Am inceput sa ma panichez ca am vreo boala grava

01-01-2012
dan matei
Nu este medic/terapeut
dan matei
mr. nick..simt ca pot avea incredere in tine si ca ma poti ajuta.
sa incep cu inceputul...acum 3 luni si jumatate a murit mama mea de avc, am suferit am plans, nici nu mai stiu sa descriu ce am simtit.nu am putut sa merg la cimitir nici pana in ziua de astazi.dupa doua saptamani de la nenorocirea asta am incepit sa simt in cap niste intepaturi care se mutau dintr-o parte in alta, durau cateva secunde si parca le simteam pe os in exteriorul capului, nu innauntru.nu le-am bagat in seama tot cam vreo doua saptamani dupa care am inceput sa ma panichez ca am vreo boala grava.de atunci am inceput investigatiile medicale:control tomograf-normal, rmn cap-normal, rmn cervicala-normal, rmn coloana toracala -normal, rmn abdomen-normal, raze plamani-normal, ekg-normal, hemoleucograma, ft3, ft4, tsh, vsh, calciul, glicemia-toate normale.problema grava este ca acum de 2 luni simt intepaturi si dureri difuze in tot corpul, este adevarat ca nu mai sunt asa dese la cap, dar acum sunt peste tot, parca durerea este pe tendoane sau muschi.nici eu nu mai stiu, cateodata ma dor si testiculele.durerile nu sunt foarte mari, sunt scurte si difuze.parca sunt mai dese intre coaste, si la capatul lor in capul pieptului unde se termina sternul.au inceput sa ma doara si tibiile..parca tot pe tendoane simt durerea.am trecut si prin faza cu nodul in gat..multe senzatii si simptome pe care nu le mai suport.am fost la un control si in italia la un medic si aici in romania la mai multi, iar concluzia lor este ca am o tulburare somatoforma.de o saptamana iau un tratament prescris de un dr. psihiatru de la mine din oras si anume valdoxan si xanax. o pastila de valdoxan seara la culcare si jumatate de pastila seara si alta jumatate dimineata de xanax.deocamdata nu simt nici o imbunatatire a starilor mele.te rog, daca ma poti ajuta..macar cu un sfat..crezi ca este un diagnostic bun???????sa nu imi distrug ficatul degeaba.iti multumesc tare mult si astept raspunsul tau.
51 comentarii 12 Înainte ›
0
02-01-2012, ora 09:35
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate drule/dle Dan Matei, moartea mamei dv. v-a psihotraumatizat puternic, atât de puternic, încât, în prezentul vieţii dv., organismul vă reacţionează scoţând la suprafaţă toată încărcătura negativă acumulată sub formă de conflicte psihologice subconştiente şi/sau inconştiente - încărcătură care se psihosomatizează.
Simptomatologia dv. se încadrează în sfera tulburărilor somatoforme, deci, da, aţi primit un diagnostic bun, deşi, de la un punct până la un alt punct manifestările dv. par a construi (şi) o parte din tabloul clinic specific tulburării de stres posttraumatice.
Vă sfătuiesc să faceţi psihoterapie cognitiv-comportamentală, chiar integrativă, şi să luaţi tratamentul psihiatric indicat de medicul specialist (consultaţi un psiholog şi ţineţi legătura cu medicul psihiatru care v-a prescris medicaţia, pentru a fi sub monitorizarea dânsului).
Încet-încet veţi observa ameliorări semnificative ale stării dv. de sănătate.
Vă veţi însănătoşi, de fapt, dar în acest sens trebuie să aveţi răbdare, credinţă şi determinism (trebuie să aveţi voinţa de a vă însănătoşi, trebuie să vreţi acest fapt, şi mai trebuie să aveţi şi o motivaţie, aceea de a continua să...trăiţi, de pildă).
Accesaţi link-ul de mai jos şi citiţi măcar primul posting al topicului, integral şi în linişte:
http://forum.romedic.ro/prod/Psihoterapie_pentru_trup_si_suflet, __din_perspectiva_medico-spirituala:_suferinta_!_059479.html

Însănătoşire grabnică!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
La mulţi ani cu/în lumină, iubire, armonie, fericire, sănătate, prosperitate şi mântuire.
Toate cele bune, cu respect,
Mr. Nick

Post SCriptum - Dacă nu doriţi să (mai) luaţi tratament psihiatric alopat, consultaţi un medic specialist în api-fitoterapie, gemoterapie sau homeopatie pentru a primi tratament cu specificitate neuro-psihiatrică naturistă.
Post P. SCriptum - Condoleanţe!
0
02-01-2012, ora 11:36
wiona
Nu este medic/terapeut
wiona
La multi ani!
ptr Mr.Nick am o mare rugaminte la tine, Nick: vreau sa-mi spui cum trebuie sa incep intreruperea zoloftului iau de 3, 5 luni si ma simt f bine dupa o anxietate combinata cu putin TOC...acum sunt f ok.mentionez ca nu iau altceva decat zoloft de 50 mg
stiam ca tb luat 3, 6 sau 9 luni..deci eu am trecut de 3 luni si as vrea sa ma opresc.dcr meu e plecat din tara 2 sapt.
Ideea e daca TU crezi ca e bine sa-l scot sau sa merg 6 luni..
mersi din suflet!
0
02-01-2012, ora 13:56
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă Wiona, tulburarea obsesiv-compulsivă (TOC-ul) este o condiţie medicală în al cărei tablou clinic, după cum bine ştiţi, predomină anxietatea relativ generalizată exprimată prin gânduri, impulsuri sau imagini invazive, recurente şi persistente, dar nu numai, de care dv. NU vă puteţi elibera (total) doar cu tratament ISRS luat pe o perioadă (minimă) de 3, 5 luni (ISRS - Inhibitor selectiv de recaptare a serotoninei - SSRI (Selective serotonin reuptake inhibitor), prin urmare vă recomand să continuaţi administrarea Zoloftului, aşa cum v-a indicat medicul specialist curant - medicul dv. - până la revenirea în ţară a dânsului.
NUMAI medicul dv. vă poate spune cât timp să vă (mai) administraţi Zoloftul, pe baza reevaluării statusului mentalo-psihic, ca dv. să beneficiaţi de efect terapeutic anti-toc/anxiolitic pe termen scurt şi lung. Tot dânsul vă poate concepe, la rugămintea dv., (şi) o schemă terapeutică de discontinuare gradată a medicamentului, ca la momentul considerat oportun întreruperii administrării, dv. să puneţi în practică schema respectivă şi să vă debarasaţi de Zoloft fără să experimentaţi simptomatologia specifică sindromului de discontinuare asemănător în mică parte cu sindromul de sevraj.
În concluzie, când vine medicul dv. în ţară, peste 2 săptămâni, întrebaţi-l dacă aveţi voie să vă opriţi administrarea Zoloftului, iar dacă dânsul vă va da voie, fără doar şi poate, faceţi cum vă va spune.
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
La mulţi ani cu/în lumină, iubire, armonie, fericire, sănătate, prosperitate şi mântuire.
Toate cele bune, cu respect,
Mr. Nick
0
02-01-2012, ora 14:20
wiona
Nu este medic/terapeut
wiona
iti multuesc mult, Nick
as dori sa-ti scriu pe privat mica mea poveste sa-mi clarifici tu despre ce este vorba iti multumesc ptr rabdare! cum pot lua leg cu tine pe o adresa privata?
nu vreau decat o perere despre speta in sine, nu scheme de tratament sau altceva...ma intereseaza acest lucru ca sa inteleg mai bine, sa-mi adancesc cunoasterea..
1
02-01-2012, ora 15:44
wiona
Nu este medic/terapeut
wiona
Nick, ti-am trimis un mesaj pe adresa lasata de tine in profil
Multumesc anticipat!
0
02-01-2012, ora 16:28
dan matei
Nu este medic/terapeut
dan matei
mr.nick, iti multumesc foarte mult ca mi-ai raspuns.
as mai avea o intrebare.stii cumva cam cat dureaza pana ce organismul si creierul isi revin la functiile normale si voi fii ca innainte.eu initial nu am vrut sa iau antidepresivele si am incercat cu ceva homeopat si anume cu ignatia ch 200.totusi durerile pe care le simt sunt pe muschi si pe tendoane.este posibil asa ceva fara o boala a musculaturii.si cand mananc simt cum mi se intaresc si se contracta muschii de la tample.imi pare rau ca iti pun atat de multe intrebari, dar probabil stii ce este in sufletul meu...am o fetita de 7 luni si imi doresc din tot sufletul sa o vad mare si sa o cresc.iti multumesc
1
03-01-2012, ora 11:03
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă Wiona, nu aveţi pentru ce să îmi mulţumiţi.
Am primit e-mail-ul dv. Vă voi răspunde la el în momentul în care îi va veni rândul (mai am de răspuns la peste 220 de e-mail-uri!). Vă rog să aveţi puţină răbdare şi înţelegere.
Numai bine,
Mr. Nick
0
03-01-2012, ora 11:09
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate dle Dan Matei, nu aveţi pentru ce să îmi mulţumiţi.
NU am de unde să ştiu cam cât va dura până când organismul dv. se va reechilibra, în măsura în care să vă permită să fiţi cel care aţi fost înainte. S-ar putea, totuşi, să NU mai fiţi niciodată cel care aţi fost, ci să fiţi cel care va fi, adică o persoană mai bună.
Generalmente vorbind, perioada de timp care se poate scurge până la însănătoşirea dv., ca şi fapt divers, poate fi de ordinul lunilor sau anilor (cunosc două persoane care au avut aceleaşi simptome ca dv., primind acelaşi diagnostic, şi care au luat un tratament asemănător; prima s-a însănătoşit în 2 ani, iar cea de-a doua în 6 luni, deci...). Cum v-am spus şi în mesajul anterior, trebuie să aveţi răbdare, printre altele.
Durerile pe care le simţiţi dv. pe muşchi şi tendoane pot fi (şi sunt) posibile în lipsa existenţei unei afecţiuni de natură musculară (durerile, în tulburarea somatoformă, sunt un răsunet somatic al instabilităţii psiho-emoţionale!).
(Re)consultaţi medicul pentru a vă reevalua starea şi pentru a vă ajusta medicaţia.
Dacă doriţi să luaţi (şi) un tratament homeopatic trebuie să consultaţi un medic specialist în psihiatrie homeopatică.
DR. DOINA PAVLOVSCHI - medic specialist în tratarea afecţiunilor mentalo-psihice, prin psihiatrie homeopatică
Str. Democraţiei, nr. 44, Buzău, jud. Buzău
Tel. 0722791506 / E-mail: doinapavlovschi@yahoo.com
Toate cele bune,
Mr. Nick

Post Scriptum - Să vă trăiască fetiţa şi să vă bucuraţi de ea până la adânci bătrâneţi! Vă doresc din tot sufletul multă sănătate ;)
0
09-01-2012, ora 21:01
dan matei
Nu este medic/terapeut
dan matei
mr. nick, as vrea sa va intreb, daca aceasta tulburare afecteaza si tendoanele???
eu imi simt foarte incordate tendoanele de la gat.se si vad cum sunt foarte intinse cand aplec capul intr-o parte, tendoanele de pe partea cealalta parca sunt intinse ca niste corzi de chitara.
mai a aparut o problema si anume ca imi pocnesc foarte tare omoplatii cand fac rotiri de trunchi sau cand ii misc.
credeti ca asa se deregleaza tot organismul in astfel de somatizari???
va multumesc
0
16-01-2012, ora 05:47
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
@Dle Dan Matei, în tulburarea somatoformă tot organismul se dereglează. Corpul 'strigă' continuu după ajutor şi experimentează tot felul de simptome, de la înţepături şi furnicături până la junghiuri, dureri, pocnituri ş.a.m.d., localizate aproape oriunde.
Verificaţi-vă mesageria privată, pentru că v-am expediat un link. Accesaţi-l şi citiţi informaţiile conţinute.
Reconsultaţi-vă medicul curant!
Numai bine,
Mr. Nick
0
06-02-2012, ora 17:43
ingerbun
Nu este medic/terapeut
ingerbun
da-mi voie sa te felicit pt rabdarea de care dai dovada...asta probabil ar trebui sa o enumar undeva pe la nr.100 in lista mea de felicitari :)..bineinteles ca nu-mi vin atatea in mintea mea uituca datorita starii mele depresive ce-miafecteaza gandirea si memoria...oricum, un lucru este cert, si anume:iubirea ta pt oameni care se reflecta in dorinta de a ajuta...ce bine ar fi sa fim asa multi dintre noi...razboaie?neah!!!!...crime?neah!!!...certuri?neah!!!!.si nu in ultimul rand, in cel mai rau caz, acele ganduri rele transmise cu patos care pot fi atat de pacatoase...intotdeauna mi-am dorit sa ajut si deaceea am vrut sa dau la facultatea de farmacie dar simteam ca nu ajut concret, asa ca am facut asistenta sociala pe care nu o practic datorita salariilor care sant la noi.deci, FELICITARI pt ceea ce faci, esti de admirat si multi avem de invatat de la tine, macar in sensul de a ne dezvolta sincer sentimentul de solidaritate sociala si sa empatizam cu cei din jurul nostru, chiar daca asta ne poate manca energia, dar oare nu este un pret prea mic pentru o fapta buna?!?!...multumim ca existi si ne dai o lectie importanta!!!!!!!!...cu darg si stima
0
06-02-2012, ora 23:14
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă ingerbun, vă mulţumesc pentru cuvintele dv. frumoase, însă nu mă pot abţine să nu vă scriu că sunt perfect conştient de faptul că nu prea le merit (vă spun adevărul, nu sunt modest!).
Toate felicitările dv. adresate mie, pe care le simt clar a fi sincere şi emanate dintr-o inimă încălzită de lumină, fără doar şi poate, sunt meritate doar de Dumnezeu, pentru că El este Izvorul din care eu mă adap cu toate virtuţile de care am nevoie să ajut necondiţionat pe orice, după voia Lui, ca de altfel şi după cum şi când pot.
Cum am mai scris altei persoane foarte dragi mie, vă scriu şi dv., şi anume: despre mine nu pot să scriu decât atât: "Asta îmi este toată misiunea şi rostul pe pământ, pentru care am fost înzestrat cu daruri - deşi eu sunt nevrednic. Pentru asta sunt solicitat în multe părţi, ca să propovăduiesc iubirea lui Dumnezeu şi sfinţirea oamenilor prin iubire. De alte gânduri şi rosturi sunt străin".
Oh, dar trebuie să recunosc faptul că mesajul dv. m-a bucurat mult. Într-un fel sau altul mi-a confirmat pentru a mia oară că pe acest forum foarte drag mie, în care am vărsat multe taine ale inimii mele, nu mi-am pierdut timpul degeaba, ci din contră, mi-am câştigat timp alinând suferinţele unor oameni, alinându-mi astfel propriile mele suferinţe care, din păcate sau din fericire, nu sunt puţine.
Ştiţi ce a produs mesajul dv. în mine?
A produs bucuria realizării faptului:
- că tot efortul pe care l-am depus nu a fost în van;
- că toate razele de lumină, pe care le-am primit în dar de la iubitul meu Dumnezeu, prin rugăciune, şi pe care le-am îndreptat, în scris, pe acest forum, cu scopul de a presăra înţelepciune, iubire, înţelegere, iertare, toleranţă, mângâiere pentru bolnavi ş.a.m.d., şi-au atins scopul în multe inimi doritoare de ajutor, făcând mult bine;
- că la dispariţia mea de pe acest forum - o dispariţie motivată care s-ar putea produce începând cu începutul lunii iunie a acestui an - voi lăsa în urmă un "tezaur informaţional" ce va continua să fie de ajutor, dacă Dumnezeu va îngădui.
Aşadar, acestea fiind spuse, pe lângă mulţumirile oferite, vă doresc din tot sufletul: ca Lumina să vă călăuzească paşii fiinţei către tot ce vă poate construi suportul (de gânduri, vorbe şi fapte) necesar mântuirii sufletului dv.; ca Iubirea să vă încălzească inima sub imboldurile căreia să deveniţi o fiinţă cu disponibilitatea de a deveni sfântă; ca Armonia, Înţelepciunea şi Smerenia să vă învăluie fiinţa sub influenţele cărora ea să poată merge pe drumul vieţii, depăşind orice obstacol şi fiind în slujba lui Dumnezeu. Asta vă doresc!
Dumnezeu să vă binecuvânteze cu tot ce aveţi nevoie, după cum consideră El de cuviinţă.
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
0
11-02-2012, ora 12:03
iberta
Nu este medic/terapeut
iberta
Buna ziua,

va multumesc anticipat pt timpul acordat. As dori, daca se poate, sa-mi spuneti care sunt efectele intreruperii bruste a tratamentului cu zoloft? In urma ccu 6 luni am fost diagnosticata cu "tulburari de adaptare" si mi s-a prescris cate jum de pastila zoloft, zilnic. Timp de 3 luni dupa inceperea trat totul parea ca merge spre bine, insa la un mom dat starile rele au revenit.motiv pt care psihologul mi-a marit doza la o pastila zoloft pe zi + 1 xanax.l-am uramt doar cateva zile dupa care...hm..m-am "enervat" si am hotarat ca trebuie sa lupt singura cu starile mele. Simteam ca nu mai eram eu din cauza tratamentului...nu neaparat ca imi era rau, dar pur simplu nu mai eram eu.nici o bucurie nu-mi mai umplea sufletul, nici o emotie nu o mai simteam cu intensitate, nici cele bune si, e drept- nici cele rele. Deci am oprit pastilele brusc, desi mi se repetase sa nu o fac. M-am simtit f rau timp de 4-5 zile..curentam pe oricine atingeam, mi s schimbau starile de la o clipa la alta.acum, dupa 2 saptamani am ramas cu un fel de furnicaturi in cap si extremitati, in mod special dimineata. As vrea sa stiu daca acest simptom ( pe care-l simt ca pe un fel de curent electric ce mi se plimba prin corp) este in continuare efectul intreruperii bruste a tratamentului, sau daca ar trebui sa consult rapid un medic. Va multumesc.
0
11-02-2012, ora 15:49
iberta
Nu este medic/terapeut
iberta
Imi cer scuze. am postat gresit.voiam sa scriu la subiecte.
0
16-02-2012, ora 21:15
anaisanais2010
Nu este medic/terapeut
anaisanais2010
Sufar de depresie si anxietate de aproape 10 ani, as dori sa inlocuiesc medicamentatia alopata cu cea naturista. Am luat calmepam, trittico si rivotril (pana acum)... mai nou am inceput sa iau bien dormir cu melatonina si remotiv (dar o data la doua-trei zile mai iau cite o pastila de rivotril sau trittico - injumatatita).Cum sa procedez sa nu mai depind de medicamentele chimice? Multumesc anticipat pentru eventuale sfaturi!-pt.Mr.Nick este pt. prima data cand recunosc public ca am probleme
0
17-02-2012, ora 15:10
anaisanais2010
Nu este medic/terapeut
anaisanais2010
Astazi am fost la doi medici psihiatri, unul mi-a dat reteta pentru Valdoxan 25 mg iar celaltpentru seroxat si trittico. Eu am cumparat medicamentele de pe ambele retete. Insa, cred ca voi merge pe valdoxan. Puteti sa imi dati ceva sugestii ? A mai folosit cineva Valdoxan pana acum?
0
18-02-2012, ora 04:07
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă iberta, întreruperea bruscă a unui tratament pe bază de Zoloft, în funcţie de cât a durat tratamentul şi de doza zilnică administrată, poate induce un sindrom de discontinuare la antidepresive, manifestabil printr-o simptomatologie mai mult sau mai puţin evidentă, simptomatologie cu totul nouă sau asemănătoare cu cea a tulburării dv. de adaptare, precum: formicaţie (senzaţie de furnicătură, asemănătoare cu senzaţia că merg furnici pe piele), senzaţie de 'curentare', blazare (scăderea sau pierderea capacităţii de a simţi emoţii; insensibilitate emoţională, în principal), ş.a.m.d.
Într-o oarecare măsură, da, dv. aţi experimentat (şi poate continuaţi să mai experimentaţi) o parte semnificativă a unui pseudo-sindrom de discontinuare, ca urmare a întreruperii bruşte a administrării Zoloftului, deşi doza luată a fost destul de mică.
Totuşi, există şi probabilitatea destul de mare ca simptomele dv. să vă fi fost produse (şi să continue să vă fie produse) de o tulburare de anxietate generalizată.
Consultaţi un medic!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune, cu iubire şi respect,
Mr. Nick
0
18-02-2012, ora 04:23
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă anaisanais2010, nu este o ruşine să acceptaţi public că aveţi probleme care, printre altele, se rezumă la stări depresive recurente combinate cu anxietate.
Valdoxanul este un medicament nou, unul dintre puţinele care are afinitate şi pentru receptorii melatonergici. Se prescrie, de obicei, în doză unică, un comprimat, seara, înainte de culcare pentru tratarea unor tipuri de depresie şi insomnie, în principal. Efectele pozitive apar după minim 2 săptămâni de la începerea administrării, iar în cazul în care nu se observă o ameliorare a dispoziţiei mentalo-psihice după cele două săptămâni, medicul curant poate mări doza la două comprimate, administrate împreună, înainte de culcare.
Comparativ cu Seroxat şi Trittico, hmm..., Valdoxanul pare a fi mai bun, cel puţin aşa "susţine mecanismul lui de funcţionare", însă, după cum bine ştiţi, fiecare organism reacţionează diferit, strict în funcţie de cauzalitatea care produce depresia, de receptivitatea organismului faţă de agomelatină - substanţa activă a Valdoxanului (faţă de farmacodinamica şi farmacinetica ei), de calitatea metabolizării hepatice...; până şi de gradul în care dv. aveţi sau nu încredere că acest medicament vă va ajuta.
Valdoxanul este un medicament bun!
În altă ordine de idei, dacă doriţi să vi se examineze statusul mentalo-psihic şi să primiţi medicaţie maturistă, vă rog să mergeţi la un consult la dna dr. Sorina Soescu, medic homeopat şi api-fitoterapeut (date de contact: Email: ssoescu@yahoo.com; Adresa: Str. Fulgerului 79, Constanţa; Telefon: 0241 54 33 58).
Dânsa vă va ajuta şi vă va spune cum să procedaţi să nu mai depindeţi de medicamentele alopate.
Însănătoşire grabnică!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune, cu iubire şi respect,
Mr. Nick
0
18-02-2012, ora 09:53
anaisanais2010
Nu este medic/terapeut
anaisanais2010
Iti multumesc din suflet pentru raspunsul si promptitudinea de care ai dat dovada. Acesta imi este de mare ajutor in sensul in care stiu ce voi face in continuare. Nu auzisem de dna. doctor, intentionez ca in scurt timp sa merg la consultatie la dinsa. Succes in activitatea ta si sa ai parte de sanatate si de tot binele din lume! Nicoleta.
0
22-02-2012, ora 00:20
ingerbun
Nu este medic/terapeut
ingerbun
Buna seara Nick, te deranjez iar...iau 5 htp de 10 zile iar de vineri seara imi bubuie capul cerebral iar frontal simt ca imi mai creste o frunte, nimic nou bineinteles pt ca durerile astea le am de vreo 3 anisori constant de 2-3 ori pe sapt...tre sa mai astept sa-mi treaca, nu?dar sant nerabdatoare sa pot pune capul pe perna si sa nu ma mai simt ca si cum as dormi pe trotuar cu capul pe o bordura...gata cu mine, acum sa te intreb ceva in legatura cu mami...in noiembrie a fost la un pas de moarte, ajunsese din vara piele si os pt ca tinea foarte mult post..ea se simtea o povara pt mine pt ca nu are nici un venit iar eu am culminat cu faptul ca as vrea sa vindem casa si sa ne luam 2 garsoniere...ea m-a inteles gresit, a crezut ca vreau sa o dau la o parte dar nici vorba de asta, niciodata nu i-am dat de inteles ca este o povara pt mine..problema era ca nu suporta pe nimeni langa mine, nici masculin dar nici feminin si ca toata lumea vrea sa-mi faca rau...eu nu-mi dadusem seama ca este ceva psihic iar daca ea nu refuza sa nu manance deloc 4 zile, nici macar apa, eu nici acum nu realizam...psihiatra i-a pus diagnosticul de tulburare obsesiv-compulsiva si de pe 1 dec ia seara zyprexa iar dimineata asentra...in afara de faptul ca mananca foarte bine, alte imbunatatiri nu vad...nu are pofta de viata, ea fiind o fire energica, acum sta numai in pat, doar ce mai iese din casa la cumpaturi...nici la biserica nu se mai duce, ea care se ducea 5 zile din 7 si plus acatiste citite in fiecare seara...acum nu mai face nimic...mi-e frica rau, vreau sa fie bine si mi-e frica pentru ca este boala veche care s-a manifestat in interior, doctorii au spus ca primul simptom a fost acum 10 ani cand ea considera ca o urmareste cineva iar acel cineva vrea sa-mi faca si mie rau...nu am realizat niciodata, eu am pus-o pe baza hormonilor pt ca mami de 28 de ani nu a mai fost cu nimeni...doamne, ce rau imi pare, sper sa nu fie prea tarziu...5-htp ar fi bun pt ea?sau altceva natural?nu vreau sa fie o leguma toata viata!multumesc pt atentia acordata
0
14-03-2012, ora 00:59
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă anaisanais2010, să vă fie de bine răspunsul meu ;)
Vă mulţumesc mult pentru cuvintele frumoase, pentru urări.
Vă doresc o primăvară frumoasă. Multă sănătate!
Numai bine,
Mr. Nick
_

Sărut mâna!
Stimată dră/dnă ingerbun, vă rog să îmi răspundeţi la întrebările următoare, pentru a mă ajuta să vă ajut:
- aveţi probleme cu circulaţia sanguină periferică (aveţi senzaţia de mâini şi picoare reci, indiferent de anotimp, chiar şi vara?)?
- ce concentraţie are colesterolul LDL în sângele dv.? dar trigliceridele, ce concentraţie au? (mă interesează să ştiu dacă suferiţi de hipercolesterolemie sau dislipidemie);
- sunteţi o persoană meteosensibilă? (organismul dv. reacţionează negativ la schimbarea presiunii atmosferice, la creşterea nebulozităţii (a gradului de acoperire cu nori a bolţii cerului), la scăderea sau creşterea umidităţii ş.a.m.d.?);
- suferiţi de vreo dereglare hormonală, în special de natură estrogenică? (v-aţi făcut analize hormonale? dacă da, au avut toate valori normale?); aveţi vreo problemă ovariană şi/sau tiroidiană?
- sunteţi sau vă consideraţi a fi o persoană intens stresată? dacă da, ce fel de stres vă deranjează şi afectează cel mai mult?
- aţi suferit vreodată un şoc emoţional? aţi fost psihotraumatizată?
- aveţi sau consideraţi că aţi avea o alimentaţie echilibrată?
- aveţi probleme cu somnul? (fie dormiţi prea puţin, fie prea mult etc.);
- în trecut aţi făcut abuz de medicamente?
- în prezent aveţi o activitate fizică suprasolicitantă, mult prea intensă, tot timpul sau câteodată?
- sunteţi o persoană sedentară?
- sunteţi o persoană anxioasă, nervoasă, nerăbdătoare, depresivă?
- trăiţi sau lucraţi într-un mediu în care priviţi lumini foarte puternice?
- aveţi probleme cu ochii?
- aţi avut sau aveţi probleme cu sinusurile?
- aţi avut sau aveţi probleme cu dantura? (în prezent aveţi dureri de dinţi?);
- aveţi un apetit selectiv doar pentru anumite alimente? (cum ar fi pentru un aliment dulce);
- aveţi o sensibilitate crescută la lumină (o fotofobie) sau la stimuli sonori, uneori chiar şi o sensibilitate olfactivă, la anumite mirosuri?
- aţi consultat vreodată un medic neurolog? vi s-a făcut vreodată o tomografie craniană (SPECT; PET etc.), eventual un RMN? dacă da, vi s-a depistat o tulburare de circulaţie sanguină cerebrală, eventual o dilatare sau îngustare a vaselor cerebrale? (un anevrism, o stenoză vasculară etc.?);
- în familia dv. au existat persoane suferinde de migrenă/sindrom migrenos?
- durerea dv. de cap vă înglobează tot capul, sau se manifestă doar pe o jumătate a capului, alternant, când pe una, când pe alta, în episoade? durerea, când apare, este pulsatilă, se accentuează la intervale regulate, este intermitentă, cu întreruperi, provocând zvâcnituri? se ameliorează când faceţi mişcare sau când staţi pe loc? sau se accentuează când faceţi mişcare?
- aţi observat dacă durerea are vreo legătură cu menstruaţia, în sensul că apare înainte de menstruaţie? (cumva aţi intrat la menopauză? dacă da, aţi observat faptul că durerea a debutat după intrarea la menopauză?);
- cu 2-3 zile înaintea instalării durerii aveţi simptome prodromale precum acestea: oboseală, somnolenţă, agitaţie psihomotorie, sete intensă, ameţeală, nervozitate?
- cu 30-50 de minute înainte de instalarea durerii, aveţi simptome/semne (care se dezvoltă timp de 5-20 de minute) precum acestea: apariţia unor licăriri de lumină, a unor linii de lumină în zigzag, a unor flash-uri luminoase intense, a unor puncte negre în câmpul vizual, a senzaţiei de distorsiune a imaginilor, a unei slăbiciuni musculare, a unei probleme de exprimare verbală şi/sau chiar a unor amorţeli sau furnicături, la nivelul mâinilor, braţelor sau a feţei?
- durerea apare gradat sau brusc?
- în timpul experimentării durerii aveţi şi simptome precum acestea: greaţă, senzaţie de vomă, ameţeală, vâjâituri, zgomote în urechi? sau nu aveţi niciun simptom în afară de durerea de cap?
- cât ţine o durere de cap, de la debut până la dispariţie? (minute, zeci de minute, ore sau zeci de ore?);
- durerea dispare gradat sau brusc?
- după dispariţia durerii aveţi probleme cu tonusul muscular, în sensul că sunteţi foarte obosită, sau cu orice altceva ce în mod normal nu aveţi?
etc. etc. etc. (daţi-mi mai multe detalii cu privire la durerea dv. de cap!)
_

5-htp-ul vă ajută mult prea puţin, aproape deloc!
Spilcuţa v-ar putea ajuta cu mult mai mult. Este extraordinară pentru durerile de cap, atât cele de tip cefaleic, cât şi cele de tip migrenos. Documentaţi-vă cu privire la spilcuţă (feverfew sau tanacetum) accesând link-ul de mai jos:
http://forum.romedic.ro/prod/Spilcuta, __Feverfew, __sau_iarba_fetei,
__Tanacetum, __planta_care_combate_migrenele_si..._065815.html

(Atenţie! În cazul în care nu ştiţi, pentru a accesa link-ul oferit de mine, selectaţi-l cu ajutorul mouse-ului (în timpul selectării link-ul se înglobează în culoarea albastru închis, de regulă), apoi daţi un prim clic dreapta, pe mouse, urmat de un secund clic stânga pe funcţia "copy"; după aceea daţi clic dreapta în cutia text etichetată cu Address din bara de adrese a navigatorului web utilizat de dv. (Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome, Opera, Maxthon etc.), clic urmat de un alt clic stânga pe funcţia "paste" şi de apăsarea tastei "enter" aflată pe tastatura computerului dv.).
_

În altă ordine de idei, în ceea ce o priveşte pe mama dv., nu, 5-htp-ul nu prea ar fi bun pentru dânsa.
Cred că diagnosticul care i s-a pus este cam eronat, la fel şi medicaţia psihiatrică prescrisă, medicaţie care o cam face din om neom.
Câţi ani are mama dv. şi în ce oraş locuieşte? Scrieţi-mi mai multe detalii cu privire la simptomatologia dânsei!
Aştept nişte răspunsuri din partea dv.

Multă sănătate!
Numai bine,
Mr. Nick
0
20-07-2012, ora 17:04
razvan2390
Nu este medic/terapeut
razvan2390
Saluare! Am fost de curand la un medic psihiatru iar acesta mi-a prescris valdoxan pentru depresii si inca o pastila pentru concentrare dar al carei denumiri nu am retinut-o.Vreau doar sa stiu daca Valdoxanul ma va ajuta sa scap de sentimente, de trairi intense etc. eu fiind o persoana foarte depresiva si care face greu fata sentimentelor puternice. Multumesc!
0
12-09-2012, ora 13:28
rosana1
Nu este medic/terapeut
rosana1
Buna ziua as avea si eu o intrebare tatal meu sufera de depresie si anxietate plus de asta acum 2 luni a avut si halucinatii auditive si a incercat sa se sinucida dar l am oprit eu si a luat timp de luni aprox urmatorul tratament dim lua romparkin, ketilept si deara rivotril si darizol si acum din nou iau aparut vocile din ureche si spune el ca il indeamna sa faca anumite lucruri si tin sa precizez ca am fost la medicul lui psihiatru si mi a schimbat doar un medicament si mi a spus ca el nu raspunde precizez ca la capitolul acesta nici nu prefer sa comentez dar totusi te duci sa rezolvi o problema grava si te intorci la fel in fine si acum ia spus sa ia cate 2 pastilute de solian si sera tot rivotril si darizol doar ca a trebuit sa fac comanda si de abia vineri o sa poata lua credeti ca o sa reziste pana atunci ca are si un comportament ciudar si este f suspecr nu are incredere are impresia ca vede pe cineva in casa si vroiam sa va intreb ca am vz ca va pricepeti si sincer nu mai stiu ce sa fac daca vi se pare bun tratamentul prescris de aceasta mirifica doamna doctor.
Va multumesc si va rog sa mi raspundeti cat mai repede si precizez ca sunt din Piatra-Neamt.
0
12-09-2012, ora 19:17
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
@rosana1

Duceti-va de urgenta la alt medic pshiatru sau, si mai bine, la Camera de garda a celui mai apropiat Spital de psihiatrie, o sa primeasca acolo un tratament adecvat. Si tatal dvs. nu sufera numai de anxietate si depresie, e mai serioasa de atat problema.

Nu gasiti medicamentele respective la farmacie, de ce ati dat comanda pe internet? Sau ati facut comanda la farmacie, pentru ca nu le au momentan pe stoc si trebuie aduse?
0
13-09-2012, ora 09:52
rosana1
Nu este medic/terapeut
rosana1
Multumesc dar problema este ca el zice ca nu aude nu recunoaste dar comportamentul il demascheaza ca este foarte ciudat si medicul lui psihiatru de acolo este de la spitalul de psihiatrie, iar comanda am dat o la farmacie dar sincer nu stiu cum o sa l convigem sa mearga ca el zice ca nu are nimic e foarte complicat si nu este un om chiar anemic adica este si mai corpolent asa daca ma intelegeti.
0
13-09-2012, ora 12:29
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
@rosana1

Atunci nu aveti ce face decat sa asteptati pana vineri sa inceapa noul tratament si sa speram ca acesta va avea efect destul de repede (desi, in experienta mea proprie, dureaza cateva saptamani pana isi fac medicamentele efectul). Va trebui supravegheat sa nu faca vreo prostie, in tot acest timp. Daca vedeti ca situatia se inrautateste, ma gandesc ca poate ar fi mai bine sa-l internati involuntar (cu politia si salvarea), la psihiatrie. Ma gadesc ca este vorba de vreo tulburare psihotica, totusi, nu cunosc situatia, asa ca este doar o presupunere.

Numai bine!
1
13-09-2012, ora 15:16
rosana1
Nu este medic/terapeut
rosana1
Multumesc pentru raspuns nu am crezut ca imi va raspunde cineva dar problema mea sper sa se rezolve deoarece l am internat din nou la psihiatrie si speram sa fie totul bine.
Sanatate la toata lumea ca asta conteaza.
0
13-09-2012, ora 15:28
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
@rosana1

Multa sanatate!
0
20-10-2012, ora 07:30
lura
Nu este medic/terapeut
lura
mr nick ajutama e grava situatia sotului care in urma cu 11 ani a avut anchete la biserica si de atuncu a debutat o depresie urata cu scadere mare in greutate scaune diareice frecvente frica mare sa nu iasa afara din slujba la wc.a primit dg de tulburare mixta fdepresiva si anxioasa trat cu zoloft xanax rivotril cipralex acum a reparut starea ajutor nu doarme inainte de orice activitate merge la toaleta isi ia masuri de precautie f
0
28-01-2013, ora 02:18
alecsics22
Nu este medic/terapeut
alecsics22
Buna seara..sau buna dimineata..in momentul de fata nici nu stiu exact ce parte a timpului..reusesc sa stau treaza atat de mult timp incat pierd total notiunea timpului..sa incep cu inceputul..sunt o persoana tulburata..de proprii demoni cum ii descriu eu..am fost impinsa de un impuls de a cauta pe google cuvantul depresie si am gasit acest forum..pe de alta parte e ( cred ) pentru prima oara in viata mea cand postez pe un forum ceva ce ma nelinisteste..sunt o persoana depresiva..episoade depresive si anxioase..nu le stiu cauza..stiu doar ca dintotdeauna le-am avut..zic " le'am " pentru ca pentru mine este ca si cum in sufletul meu..inauntrul meu ar mai trai cieva cu mine..ce imi ofera ? pai..durere..psihica. durerea fizica nici nu o pot simti..m-am auropersecutat de atatea ori incat am pierdut sirul..automutilarea e la ordinea zilei..o descriu ca si cum as primi un ordin pe care nu il pot refuza..mai devreme chiar am avut un episod din acesta..vreau sa ma zgarii, sa ma musc..sa imi smulg firele de par din cap..sa ma bat..cu pumnii in cap..sau sa ma lovesc de diferire obiecte..lumea nu stie cum sunt..eu trebuie sa mport o mascanu vad rostul personalizata in fiecare zi..nu pot sa arat cum sunt..ar fii cumplt pentru mine..sa vada/ afle cineva de aceste crize ale mele..sunt zile intregi in care nu vad rostul vietii mele..stiu ca asta poate suna patetic..de control medical nu am apelat niciodata..imi este si mi-a fost intotdeauna usor sa ma desfasor in scris decat verbal..dar de un an de zile in coace sunt derutata..daca e ceva mai grav decat la varsta copilariei..pe atunci eram doar o persoana antosociala si singuratica..acum sunt o persoana singuratica dar am doar episoade de antisocializare deoarece folosesc acea masca..plans..plang aproape in fiecare zi..uneori nici nu stiu care este motivul...alteori inventez unul pe loc..sentimente de vinovatire..pffffffff...la greu. sunt vinoavata pentru ca ranesc persoanele din jurul meu cu schimbarile mele aparent, noi, bruste de comportament.mai ales cand sunt constiennta ca sunt persoane care ma iubesc, dar eu in dementa mea refuz sa vad si continui sa ma persecut.tin in geanta mea de cateva luni de zile o capsula de xanax..acum 2 saptamani am avut o cadere psihotica atat de grava incat am vrut sa o inghit..nu am putut.,.ceva m-a tinut pe loc, desi de fel sunt extrem de impulsiva..urasc ca sunt asta..uneori am momente cand ma autoaccept..dar acum..acum imi este teama..imi este teama ca am aproape 23 de ani si intr-o zi, intr-un moment de falsa fericire, o sa imi doresc o familie, copii..o casa..si intr-o oarecare zi o sa cad iar in lupta cu demonii mei..nu vreau sa fiu criticata..cel mai mare autocritic sunt eu..nici nu stiu ce vreau..poate ca vroiam sa exprim cumva ceea ce simt in acest moment..nu sunt o fiinta rea..dar simt o mare nedreptate..nu inteleg care este sensul vietii mele..simt ca nimeni nu si-ar putea gasi fericirea llanga mine...
o seara buna.
Adaugă un comentariu / răspuns
51 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Tulburarea post-traumatica de stres

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: