Am nevoie de ajutor urgent. Ce ar putea fi ?

24-03-2017
dog4life
Nu este medic/terapeut
dog4life
Buna seara, mama mea se confrunta cu niste simptome de ani de zile si nici un doctor alopat nu a reusit sa i prescrie un tratament care sa functioneze, cativa psihiatrii i au pus diagnosticul de depresie severa dar ea refuza sa creada ca are asta au infundat o ani de zile cu medicamente fara nici un rezultat, si sta si plange toata ziua, nu se poate ridica din pat, are sentiment de parasire intensa, este o femeie care n a facut nici un rau si isi repeta toata ziua dc ii se intampla ei toate nenorocirile astea, are o senzatie ca un camion care ii descarca o greutate pe spate, stare de neliniste nu vede un viitor pentru ea, nod in gat, raceala in corp, o ard talpile, o avalansa de ganduri, va rog daca ma puteti ajuta cu un remediu homeopat sau un terapeut bun nu apa de ploaie cum sunt majoritatea din ziua de azi, sau un sfat ce ar trebuii sa facem a devenit insuportabil ?
2 comentarii
1
24-03-2017, ora 21:06
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună seara!
Medicația se combină cu psihoterapia pentru a se obține rezultate mai rapide. Tratamentul rezolvă problema pe moment, dar dacă nu s-au obținut schimbări la nivel de gândire și percepție, orice situație întâlnită și percepută ca pe ceva rău, catastrofic, îi poate crea disconfort.
Nu știu la câți terapeuți ați fost, de ați putut trage concluzia că majoritatea sunt "apă de ploaie", e o exagerare, desigur, depinde ce așteptări ai, rezultatele nu se obțin peste noapte, terapeutul nu-i vrăjitor, sau nu poate apăsa pe un buton și clientul să fie bine. Se urmează un întreg program personalizat pentru fiecare client, în care clientul este susținut în demersul terapeutic să-și descopere resursele și să capete competențe pentru a putea depăși situațiile nedorite.
Căutați în registrul psihologilor de pe site-ul Colegiului psihologilor un psihoterapeut din orașul dumneavoastră sau căutați pe Romedic la cabinete și uitați-vă la competențele psihologului și imposibil să nu găsiți o rezolvare.
0
26-03-2017, ora 20:44
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara, ceea ce descrieti este mai degraba o tulburare de personalitate dependenta, la care tratamentul medicamentos (asociat sau nu cu psihoterapia) nu prea aduce mari beneficii.
Cred ca trebuie reevaluata corect situatia, de catre alt psihiatru sau psiholog cu experienta pentru a se vedea daca nu exista cumva si alte solutii terapeutice (alte forme de tratament si ingrijire).
O solutie ar putea fi internarea pentru o perioada de vreme intr-un sanatoriu, in care sa se faca si evaluarea corecta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul