am intepaturi in spate, oare sunt de la plamani?

14-12-2009
iulianaa13
Nu este medic/terapeut
iulianaa13
am 21 de ani si sunt fumatoare, de cateva zile am intepaturi in partea dreapta in spate in zona plamanilor, e posibil sa fie din cauza fumatului? pana acum nu am mai simtit asemenea intepaturi, mentionez ca se accentueaza atunci cand inspir mai tare. va rog sa-mi raspundeti urgent
3 comentarii
0
14-12-2009, ora 15:43
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
draga Iuliana, mergi la medicul de familie si spune-i despre aceste simptome. Nu trebuie sa intri in panica dar nici sa amani vizita la medic.
Pe acest forum s-ar putrea sa nu iti raspunda medicii.
Numai bine!
0
14-12-2009, ora 15:48
iulianaa13
Nu este medic/terapeut
iulianaa13
multumesc anastasia. medicul meu de familie este in concediu inca vreo luna si cine ii tine locul este in alta localitate. nu as vrea sa-mi ingrijorez familia si mai ales ca ei nu stiu ca fumez. as merge sa-mi fac raze dar nu stiu daca ai nevoie de trimitere de la medicul de familie
0
15-12-2009, ora 10:33
dr.emanuel
Nu este medic/terapeut
dr.emanuel
trebuie sa mergi sa faci un Rx pulmonar. S-ar putea sa ti-l faca fara trimitere si fara plata ori la urgente, ori la TBC, daca aveti spital TBC in oras (sau Pneumoftiziologie, cum i se spune mai nou). Daca la Rx nu apare nimic (o pleurita sau asa ceva), s-ar putea sa fie o simpla nevralgie intercostala.
In alta ordine de idei te sfatuiesc cu toata caldura sa abandonezi fumatul. Tot la varsta aceea m-am apucat si eu si te rog sa ma crezi ca acum la 50 de ani ii resimt din ce in ce mai mult efectele mai ales ca am luat si in greutate! Crede-ma nu-i adevarata ideea : ma pot lasa cand vreau! Cu cat obiceiul prinde radacini mai adanci, mai ales daca exista si o predispozitie in acest sens, cu atat abandonarea lui este mai dificila. Te rog din suflet sa ma crezi!!! Dupa ce iti Faci Rx-ul daca medicul de acolo nu te-a lamurit foarte bine poti sa ma mai intrebi cate ceva.
sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vitamine și suplimente pentru plămâni
  •