Am nevoie de un raspuns avizat!

18-12-2017
Alep
Nu este medic/terapeut
Alep
Buna ziua, caut un raspuns de ceva timp..in legatura cu starea digestiei fetitei mele de 1, 3 ani. In primul rand trebuie sa mentionez ca este suspecta de intoleranta la gluten, iar despre toleranta la lactoza/proteine din lapte de vaca urmeaza sa aflam in scurt timp.
Urmam un regim fara gluten de aproximativ o luna..diferenta este doar ca s a reglat numarul scaunelor si o consistenta ceva mai pastoasa, datorita probioticelor EUBiotic baby si Digex Kids (pentru ca in urma lor s au vazut schimbari)Mirosul este dezagreabil, insa nu mai este prezent mucusul care era in cantitati semnificative. Marea neplacere este faptul ca scaunul ei este nedigerat in mare parte..cu toate ca mancarea este blenduita si totusi se pot regasi granule de mancare intacta ca si culoare si textura..iar asta este de mult timp. Acesta este, din cate am inteles sindomul de malabsorbtie/maldigestie. Numarul scaunelor este de maxim 2/zi nedigerate si urat mirositoare, dupa cum spuneam, iar inainte de acest regim, pana ni s a spus ca este suspecta de asa ceva, avea si 5, cu mult mucus si nelegate. ea, pana sa inceapa aceste simptome avea scaun normal, maro, nimic neobisnuit si lua in greutate constant. In urma analizelor de sange si scaun a reiesit faptul ca nu are paraziti, h-pylori, sallmonela si alte bacterii. Hemoleucograma nu arata prea bine, avand anemie feripriva (37, la limita inferioara) si deficit major de IgA (34) si IgG(526).
Cam de 3 ori pe zi primeste si laptic Milupa NH25 cu cereale de la Nestle (fara lactoza si gluten). In rest alimentatia ei de acum a devenit monotona; adica aproape acelasi lucru in fiecare zi, cu mici alternari, si anume: ou dimineata, iaut natur sau branzica facuta in casa si banana, la pranz legume mixate cu carne de pui sau vitel si destul de rar ficatei de pui. Ca si legume folosesc asa: morcov(zilnic), cartof, pastarnac, telina, cartof dulce combinate cu orez. si ca si gustari mar copt sau fiert cu banana sau din nou iaurt cu cereale, ceai de menta.(nimic crud inafara de banana)
Ce ma nelinisteste cel mai mult, acesta fiind motivul pentru care am decis sa cer si alte pareri de la specialisti, este ALAPTATUL. Fetita fiind foarte atasata de san si sincer si mie imi face placere, dat fiind ca a crescut pana la 5 luni cu lapticul meu. Lactatia este semnificativa inca fiindca papa si noaptea..dar eu consum gluten aproape la fiecare masa. De aceea ma tem de faptul ca s ar putea sa i dau gluten din lapte. Fetita are 9kg si imi fac griji pentru ca nu avanseaza, din contra, masa ei musculara s a diminuat vizibil. Mi e teama sa nu i fac rau.
Parerile sunt impartite :ba ca trece, ba ca nu.
Sa opresc alaptatul ? astept raspuns de la dvs si multumesc anticipat!
4 comentarii
0
18-12-2017, ora 19:37
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Glutenul este o proteina care se desface in aminoacizii componenti, nu are cum sa ajunga in laptele matern, deci puteti continua alaptatul, in principiu !
In ce priveste alimentatia va sfatuiesc amical sa excludeti cu totul puiul din comert, este cea mai poluata si nesanatoasa carne imaginabila, ficateii cu atat mai mult !! Ouale din comert la fel, daca nu gasiti o sursa de la tara renuntti si la ele ! Acestea va imbolnavesc copilul !
Si laptele de vaca il puteti inlocui cu lapte vegetal din susan, migdale, de soia..
0
18-12-2017, ora 22:44
Alep
Nu este medic/terapeut
Alep
Va multumesc pt timpul alocat citirii "micului"meu articol. M am linistit ca pot s o alaptez in continuare, insa sper sa aveti dreptate..prin faptul ca acea proteina, gliadina, nu trece in lapte, fiindca este suficienta o cantitate moleculara ca sa i irite intestinul deja extrem de slabit. Sunt N pareri cu privire la compozitia laptelui matern, unele studii arata ca trece..gen daca copilul e alaptat exclusiv de exemplu, este mai putin predispus la colici daca mama nu consuma gluten sau lactate. Cat despre laptele de vaca, am incetat folosirea de ceva timp, il am la indemana doar ca sa i prepar branzica.
0
18-12-2017, ora 23:07
Alep
Nu este medic/terapeut
Alep
Am omis ceva: mi s a spus sa nu i dau inca Ferrum Haussman pana nu si revin scaunele, dar poate va dura mult si bine iar malabsorbtia ei ma inspaimanta..este palida si are cearcane..o sa cer de la dr sa mi recomande eventual niste vitamine ca are carente mari...multmueeesc, astept raspunsuri!
0
19-12-2017, ora 11:46
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Daca vi s-a spus sa nu-i dati nu ii dati fier, aveti suficiente alternative sanatoase : supa din carne de vitel/vita (din gospodarii pe cat posibil), somon la cuptor si sfecla rosie respectiv suc de rodii ! Merge si un gem de afine acum, in sezon dati-i afine cu miere !

Ca multivitamina dati-i putin polen inmuiat in miere naturala (nu din comert !), o jumatate de lingurita sau mai mult daca ii place gustul !

Multa sanatate !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul