cand am facut RMN deja am avut trei crize cu dureri groaznice pe care le-am tratat cu injectii in coloana DIPROFOS si Neo Endusix.
Va multumesc si asteptun raspuns urgent!
0
08-03-2017, ora 23:22
Anca0
Nu este medic/terapeut
Anca0
Buna seara, imi puteti spune care este tratamentul.ptr
lichid cefalo-rahidian? Mentionez ca am consultant un dr.nerochirurg care a refuzat orice interventie chirurgicala.( operata l4-l5, iar acest lichid cefalo-rahidian a fost depistat in urma rmn-ului facut la 1 an si 4 luni dupa operatie)
Multumesc,
0
09-03-2017, ora 10:45
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Lichidul cefalo-rahidian reprezint o componenta normala a oricarui individ, adica in absenta acestuia nu puteti trai (acest lichid "inveleste" structurile neurologice centrale, de la creier, trunchi cerebral si pana la maduva spinarii).
Probabil D-voastra va referiti la o modificare a lichidului cefalo-rahidian, care poate avea anumite semnificatii patologice.
V-as sfatui sa mai consultati si un alt neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
11-03-2017, ora 19:21
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
ati avut o leziune de dura mater (un strat care inveleste maduva spinarii) la prima operatie? aveti eventual un lecage (fistula) de lichid cefalo-rahidian si RMN-ul descrie o acumulare de lichid cefalo-rahidian in tesuturile moi sau un chist de lichid cefalo-rahidian?
ce probleme va cauzeaza?
0
11-03-2017, ora 21:22
Anca0
Nu este medic/terapeut
Anca0
Buna seara! In primul rand va multumesc ca ati raspuns, da asa este! Dupa operatia de hernie de disc s-a format acea fistula.Durerile sunt insuportabile, iar calmantele nu isi mai fac efectul.Ca si stare generala amoretli ale degetelor de la piciorul stang si ameteli.Va multumesc,
0
12-03-2017, ora 13:30
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
aveti dureri de cap sau in zona lombara?
este interesant ca nu s-a facut nimic 16 luni de zile.
ce s-a intamplat la operatie? leziune de dura? a fost reconstruita dura prin sutura ri/sau Tachosil (un fel de lipici pentru asemenea leziuni)
ati avut imediat dureri de cap sau acestea au aparut cu timpul? sunt durerile de cap permanente sau numai in pozitie verticala (cand stati in picioare).
in fine:
noi suntem extrem de precauti, deci la noi in prima faza trebuie dovedita ca este vorba de liquor (lichid cefalo-rahidian) si nu serom, puroi etc. pentru acesta sunt 2 metode acceptate: varianta scumpa si varianta ieftina (evident varianta scumpa este mult mai sensibila):
1. punctia acumularii de lichid si test beta-2-trasferrina. daca este pozitiva atunci este vorba de liquor 100%
2. punctia si masurarea nivelului de glucoza in lichid si sange in acelasi timp: daca cel din lichid este de cam 2/3 din nivelul glucozei din sange (oricum semnificativ mai mica ca in sange, 50-80%) atunci este probabil liquor. daca nivelul este egal atunci este serom, daca este foarte mic atunci probabil puroi.- test foarte ieftin insa cum vedeti destul de subiectiv.
tratament:
in faza acuta evident se trateaza mult mai bine:
1. sutura sau lipirea leziunii cu Tachosil, durapatch cu fascie sau dura sintetica etc., 3 zile repaus absolut la pat
2. daca 1. nu a ajutat: revizie sau/si drainare lumbara de liquor (prin drenaj si nu punctii repetate)
3. pentru simptoamele produse: ameteli, dureri de cap etc: infuzii cu coffeina+theofilina (eventual gabapentina)
in faza cronica. mult mai problematica:
1. injetia de sange epidural la nivelul leziunii. deobicei ajuta, coagulul creat va inchide fistula
2. injectie CT-ghidata de fibrin (lipici special pentru tesuturi vii) in zona respectiva, efectul cam acelasi
3. revizie chirurgicala.
Din pacate trebuie sa va spun ca daca in 16 luni nu s-a inchis fistula, nu se va inchide de sine niciodata. prin aceasta fistula pierdeti lichid cefalo-rahidian, acesta creeaza o presiune scazuta a lichidului in creier si evident dureri de cap.
Amorteala degetelor este probabil fara legatura cu fistula, nervul a suferit o leziune din cauza herniei de disc sau a operatiei, daca nu a revenit in 16 luni atunci probabil va ramane permanent.
Adaugă un comentariu / răspuns
123 comentarii 1 2 345 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Care este diferenţa dintre hernia de disc şi protruzia discală?
  • Leziuni și accidente frecvente la sala de forță - și cum le previi
  • Cele mai frecvente accidentări la alergatori (și cum să le eviți)
  • Tratamentul în hernia de disc - medicație vs operație
  • Riscul de accidentare în practicarea sporturilor (studiu)
  •