Am nevoie de un ajutor, un sfat, o parere.Iau tratament de insomnie ce nu prea da roade.

09-05-2018
Nicu028
Nu este medic/terapeut
Nicu028
Buna ziua, as dori si eu o parere de la un specialist sau de la cineva care s-a confruntat cu vreo problema asemanatoare.
Asa cum am mai tot scris in repetate randuri, de cativa ani ma confrunt cu insomniile, la inceput pareau trecatoare ( luam medicatie strict la nevoie, cateva zile, maxim o saptamana), problema e ca acum m-am hotarat sa iau tratamentul exact asa cum mi-a fost prescris de domnul doctor psihiatru :
ALPRAZOLAM 0, 25 mg - jumatate dimineata, jumatate la pranz, si una seara
SERODEPS 10 mg - una dimineata si una seara
SANVAL 10 mg - una seara, inainte de culcare.
Problema e ca urmez acest tratament fara nicio abatere de o luna, si nu se vad rezultate clare a imbunatatirii starii mele. Plus ca, dupa ce iau Sanvalul dorm maxim 4 ore jumate, peste zi sunt obosit si anxios ca sa nu mai zic, ca uneori nici nu reusesc sa adorm, am o stare ciudata asa ( ca si cum as fi sedat) si ma foiesc pana dimineata. Mentionez faptul ca nu am probleme cu memoria, tulburari de comportament sau alte probleme. Sunt barbat, am 28 ani, fara vicii sau probleme cu alcool, droguri sau orice altceva, nici in prezent, nici in trecut. Sunt in Spania, astept saptamana ce urmeaza sa imi iasa actele sa ma pot angaja sofer pe camion, sunt cu sotia aici in incercarea de a incepe o viata noua, dar starea mea ma trage foarte mult in jos si ne afecteaza si rutina, sunt aproape la limita disperarii. Astept parerile dvs, va multumesc pt timpul acordat citirii acestui text. Sanatate!
2 comentarii
0
09-05-2018, ora 16:35
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Poti sa adaugi la medicatie niste suplimente pt somn din plante (hamei, lavanda, valeriana..) din magazinele naturiste !
In functie stare fizica poti incerca sa faci sport solicitant dupamasa/seara !
Din punct de vedere strict chimic se pot inlocui medicamentele cu altele mai puternice, se poate dubla antidepresivul.cu unul care efect mai mare pe somn (trazodona, agomelatina) sau se pot adauga alte clase de medicamente (neuroleptice, stabilizatoare de dispozitie..) !
0
09-05-2018, ora 17:31
Nicu028
Nu este medic/terapeut
Nicu028
Multumesc pt raspuns, in general am o chestie cu amestecul medicamentelor cu alte medicamente de oricare fel, chestia asta a mea e mai mult o teama, ma gandesc sa nu intre " in conflict" ca sa zic asa si ori sa nu isi mai faca efectul, ori sa imi dea vreo stare de rau ( poate sunt eu mai paranoic). Despre conditia fizica la 100 kg si 1.93 m nu ma plang, ba chiar de vreo doua saptamani ies la alergat mai in fiecare seara, nu f mult ce-i drept, circa un km alergat, mai ma si plimb iar cand ajung acasa incerc sa meditez 15-20 min, dar cam tot degeaba. In cel mai rau caz voi incerca sa merg aici la un psihiatru pt ca alte medicamente nu mai am decat cele despre care am spus, pe care le-am luat din tara, dar poate totusi aflu si parerea unu specialist, m-ar ajuta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Insomnia
  • Insomnia severă ar putea fi cauzată de slăbirea conexiunilor cerebrale
  • Culcatul la ore târzii a fost asociat cu alimentația nesănătoasă și sedentarismul
  • Thim - dispozitivul care te ajută să dormi mai bine, monitorizându-ți somnul
  • Insomnia crește riscul de astm la adulți
  • Calitatea redusă a somnului la copii, asociată cu insomnia mamei
  •