Am mari dureri de cap, urechi, ochi, tample si ameteli

23-05-2011
lador maria
Nu este medic/terapeut
lador maria
dl doctor ma numesc maria si sint intro situatie disperata.lucrez sezonier in germania si. incepind de anul trecut din luna mai am inceput sa am mari dureri de cap, urechi.ochi timple si ameteam foarte tare.Am fost la multi dr aici am ajuns in spital si miau facut tomograf dar nu au gasit nimic.In decembrie am ajuns acasa am mai facut un tomograf la sinusuri si rezultatul a fost :Imagine de polip de 11-19 mm la nivelul recesului supraalveolar sinus maxilar drept.Polip de 8 mm la nivelul peretelui lateral sinus maxilar stg.Acumulare de densitati parafluide sinus sfenoidal de partea stg.Polip la nivelul peretelui lateral sinus frontal drt.Ingrosarea cornetului nazal inferior.DECI CONCLUZII polipoza sinusala siSinuzita sfenoidala.Dl dtr mia dat sinupret si 5 zile atib klacid dar simtomele nu au disparut si pina la urma ma operat.IN SCRISOAREA MEDICAL SCRIE ASA :examen clinic local:deviatie de sept nazal si hipertrofia cornetelor nazale inferioare bilateral.TRATAMENT EFECTUAT Rezectia septului nazal si tunelizarea prin cablatie a cornetelor nazale inferioare bilateral.Problema e ca si acum am niste dureri groaznice AM mai facut acum 2 luni un RMN care arata ca nu as avea vreo problema neurologica.doar o minima acumulare de fluide in partea dreapta, Acolo mia facut o punctie dar nu a iesit nimic.VREAU sa va spun ca nici inainte de operzie nici dupa nu imi curge nasu niciodata nici nu il am infundat.In prezent durerile sint atit de mari ca nu mai rezist iau tot felul de tablete de durere care nu au nici un efect tot ametesc de multe ori fara sa exagerez ma duce mintea sa-mi pun capat zilelor durerea e in fiecare zi toata ziua.am venit din nou la lucru in germania dar ma descurc foarte greu sami ascund durerea, cind nu ma vede nimeni pling din cauza durerii, Ma doere acum cel mai mult la baza nasului intre ochi simnt acolo o presiune foarte mare cind ma aplec parca imi ies ochii afara si au o tona greutate.Daca apas cu mina la baza nasului preseaza ochii durerea merge pina la timple.AM mai fost la o clinica aici in Ulm si mia zis una ca ma operat degeaba si ca nu stie sami spuna de ce am durerile astea cu endoscopul nu vede nimic deosebit.Eu simnt parca ar fi puroi sau ceva viscos care apasa f tare.Va mai spun doar ca atunci cind pling imi curge putin nasul si dupa aia parca durerea ma mai lasa 2 3 ore.Va inplor spunetim si parerea dv ce sa mai fac, ca cel putin aiaci nu ma ajuta nimeni
16 comentarii
0
23-05-2011, ora 09:40
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
imi scrieti pe mail
varsta, inaltime, Kg, tensiunea artertiala.
trebue facut investigatie pentru coloana cervicala..si examen fund de ochi la oftalmologie
0
06-06-2011, ora 19:01
tulip
Nu este medic/terapeut
tulip
Buna ziua domnule doctor.
V-as ruga sa-mi spuneti daca la RMN cerebral se vede si nervul vestibular. Intreb deoarece am avut 3 episoade de vertij, in decurs de o luna jumate, cam la 2 sapt aveam un episod de vertij, ultimele doua le-am simtit in timpul somnului, iar cand m-am trezit, am deschis ochii casa se invartea, 10 sec a tinut simptomatologia asta, dupa care ma simteam ametita, dar fara sa se invarta obiectele sau casa, doar daca stateam intinsa pe partea dreapta ma simteam bine, insa daca ma intorceam pe partea stanga sau daca mergeam, simteam ameteala la cap.
Am fost la medic orl, m-a intrebat daca am si pierdere de auz, i-am zis ca nu, s-a uitat cu un instrument in urechile mele, pe reteta mi-a scris nevrita vestibulara, ca diagnostic. mi-a prescris betaserc, bilobil si complex de vit B.
Alte investigatii nu mi-a facut, decat ce v-am scris.
Am fost imediat si la un medic neurolog, care m-a pus sa-mi duc degetul pe varful nasului, m-a intrebat cat ma tine vertijul, i-am zis ca ma tine aproximativ 2 ore, fara voma.
Mi-a sugerat sa fac RMN cerebral + angio-rmn. Mi-a iesit totul bine, in limite normale.
Eu as vrea sa stiu daca urechea si nervul vestibular se vede la rmn, pentru ca am citit pe internet ca si de la ureche poate porni vertijul.
De la ce poate fi, din moment ce rmn-ul a iesit bine?
Ce imi sugerati sa fac in continuare, trebuie si alte investigatii?
Precizez ca nu am luat tratamentul prescris de medicul orl, deoarece eu nu am vertij continuu, s-a intampalt cum v-am zis doar de 3 ori, dar imi revin singura.
Astept sugestii din partea dvs.
Multumesc
0
07-06-2011, ora 07:43
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
parerea personala este ca se cam exagereaza cu investigatiile sofisticate gen RMN sau CT.. cand defapt acolo se vede bine numai o tumora in formare sau hematoamele dupa traumatizm.. in rest nu prea se vede nimic.
DA. la angiografie.. putea sa se vada o problema de blocaj circulator, un aneurizm, un tromb sau alceva..
dar nervii ca atare nu se vad.
Cred ca problema Dvs este in urechea interna.
aveti un vertij periferic si necesita internare in clinica ORL.. pentru teste vestibulare, tratament perfuzabil
investigatii fund de ochi, coloana cervicala, tensiunea arteriala, colesterolul, problemele la Rinichi ( fiindca dezechilibrul ionic din organizm influenteaza si calitatea lichidului din urechea interna !!!)

Pentru Urgente, sfaturi si recomandari ORL
TELEFON 0906 160 908. tarif 1.5 euro/min +tva in retelele vodafon, orange, cosmote, romtelecom
0
07-06-2011, ora 18:24
tulip
Nu este medic/terapeut
tulip
Va multumesc pt raspuns.
Astazi am fost cu rezultatul la dr neurolog, a zis ca rmn-ul a iesit bine. Insa mi-a zis ca ametelile pot fi si din cauza unor probleme de circulatie, insa cum aflu daca eu am probleme de irigare a creierului?
Diagnosticul dumneaei, a fost sindrom vertiginos central. Nu tine de creier, cel central? Daca eu nu am nimic dupa rmn, de ce mi-a scris central?
Precizez ca am de o sapt o usoara intepatura la urechea stanga, iar eu folosesc dopuri de urechi din silicon, sunt periculoase?
0
07-06-2011, ora 18:35
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
orice vertij care are tenta sa fie rotator ( cu rotirea obiectelor din jur) este periferic si tine de urechea interna. se trateaza la ORL
0
07-06-2011, ora 20:20
tulip
Nu este medic/terapeut
tulip
Doar noaptea cand m-am trezit s-au rotit obiectele din jur pt 10 sec, dupa care aveam ameteala normala, fara rotirea obiectelor.
0
07-06-2011, ora 20:26
flores1
Nu este medic/terapeut
flores1
Buna ziua domnule doctor.
Va rog cu tot respectul sa mi dati si mie un sfat.Am fost diagnosticat cu rinita cronica hipertrofica si amigdala lui Luf... iar un domn doctor foarte dragut mi a spus ca trebuie neaparat sa ma operez deoarece am cornetele cat "casa poporului" si ca alta solutie nu mai exista.Sunt de acord cu dansul dar nu stiu care este cea mai buna metoda pentru a scapa de aceasta afectiune ingrozitoare ; cauterizare, laser, radiofrecventa.etc. Va rog cu tot respectul sa ma ajutati sa fac alegerea cea mai buna intrucat vreau din tot sufletul sa scap definitiv de aceasta afectiune si sunt dispus sa fac orice (sunt din Bucuresti)
0
07-06-2011, ora 21:23
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
parerea personala ca interventia cu Radiofrecventa este cea mai eleganta, fara durere, se poate face in ambulator, fara sangerare si tampoane in nas dupa interventie
poti merge la clinica NOVA
0
14-06-2011, ora 14:49
iorguu
Nu este medic/terapeut
iorguu
dl doctor va rog sami spuneti cum se face timpnograma este diferita de audiograma cu castile pe ureche si in spatele urechi cu mult respect pentru dumneavoastra
0
14-06-2011, ora 14:56
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da. timpanograma este diferit
este un aparat special care se numeste Impedansmetru.. se pune in ureche si el masoara singur tot, rezultatul apare pe ecranul aparatului.!
0
14-06-2011, ora 16:50
iorguu
Nu este medic/terapeut
iorguu
va multumesc mult pentru raspuns dar mai am o nelamurire timpanograma este mai sigura de cat audiograma in privinta auzului cu mult respect
0
14-06-2011, ora 17:49
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
arata cu totul alceva
arata mobilitatea timpanului si prezenta lichidului in spatele timapnului.
Sun 2 investigatii care se completeaza reciproc
daca mai ai nelamuriri
TELEFON 0906 160 908. tarif 1.5 euro/min +tva in retelele vodafon, orange, cosmote, romtelecom
0
14-06-2011, ora 18:24
iorguu
Nu este medic/terapeut
iorguu
va multumesc mult pentru raspuns si pentru ceea ce faceti pentru noi bolnavii in sfera orl
0
15-06-2011, ora 13:15
iorguu
Nu este medic/terapeut
iorguu
buna ziua dl doctor va rog frumos sami spuneti tinctiura de valeriana este buna ca tratament acufene va multumesc mult o zi buna
0
15-06-2011, ora 13:54
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da. are efect dublu
de relaxare a sistemului nervos si de vazodilatatie
0
15-06-2011, ora 14:20
iorguu
Nu este medic/terapeut
iorguu
va multumesc din suflet pentru raspuns dar nu stiu cum sa iau si cat timp fac tratament pe an sau toata viata cu mult respect un pacient cu acufene ur dreapta de aproape un an va multumesc din tot sufletu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • Durerea de cap după somn
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • De ce vinul și ciocolata pot declanșa migrene?
  • Atacul migrenos protejează de fapt creierul de stresul oxidativ?
  • Când ar trebui să ne alarmeze durerea de cap (semne de gravitate și motive de adresare la medic)
  • Ce indicii oferă localizarea durerii de cap
  • Modalități de a trata durerea de cap fără medicamente
  • Durerile de cap, raportate anual de peste 50% dintre oamenii de pe glob
  •