am nevoie de o parere

16-02-2012
anomin_2011
Nu este medic/terapeut
anomin_2011
Buna ziua, sa va prezint pe scurt situatia mea.
Sunt cu prietenul meu de 3 ani de zile, iar de 1 an jumatate locuim impreuna. Eu am 24 de ani, el 27.
Eu sunt o persoana foarte sensibila, ma afecteaza cand cineva imi vorbeste urat sau ridica vocea la mine.El ma iubeste foarte mult (cel putin asa zice el), mereu imi spune ca sunt viata lui si ca nu stie ce s-ar face fara mine. El este un baiat foarte ok, are multe calitati, toata lumea spune ca ne potrivim, dar...are si defecte, este foarte orgolios...niciodata nu isi recunoaste greseala, avem de multe ori discutii pe anumite teme si mereu are ideile lui fixe si nu lasa dupa nimeni...de multe ori vorbeste cu mine mai flegmatic...s.a.m.d. Nu pot sa zic ca sunt lucruri asa grave dar pe mine ma deranjeaza atitudinea lui, orgoliul lui.
Cand ne certam mereu spune ca eu sunt de vina, ca pun accent pe toate nimicurile. De multe ori plang de nervi cand ne certam pentru ca are un ton 'urat' si spune ca am probleme ca plang pentru toate nimicurile.
De multe ori i-am spus ca mi-ar fi mai usor sa trec peste nimicurile astea daca si-ar recunoaste greseala (cand este el de vina) sau sa isi ceara scuze k mi-a vorbit urat, dar nu o face.spune ca ce rost mai are sa-si ceara scuze, daca a zis ceva asta este eu nu trebuie sa iau in seama niste vorbe.
Avand in vedere ca suntem de 3 ani impreuna.toata lumea ne intreaba cand ne casatorim...noi niciodata nu am discutat despre asta la modul serios, el mereu imi zice k vrea sa ramana cu mine toata viata dar nu face urmatorul pas. Nu vreau sa par disperata dar imi doresc mult o familie, bineinteles k pentru o nunta ai nevoie de bani, dar asta nu e o problema ca avem posibiltatea sa strangem bani. Daca ii bat cate un apropo el se enerveaza si spune ca il presez, sa am rabdare k el nu se gandeste inca la asa ceva.
Nu stiu ce sa fac, il iubesc mult de tot dar simt k nu este bine sa mai raman cu el.
El ar prefera sa ramana exact cum este si sa ma schimb eu (adica sa nu mai fiu asa sensibila si chiar dk ma jigneste si imi vb urat eu sa nu iau in seama...)
Am nevoie de o parere!!!
2 comentarii
0
16-02-2012, ora 16:44
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
1.
zici:
"Nu pot sa zic ca sunt lucruri asa grave dar pe mine ma deranjeaza atitudinea lui, orgoliul lui."
intrebare:
DE CE ai stat atata vreme cu el?
DE CE mai stai cu el?
.lasa iubirea pe care, zici ca o ai fata de el...
DACA face asa, TU il mai vrei pt.TOT restul vietii??????..ASA?!?...
2.
zici:
" il iubesc mult de tot dar simt k nu este bine sa mai raman cu el."
parere..
chiar ca.NU este bine..

Iti doresc sa-ti fie bine in viata!!!!.
cele bune,
0
28-02-2012, ora 11:29
Clariss
Nu este medic/terapeut
Clariss
Buna Anonima:)

La prima citire a mesajului tau pot spune ca: sunteti 2 persoane imature care nu stiti ce vreti de la viata... si cred ca tu esti mult mai confuza decat el. Daca el ti-a spus ca vrea sa fie cu tine tot restul vietii inseamna ca este decis in aceasta privita, acum sa iti mai vorbeste urat, ca are un comportament, orgoliu care nu iti plac.. astea tin de tine. Omul ti-a aratat cu este, nu s-a ferit de tine intru nimic si ti-a marturist ca vrea sa fie cu tine. Tu... mai greu, ca e asa, ca e pe dincolo; adica, nu iti convine si aici trebuie sa faci schimbare, sa te hotarasti cum vor derula lucrurile. El de schimbat nu se schimba, si nici nu se maturizeaza in inainte de varsta de 35 ani... iti spun din proprie experienta.
Una peste alta ti-as recomanda ca nu pui mare pret pe vorbele noastre, ale celor ca iti scriem aici... avem metehnele noastre, experienta noastra de viata si teluri unice. Iti recomanda sa iti analizezi problema impreuna cu un psiholog, acesta nu te va judeca, ci te va face sa te intelegi pe tine, pe relatia ta si sa intelegi ce vrei de la viata, care sunt asteptarile tale in relatia de cuplu si mai presus de acestea impreuna veti gasii solutii la probleme si raspunsuri la intrebari;). Daca timpul si banii nu te sustin pt a merge la psiholog in cabinet intra pe topexperti.ro este un site care ofera tocmai consiliere psihologica pe chat. Terapia este la fel de eficienta dar in plus nu pierzi timpul cu transportul. Noi nu iti cunoastem relatia, tu stii cel mai bine ce se intampla intre voi si din acest motiv decizia cea mai bune o iei cu tine insati, dar sub indrumarea psihologului - persoana echilibrata, echidistanta din viata ta;)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul