Am nevoie de un sfat

20-08-2018
Madalina71
Nu este medic/terapeut
Madalina71
Am ajuns la capatul puterilor si am nevoie de un sfat pentru ca dupa o casnicie de 22 de ani terminata printr-un divort l-am cunoscut pe cel pe care-l credeam in stare sa umple toate golurile din trecut. Dupa un prim mariaj cu un barbat rece, care nu-mi acorda absolut nici o atentie, nu vorbea frumos, nu exista nici un fel de apropiere intre noi, stateam impreuna doar pentru copii, l-am cunoscut pe " el" care vorbea frumos, imi dadea zeci de telefoane pe zi și m-am indragostit nebuneste, incet incet relatia a evoluat dar nu in directia in care mi-o doream, de fix doi ani dureaza, el este un barbat egoist care ofera doar vorbe frumoase și telefoane iar eu am pus totul la bataie, l-am ajutat cu tot ce tine de casa, de mancare, am ajuns bona copilului lui, ne vedem de 2-3 ori pe saptamana doar la el, nu iesim nicaieri, nu-mi cumpara nimic, e foarte orgolios, trebuie ca totul sa fie ca el, nu are timp pentru mine, ma suna de 20 de ori pe zi și cam atat face pentru mine. Din când in când rabufnesc și îi reprosez purtarea lui și el dispare, îi place sa-mi cer tot eu scuze, imi arunca replica ca " el nu se va ruga niciodata de o femeie sa stea cu el", nu ma intelege, doar el are dreptate, eu sunt buna doar de menajera și bona. Singurul lucru la care suntem pe aceeasi lungime de unda este sexul, ambii dorindu-ne acest lucru, dar va intreb se poate trai cu un asemenea om egoist? Il iubesc ca o nebuna dar ma doare ca nu are grija de mine de nici un fel, doar moral. Mentionez ca nu locuim impreuna, ca am coloana vertebrala și ma intretin singura și pe cei 2 copii, ca singurele mici atentii au fost de Craciun și de ziua mea in rest nici macar o floare. Acum cateva zile i-am reprosat si m-am suparat ca s-a dus singur intr-o vizita la rude ca și când eu nu existam. Și a și uitat ca aniversam 2 ani de când ne stim. Credeti ca și-a cerut scuze sau macar sa fi venit cu 3 flori pana la mine? Ei bine nimic, tot el face pe suparatul și asteapta ca eu sa-l impac. Ce sa fac dragii mei? Eu nu sunt o materialista dar el e la extrema egoismului, nu ma mai simt femeie, ma simt un robot ce munceste la 2 case și la mine și la el. Stiti ca e o vorba din popor " capra raioasa tine coada pe sus" așa e el și vinovat dar și orgolios. Il mai pot schimba? Va multumesc
8 comentarii
1
20-08-2018, ora 15:35
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Lupul isi schimba parul dar naravul ba.
Nu cred ca merita sa va pierdeti timpul cu un om care va foloseste.
Cautati-va un sot bun care sa va fie alaturi si la bine si la rau si care sa nu va faca sa suferiti atat.
Cautati pe Internet cartea Femei care iubesc prea mult.
1
20-08-2018, ora 16:26
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
O relație se construiește în doi, iar atunci când unul oferă mai mult, iar altul mai puțin relația nu funcționează.
De multe ori după o relație eșuată ne aruncăm într-o nouă relație, pe care o folosim ca pe un pansament pentru a ne vindeca de prima. Așa ați făcut și dumneavoastră. Ați căutat în noua relație ceea ce vă lipsise în prima și-ați pierdut din vedere detalii importante.
Încercați să puneți piciorul în prag, aveți o discuție serioasă cu el fără a-l acuza, vorbindu-i despre ce v-ați dori de la relație și implicit de la bărbatul de lângă dumneavoastră. În situația în care nu rezolvați nimic, propuneți-i să mergeți împreună la un terapeut de cuplu. Dacă orice încercare eșuează, mai bine puneți punct acestei relații după ce ați făcut o analiză serioasă. Mai bine suferiți acum decât mai târziu. Fiind blocată într-o relație nefericită, nu vă dați voie să vedeți că poate în jurul dumneavoastră se află cineva care v-ar face fericită.
0
20-08-2018, ora 16:27
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Exista o vorba in popor care spune: "ai scapat de dracu dar ai dat peste tacsu".

Pare ca alegeti intr-un anumit fel relatiile in care intrati si ramaneti in ele desi "aveti coloana vertebrala".

Aveti atat de multa nevoie sa fiti intr-o relatie astfel incat acceptati orice de la partener?

Ar fi recomandat sa mergeti sa vorbiti cu un psihoterapeut despre felul in care functionati in relatie ca sa nu repetati acelasi lucru in relatia urmatoare...
0
20-08-2018, ora 17:06
Madalina71
Nu este medic/terapeut
Madalina71
Multumesc pentru raspunsuri, și eu sunt vinovata pentru ca fac prea multe compromisuri, pentru ca accept sa daruiesc totul fara sa primesc nimic in schimb, ca ma las calcata in picioare. Și cireasa de pe tort este ca e foarte gelos, ma controleaza tot timpul, de fapt zecile de telefoane zilnic nu sunt neaparat pentru a comunica ci pentru a-și ascuti urechile la zgomotele din jurul meu, de a verifica ora cu ora locatia mea exacta.
0
20-08-2018, ora 19:50
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Psihoze, psihoze everywhere !
0
20-08-2018, ora 22:16
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Nu puteți să-l schimbați pe el(orice om se schimbă dacă își dorește și este motivat s-o facă) dar vă puteți schimba dvs. în sensul că puteți pune limite și discutat serios cu el în ce condiții vă doriți relația.
Iar dacă vedeți că nu apare nici-o schimbare e cazul să puneți punct și să-nvățați din ce-ați trăit, ca pe viitor lucrurile să nu se mai repete.
1
20-08-2018, ora 23:16
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Friends with benefits sau ce nu face omul pt un sex ! Chiar si o curatenie ! :)
0
21-08-2018, ora 10:13
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Spui ca primul sot « nu-mi acorda absolut nici o atentie » « nu exista nici un fel de apropiere intre noi ». Oare chiar nicio atentie ? Oare chiar niciun fel de apropiere? Uneori, atunci cand partenerii de cuplu nu corespund cu imaginea mintala despre ei, cu asteptarile, dezamagirea poate fi foarte ampla si dorinta de a-i schimba, ‘ca sa corespunda’, foarte mare.

E posibil ca o parte din situatia in care te afli Madalina sa plece tocmai de la dorinta ta intensa de a schimba barbatii pentru a fi exact asa cum iti doresti? Uneori cu cat te stradui mai mult sa-i schimbi, cu atat mai mult se intampla pe dos.

Asa ca o intrebare mai potrivita decat "Il mai pot schimba?", ar fi: 'Oare ce as putea schimba la situatia actuala, pentru a-mi fi mai bine in relatia de cuplu?'

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul