Am nevoie de un sfat

07-08-2018
DariaAbd
Nu este medic/terapeut
DariaAbd
M-am casatorit in urma cu 4 ani, in urma casatoriei a rezultat un baietel care va implini 3 ani peste 3 luni.Totul a fost ok pana am descoperit ca sotul meu vorbea cu mai multe femei pe facebook, acest lucru intamplandu-se la cateva luni de la casatorie.A fost prima data cand ne-am certat si i-am cerut sa-mi spuna cu ce am gresit deoarece am considerat ca poate nu ma ridic la inaltimea asteptarilor sale si de aceea cauta compania altor femei, virtual.Nu m-a lamurit cu nimic, si-a cerut doar scuze ca a gresit si ca nu se va mai intampla.Dar s-a mai intamplat, am trecut peste gandind ca, de obicei, barbatilor le place sa stie ca sunt doriti de mai multe femei si nu m am ingrijorat.Cu doi ani in urma din cauza faptului ca el era singurul care lucra, eu am preferat sa ma ocup indeaproape de cresterea si educatia copilului, si-a pierdut locul de munca si am fost nevoita sa ma mut cu copilul la mama in provincie iar el sa faca naveta pana isi va gasi un alt loc de munca.m-am trezit intr-o zi, cu un telefon de la el spunandu mi ca el vrea sa terminam casnicia, sa divortam, ca nu ma iubeste si ca e mai bine asa.Am refuzat.inainte sa fac un pas gresit cred ca este mai bine sa cercetez motivele in amanunt.A venit sa vada copilul, iar eu l am intrebat daca este o alta femeie in viata lui, deasemenea a negat.Era slabit, arata foarte rau, obosit si altfel decat era cand eram impreuna.nu se putea uita in ochii mei si se vedea ca sufera.Am reusit dupa o luna de chin sa l aduc langa noi iar.Problema mea este ca iar are probleme cu locul de munca, si iar mi a spus sa divortam ca nu ma iubeste, ca e mai bine sa ne despartim si sa o facem civilizat pentru copilul nostru, am refuzat din nou.in primul rand explicatiile pe care mi le da, nu ma satisfac, in al doilea rand eu inca sper ca baietelul nostru sa creasca intr-o familie cu ambii parinti si nu doar cu mama.Ce ar trebui sa fac in situatia aceasta?Cum sa l conving sa ramana langa noi?Nici nu stiu cum sa mai procedez.Va rog ajuta-ti-ma!
8 comentarii
0
07-08-2018, ora 13:17
Psiholog Luminita Codrescu
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Luminita Codrescu
buna Daria. Imi pare rau pentru situatia ta. Din pacate, uniunea dintre soti este una liber consimtita, care are la baza iubirea, respectul si grija partenerilor unul fata de altul. In situatia nefericita in care exista conflicte sau neintelegeri, cea mai buna metoda este de a regla diferendele prin comunicare si de ce nu, terapie de cuplu.
Daca unul din parteneri ajunge la concluzia ca nu mai poate convietui si doreste separarea, a sta de vorba cu un specialist este deasemenea un beneficiu, pentru ca se pot dezvalui lucruri ascunse care macina sufletul.
Argumentul cu parintii care trebuie sa stea impreuna de dragul copilului poate fi discutabil daca modelul de familie pe care il transmit copilului este unul disfunctional, cu parinti conflictuali si nefericiti.
Asa ca tu esti cea care poate lua decizia de a indrepta situatia, apeland la psihoterapie.
Numai bine!
0
07-08-2018, ora 15:01
DariaAbd
Nu este medic/terapeut
DariaAbd
Tocmai asta e problema, comunicarea.Nu reusesc sa l fac sa comunice cu mine, sa mi spuna ce il macina.Cand am nascut copilul, el voia sa plecam din tara pentru un job mai bun.Nu era nimic sigur si gandul de a pleca cu un bebelus de o luna si jumatate in alta tara, neavand nimic sigur pe care sa ne bazam, m-a inspaimantat.Din aceasta cauza imi tot reproseaza ca avem diferente de opinie.Am incercat la vremea respectiva sa i explic temerile mele legate de siguranta si bunastarea copilului in momentul in care ne angajam la un astfel de lucru, insa mi-a spus ca mai bine sa-i spun ca vreau sa raman aici si nu vreau o viata mai buna.As vrea sa l conving ca mergem la terapie.am vrut asta de la inceput, doar asa am putea rezolva ce este intre noi, numai ca nu cred ca ar fi de acord, dar eu am sa incerc.
0
07-08-2018, ora 15:03
DariaAbd
Nu este medic/terapeut
DariaAbd
Pe de alta parte mai e si copilul care e trup si suflet cu tatal lui si m-ar durea ca el sa treaca prin acelasi lucru prin care am trecut si eu la varsta lui si se pare ca lasa urme.
0
07-08-2018, ora 15:14
Psiholog Luminita Codrescu
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Luminita Codrescu
Pentru orice situatie exista o rezolvare, doar sa vrem sa o gasim impreuna! :)
0
08-08-2018, ora 09:05
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
Nu spuneți ce vârstă aveți dvs, ce vârstă are soțul. De obicei bărbații se maturizează mai târziu decât femeile, pe femei maternitatea le face mai responsabile, își doresc o familie în care cel mic să crească în armonie.
Se pare că pe soț faptul de-a avea o familie, de a-i asigura necesarul în condițiile în care nu reușește să-și mențină un loc de muncă îl sperie și-l face să bată în retragere.
Dacă el consideră că în afară își găsește un loc de muncă mai bine plătit, nu-i interziceți să meargă, dar propuneți-i să-l urmați după ce reușește să aibă o situație stabilă.
Încercați să discutați cu el pe un ton calm, într-un mediu relaxant, în afara casei, numai voi doi, în care să nu-l acuzați, să-ncercați să găsiți o rezolvare împreună. Orice decizie ați lua nu se ia în grabă, la nervi, ci după ce ați făcut o analiză temeinică. Dacă nu reușiți singuri, o consiliere de cuplu v-ar ajuta să vă clarificați situația.
Succes!
Orice problemă are rezolvare dacă e conștientizată și există motivație de ambele părți.
0
08-08-2018, ora 11:08
DariaAbd
Nu este medic/terapeut
DariaAbd
Eu am 29 de ani, iar sotul meu are 33.Si intr-adevar maturitatea ii lipseste cu desavarsire.
0
08-08-2018, ora 12:37
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Imi dau seama Daria ca esti intr-o situatie dificila si ca iti doresti ca cel mic sa creasca alaturi de un tata. Iti doresti sa-ti tii sotul alaturi de tine….insa oare cu orice prêt? Intr-un cuplu e important sa existe anumite limite de convietuire, agreate de ambii parteneri.

E poate cazul sa discutati mai mult despre asteptarile voastre comune si nu doar de asteptarile lui sau ale tale.
O terapie de cuplu ar putea fi de folos.

In plus, exista si posibilitatea ca el sa fi intrat intr-o stare depresiva ca urmare a pierderii locului de munca. Daca e asa, ar fi util poate sa ajunga el mai intai la un psiholog sau la medic.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
0
08-08-2018, ora 13:44
DariaAbd
Nu este medic/terapeut
DariaAbd
Intr-adevar, este foarte posibil sa fie intr-o stare depresiva, actualmente lucreaza dar exista posibilitatea sa fie concediat, la fel ca prima data, mi se pare ca am de a face cu aceeasi problema ca si prima data, cand era deprimat, ajunsese sa arate foarte rau fizic.De multe ori i am spus ca mi as dori ca el sa mi impartaseasca trairile lui si sa mi comunice ceea ce il macina, dar mi a spus ca oricum eu nu pot intelege.Daca nu incearca sa comunice cu mine, eu cum sa l inteleg?si da, imi doresc ca el sa ramana langa noi din tot sufletul si cu orice pret.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul