am luat pastila cu 12 ore mai tarziu.. sunt insarcinata?

20-05-2012
ruxy ruxy
Nu este medic/terapeut
ruxy ruxy
buna ziua ! d 3 luni iau anticonceptionale yaz iar in urma cu 1 saptamana si 2 zile am inceput al 4 lea blister. mi s-a intamplat sa uit sa iau prima pastiluta d p randul 2(din saptamana 2) urmand sa o iau apoi dar dupa 16 ore d la ora la care trebuia sa iau ultima pastila.
in prospect scrie ca daca s uita un comprimat intre zilele 8-14 dar care se ia ulterior, chiar daca asta inseamna sa luam 2 pastile in acelasi timp, protectia nu este redusa si ca nu trebuie sa luam masuri suplimentare (prezervativul).
avand in vedere faptu ca eu am uitat chiar prima pastiluta din saptamana (randul)2 si inainte chiar si dupa am avut contact neprotejat exista posibilitatea sa raman insarcinata ???
6 comentarii
0
20-05-2012, ora 14:37
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Nu, deoarece v-aţi încadrat în intervalul de toleranţă, care la aceste anticoncepţionale este de 24 de ore. Prin urmare, nu este nevoie de nicio măsură suplimentară.
0
20-05-2012, ora 15:20
ruxy ruxy
Nu este medic/terapeut
ruxy ruxy
ok, va multumesc!
0
20-05-2012, ora 16:32
ruxy ruxy
Nu este medic/terapeut
ruxy ruxy
as mai avea inka o curiozitate.
aceste ac am inceput sa l folosesc la indicatiile medicului ginecolog (ca tratament dar si pt a ma proteja)dupa folosirea altor ac (orgametril - folosite timp d 10 zile pt ami provoca menstra ) pt ca nu aveam cm regulat, iar cand am fost la consultatie trecusera 4 luni d la ultima menstra
in prima luna d la folosirea lui yaz cm ma tinut f mult mai exact 2 sapt (am inteles ca e normal) urmanad ca urmatoarele 2 luni sa se regleze doar ca mi s pare ca tine mai putin(3 zile ) si e f putin cantitativ in comparatie cu celelalte dati cand nu luam nici un fel d medicamente si dura 5-7 zile si era mai abundent.
este normal ?
0
22-05-2012, ora 00:21
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Este normal. În realitate, în timp ce luaţi anticoncepţionale activitatea ciclica ovariana este imhibata. Nu exista, deci, menstruatie.
La oprirea anticonceptionalelor apare o sangerare mai redusa cantitativ in comparatie cu o menstruatie, dar care ocazional aminteste de menstruatie. De aceea, de regula medicii recomanda tratament discontinuu: 21 de zile de anticonceptionale alternate cu 7 zile (sau mai putin, la yaz) fara anticonceptionale: in aceste zile apare sangerarea de privatie, al carei scop este sa aiba femeile impresia ca au menstruatie.
0
22-05-2012, ora 22:25
ruxy ruxy
Nu este medic/terapeut
ruxy ruxy
am inteles si va multumesc pt raspuns :*
0
31-05-2012, ora 20:16
Dedddi
Nu este medic/terapeut
Dedddi
Buna seara ! Eu iau Laurina de aproximativ 3 luni si cel mai mai mult am intarziat 20 minute. De obicei le iau la 20 30 dar astazi le-am luat la 20 50. De obicei nu fumez si sunt la regim [ regim disociat de 90 de zile], dar astazi am fumat in jur de 3 tigari si mi s-a facut foarte rau. La 21 35-40 am vomat ce am mancat astazi. Nu am avut contact sexual. Daca maine iau pastila si mai tarziu dupa ce am luat urmatoarea pastila am contact sexual pot sa raman insarcinata? Pana acum ejacularea nu a avut loc inauntru, deci nu aveam cum sa raman insarcinata. Sunt la a 14-a pastila. Va rog sa imi raspundeti.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Cum procedezi dacă ai uitat o pilulă anticoncepțională?
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  •