Am nevoie de ajutor, il iubesc dar relatia scartaie..

17-01-2018
Adellinee
Nu este medic/terapeut
Adellinee
Numele meu este Adela, e prima data cand am accesat un forum pentru problemele mele personale, dar efectiv nu mai stiu ce sa fac.Sunt intr-o relatie de aproape un an, lucrurile au mers foarte repede, dupa putin timp ne-am mutat impreuna, am fost amandoi in culmea fericirii.Ne-am inteles foarte bine, dar la un moment dat ceva sa rupt, nu stiu cand, unde si de ce..ideea e ca ne certam foarte des, din orice prostie.Ca si cum nu aveam destule probleme, am aflat de curand ca sunt insarcinata.El sustine ca isi doreste copilul, dar nu imi prea arata asta..se comporta foarte rece cu mine, nu pare sa ii pese ce simt iar hormonii mei o iau razna de la sarcina.Il iubesc foarte mult si gandul unei despartiri ma doare ingrozitor..oare as putea face ceva sa imi salvez relatia?Va rog sa ma ajutati..
7 comentarii
0
17-01-2018, ora 04:54
Argent
Nu este medic/terapeut
Argent
Pai cine este de vina pentru certurile dese? Cine le provoacă? Da ti câteva exemple de certuri sa ne dam seama despre problemele dv. Pentru ca se cam bate cap in cap faptul ca il iubiti nespus de mult si nu doriti ruperea relatiei cu certurile dese pe care le aveti. Oricum mai bine v a gândiți temeinic in legătură cu copilul daca nu il doriti indiferent de continuarea relatiei sau nu.
0
17-01-2018, ora 07:45
Psiholog Berdei Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Berdei Roxana
Buna ziua,
Sigur ca va puteti salva relatia, dar pt acest lucru trebuia ca atat dvs cat si partenerul sa va doriti sa o salvati si sa faceti demersuri in acest sens. Psihoterapia va poate ajuta.
Toate cele bune!
0
17-01-2018, ora 09:10
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Este interesant de stiut in ce moment ati simtit ca relatia incepe sa scartaie si ce ati facut fiecare incepand de atunci, astfel incat sa intretineti "scartaitul". Ati discutat deja despre ce se petrece?
0
17-01-2018, ora 13:52
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Mergeți la terapie de cuplu și veți fi ajutați să vă normalizați relația.
Poate că s-a întâmplat ceva între timp de- au apărut certuri, asta în cazul în care nu au fost divergențe de la început sau nu le-ați luat în seamă.
De obicei în prima parte a relației se obișnuiește să nu vedem defectele partenerului sau să le minimalizăm și să-i vedem numai calitățile.
Poate el are o perioadă mai stresantă la serviciu, iar pe dumneavoastră sarcina v-a sensibilizat mai mult. De obicei femeile gravide au nevoie de mai multă atenție, de mai multă iubire, de mai mult suport. Unui bărbat trebuie să-i spui clar și concis ce vrei, cum te simți, de ce ai nevoie, pentru că altfel el nu vă ghicește gândurile.
Încercați să monitorizați o perioadă certurile și vedeți de la ce apar. Ce observați că face rău relației, e bine să nu mai aduceți în discuție, sau să discutați într-un moment de calm, relaxare, în care să căutați împreună soluții, fără acuze, pentru că în momentul în care începeți să vă acuzați reciproc nu mai găsiți rezolvare.
Succes!
1
17-01-2018, ora 19:46
Adellinee
Nu este medic/terapeut
Adellinee
O parte dintre certuri sunt efectiv fara sens, de exemplu nu ii convine ca nu am terminat mâncarea cu 20 de minute mai devreme, sau ca nu mai avem viata sexuala foarte activa, dar eu sunt însărcinată in 5 luni si jumatate si am o senzatie de discomfort, dar el nu poate să inteleaga.Alte ori ne certam pentru ca el considera ca eu nu am de ce sa fiu obosită, eu fiind învățătoare, lucrez 4 ore pe zi, dar pe lângă asta e o grămadă de treaba pentru scoala pe care el nu o ia in considerare.De asemenea nu gatesc "sanatos", adică sa prajesc in ulei de cocos care cand se incinge are un miros înfiorător, sa nu gatesc carne si multe alte lucruri de acest gen.Am incercat sa il rog sa imi spuna exact ce ar vrea de mâncare pentru ca nu am gătit astfel pana acum, dar nuu..iar despre copil, eu nu renunț la acest copil indiferent de ce se va întâmpla.Este cel mai frumos lucru pe care îl am.A venit intr-un moment nepotrivit dar tot este minunea mea.
1
17-01-2018, ora 20:34
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Tocmai din aceste motive e necesară terapia de cuplu ca să-l ajute pe fiecare să vadă unde greșește.
Unii bărbați se maturizează mai greu și în momentul în care trebuie să-și asume anumite responsabilități nu se simt pregătiți pentru acestea și devin tensionați. Pe femei maternitatea le schimbă și simt nevoia să-și protejeze copilul chiar din faza intrauterină, bărbații se obișnuiesc să fie tați după ce ajung să-l țină pe cel mic în brațe, unii chiar mai târziu după ce îl văd vorbind și alergând.
Încercați să stați de vorbă într-un moment de relaxare în afara căminului și vezi ce-și dorește. Ia-l cu tine când ești programată la ecografie, pentru că unii bărbați se sensibilizează când își văd copilul și-i aud inimioara bătând.
Gândește-te dacă o prietenă de-a ta ar avea problemele tale ce sfat i-ai da. Ai avantaj ca învățătoare că trebuie să găsești tot felul de strategii să ajungi la inima celor mici. Transpune aceste strategii la un nivel mai înalt și vezi ce vei obține.
0
18-01-2018, ora 15:22
Argent
Nu este medic/terapeut
Argent
Nu mai avem o viata sexuala foarte activa.
De aici pornesc toate problemele. Sant bărbat si stiu. Daca nu am ceva de relaxare câteva zile.. Incep sa stau botos, am nervi si pufnesc.
Deci încearcă sa il dragalesti si sa il multumesti in vreun fel, chit ca simti disconfort maini sa mângâi ai... Si m ai sant si altele. Sper ca nu esti genul care cand se da si el pe langa tine il expediezi sa se rezolve singurel. Deci fa l tu sa se simta si el bagat in seama si o sa iti dispara restul sacaielilor lui.
Eu cel puțin prefer sa mănânc un borcan de tocana de legume goala da sa am parte de ceva atentie :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul