Am nevoie de o parere pt depresie severa!

02-09-2010
kirta
Nu este medic/terapeut
kirta
Varul meu in varsta de aproximativ 35 de ani a fost internat la psihiatrie pentru depresie severa (cu tentativa de suicid), a urmat tratament in spital aproximativ o luna. Dupa ce a iesit din spital, i s-au prescris rispolept, efectin si orfiril. Eu m-am ingrozit cand am citit prospectele cu efectele adverse. Oare nu i s-au dat prea multe medicamente odata (le ia doar seara)? Si mai ales timp de un an? Pentru ca sustine ca se simte ca de plumb, molesit, nici macar nu a putut sa conduca masina, spune ca abia mai are reflexe. Ma poate ajuta cineva cu o parere? Multumesc mult!
2 comentarii
0
07-09-2010, ora 17:49
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
Daca a existat tentativa de suicid si se doreste pastrarea pacientului in viata, medicamentele recomandate sunt puternice. Cum de nu s-a solicitat ajutorul unui specialist pana sa se ajunga aici?
In general, se recomanda si psihoterapie in depresie, chiar daca tratamentul cu medicamente nu este intrerupt ptr. inceput. Psihoterapia il poate ajuta sa reduca cantitatea de medicamente, sa intrerupa tratamentul, sa poata controla independent starea de depresie fara ajutorul medicamentelor, iar cea mai mare realizare este sa se vindece de depresie.
Controlul periodic la medic ii va putea modifica cantitatea sau medicamentele recomandate. Important ptr. un medic este sa il tina departe de suicid. Psihoterapeutul va afla ce este important ptr. el, ptr. ceilati si de ce.

Psihoterapeut de familie si cuplu
Ciobancan Delia
0
07-09-2010, ora 23:22
kirta
Nu este medic/terapeut
kirta
Va multumesc din suflet pentru raspuns! Varul meu locuieste singur, departe de familie, a indepartat toate sursele de comunicare, s-a izolat in casa, chiar inainte de a incerca sa se sinucida (si continua si acum). Am observat cu totii ca este schimbat, dar in acelasi timp si-a ascuns foarte bine depresia si "gandurile negre". Problema este ca, desi se afla sub tratament, are depresia de aceeasi intensitate, se gandeste tot la sinucidere, sta numai in pat, ii este greu sa faca absolut orice. Si refuza categoric psihoterapia. A avut doua internari, luat pe sus de mine, refuza orice, iar mie imi este greu sa-l supraveghez sau sa-l duc mereu la medic pentru ca nu sintem in aceeasi localitate. Multumesc inca o data!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •