Am nevoie de ochelari?

10-01-2014
mariiia19
Nu este medic/terapeut
mariiia19
Bună ziua.
Am doar 16 ani şi de câteva săptămâni, atunci când citeam, ochii începeau să mă mănânce şi îmi lăcrimau, ba chiar uneori aveam şi senzaţia că mă ustură. Zilele acestea, nu am mai văzut scrisul mic de pe tablă cu toate că stau în banca a doua. Dar restul lucrurilor le văd clar, dar atunci când mă apuc să citesc, am dureri de cap şi aceleaşi simptome de: lăcrimat, usturime şi mâncărime. Am nevoie de ochelari? Mulţumesc.
3 comentarii
0
11-01-2014, ora 17:44
Terapeut Denis Chiurtu
Psihologie, Bucuresti
Terapeut Denis Chiurtu
Perioada adolescentină prin care treci, poate face ca adaptarea către etapele acestei treceri să inducă modificări, sper temporare ale musculaturii oculare. Pirn această etapa a trecut si fiul meu şi după o perioadă de timp si-a revenit la normal iar in prezent nu poarta ochelari. Cristalinul nu trebuie să lenevească dându-i imaginea prin lentile, fără efort. Dacă in urma consultaţiei mi s-a recomandat pentru citire la distanţa de 30 cm. o dioptrie de +1, 75, eu am probat mai multe perechi de ochelari şi am considerat ca pot citi bine de aproape cu o dioptrie de +0, 5 şi pot să privesc peste ochelari la + infinit fară nici un efort sau cu simptome deranjante. După părerea mea dacă aş folosi diopria de +1, 75 m-ar face să folosesc ochelari si pentru aproape, şi pentru departe. Am incercat asta folosind pentru a citi scrisul mic dioptrii de +2 şi in scurt timp mi-am dat vederea peste cap. Dumneavoastră alegeţi şi experimentaţi.
0
14-01-2014, ora 11:12
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Simptomatologia sugereaza un viciu de refractie care necesita corectie optica. Iti recomand consult oftalmologic, eventual determinarea refractiei dupa cicloplegie pentru a releva viciul de refractie. Numai bine
0
22-04-2014, ora 18:27
cuculeana_blondu
Nu este medic/terapeut
cuculeana_blondu
Buna ziua, am si eu o problema...am fost la control la ochi din cauza durerilor de cap si ca nu suportam lumina si prima data am purtat +0.50 la ambii ochi...apoi la interval de 2 ani cred am fost iarasi si mi s-a dar -0.25 la ambii ochi...apoi acum la un an diferenta am fost iar si mi s-a dat -1.25 la un ochi si la celalalt -0.50...dar problema este ca de cum i am pus nu am vazut bine...mi se pareau pre mult pentru ochii mei...ii fortam prea tare sa se acomodeze...si la maxim 10 minute au inceput sa ma doara ochii in special cel cu dioptria mai mare...ideea este ca eu eu vad fara ochelari dar nu foarte bine la distanta iar cand incerc sa ma concentrez pe ce vreau sa vad incep imediat durerile de ochi cu tot cu cap apoi...ce trebuie sa fac? multumesc mult, o zi frumoasa.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Când ai nevoie de ochelari?
  • Efectele ochelarilor pe termen lung - ne strică sau ne îmbunătățesc vederea?
  •