Am nevoie de un sfat al unor medici romani ca is mai buni ca toti.

26-02-2008
silva
Nu este medic/terapeut
silva
Servus,

Am o problema de sanatate. Acum 2 ani de zile am venit in SUA. In tara nu prea am avut probleme gastrointestinale, in afara de ceva constipatie, dar nu regulat. Dupa ce am ajuns aici am inceput sa dezvolt tot felul de probleme. Initial au inceput ca o aciditate puternica, dupa care au dus la problem cu somnul, dureri musculare. Am consultat un medic aici care in urma unei endoscopii mi-a spus ca nu am nimic la stomac, doar o aciditate foarte puternica, iar in sange am avut agentii imunitari mariti ca urmare a unei infectii cu heliobacter. Problema mea sta in felul urmator. In fiecare zi dimineata iau 1 pastila Protonix, care este un fel de pansament gastric pentru stoparea aciditatii. Am zile cand pot manca orice si zile cand orice imi face rau. La un moment dat mi-au spus ca ar fi Fibromialgia, o boala musculara ce ar avea ca efecte si perioade regulate de cosntipatie cu diaree. Iarasi boala ce s-a nascut pe baza stresului. As vrea un sfat ca sa pare ca doctorii de aici nu prea stiu ce si cum. Doctorul respectiv mi-a dat sa iau un tratament cu antibiotice, 2 antibiotice, protonix ca pansament gastric si peptobismol. Tratamentul nu m-a ajutat. Am terminat tratamentul si acum am dureri de stomac. Am observat totusi ceva.cand sunt constipata, am dureri in jurul buricului, am mancat un mar, am baut o cana de apa dimineata, la fel.dureri in jurul buricului sau intre stern si buric, ca o indigestie. Cum sunt constipata, se pare ca gazele ce se formeaza in loc sa iasa din stomac prin anus, se intorc inapoi si de aici imi pare ca-mi porneste aciditatea. Nu sunt sigura ca e adevarat, e doar o teorie a mea. Acum, am inceput sa mananc repede,.un alt lucru care probabil a contribuit. Ma balonez foarte repede si depinde si de alimente. Am inceput sa tin un jurnal, insa cateodata se pare ca toate fac rau. Am probleme de la lapte cateodata, alte dati nu. As dori daca se poate ca cineva sa-mi spuna cam ce ar putea fi. Aici e si foarte greu sa tii un regim alimentar. Merele.coaja aici la mere mi se pare prea tare si mi se pare ca stomacul meu nu le poate digera. Cand aciditatea se transforma in reflux gastric vine extrem de acid inapoi pe gat si imi arde esofagul, de asta si uneori ma ustura gatul ca si cum ai avea un inceput de gripa. La fel, in perioadele alea scaunul daca cumva se transforma in diaree e extrem de acid.
Apreciez orice sfat, oricat de mic ar fi.
Multumesc.

Si as dori sa inchei prin a spune ca orice s-ar spune despre sistemul sanitar din Romania, medicii nostri is mult mai bine pregatiti decat cei de aici.
6 comentarii
0
26-02-2008, ora 00:00
michelle1972_ro
Nu este medic/terapeut
michelle1972_ro
Scoate merele din alimentatie si orice fel de citrice, nu consuma niciun fel de lactate oricat de mult iti plac!!!Fa un efort si nu mai consuma o perioada de minim 1 luna niciun fel de bauturi carbogazoase.Si un ultim sfat de la o studenta la medicina in ultimul an: Consulta un alt doctor gastro-enterolog!
0
27-02-2008, ora 00:00
silva
Nu este medic/terapeut
silva
multumesc din suflet pentru raspuns. O sa fac exact asa cum mi-ai spus. Nu prea mai beau nimic carbogazos si nici citrice nu mananc. E drept ca mere mananc mereu si nu am stiut ca nu-s bune. La fel si cu lactatele. Cat despre doctor.lol.deja mi-am facut programare la altul, sper numai ca asta sa fie mai bun decat primul.
Apreciez mult sfatul si nici nu stii cat iti sunt de recunoscatoare ca mi-ai scris. Am mai multa incredere in ai mei decat in straini.:)
0
27-02-2008, ora 00:00
michelle1972_ro
Nu este medic/terapeut
michelle1972_ro
Cu multa placere Silva. Merele sunt ft sanatoase dar pentru un stomac sanatos, din pacate ele provoaca hiperaciditate gastrica, de aceea este de preferat sa le eviti o perioada.Sanatate multasi succes la noul doctor:)
0
28-02-2008, ora 00:00
silva
Nu este medic/terapeut
silva
multam Michelle.
Nici nu stiu ce sa mai fac si ce sa mai mananc. Nu stiu ce sa mananc dimineata. In dimineata asta de exemplu am renuntat la lapte cu cereale si am mancat un sandwich cu jelly si peanutbutter. Ma gandeam eu ca peanutbutter nu m-ar afecta. Mi-a creat o aciditate de imi vine s ama urc pe pereti. Efectiv nu stiu ce sa mananc. Omleta nu-mi face bine, un corn cu unt nu pot manca, asta cu peanutbutter probabil din cauza jeleului care e dulce nu pot manca, iaurt nici atat. Aici salam nu gasesc si ce gasesc e foarte sarat. Tot ce au pentru dimineata aici e extrem de sarat si nici aia nu pot manca. Am zis ca incerc cu ou fiert dimineata cu niste paine prajita. pana si painea aici are atatea chimicale in ea ca miroase a acru. vai...urasc america si doctorii de aici. Am sunat doctorul sa-l intreb ce trebuie facut, asta pana ajung la celalat, si imi zice ca tb sa cresc doza de protonix la 3 pe zi.si am intrebat.bine bine...si ce fac ajung sa iau cu pumnul??? Sunt satula de ei pana peste cap. Vreau sa vad celalalt ce zice. Vin in tara si nu stau suficient cat sa ajung la niste medici.
Apropo.ai o adresa de mail?.lol
Scuze ca imi permit sa cer, dar scriu pe aici si banuiesc ca pe ceilalti nu-i intereseaza ce ma plang eu pe aici. Probabil nici pe tine. Of...iti multumesc oricum pentru sfaturi. Chiar apreciez.
0
28-02-2008, ora 00:00
michelle1972_ro
Nu este medic/terapeut
michelle1972_ro
Draga mea, daca nu m-ar interesa sanatatea celor din jurul meu inseamna ca trebuia sa aleg o alta facultate, nu medicina.Am ales-o din cauza multor cazuri de malpraxis de la noi din tara.Din pacate nu toti care au diploma de medic sunt si competenti! Scoate definitiv din alimentatie untul de arahide, este extrem de gras si nu este hranitor, de aceea obezitatea este pe primul loc in USA. In fiecare dimineata mananca orez fiert cu morcov amestecat pe care poti sa il sarezi cat vrei.Scoate paine daca nu gasesti calitativa, ceea ce cred ca e imposibil acolo. Mananca unt fara adausuri:ex alune si alte ingrediente.Ouale fierte sunt ft hranitoare si iti recomand in fiecare dimineata.Poti sa adaugi treptat o cafea dupa masa dar dimineata intotdeauna ceai verde, sigur gasesti acolo.Tinem legatura si nu exagera cu medicamentele, fara sa te cunosc personal banuiesc ca esti o femeie care a atins cote maxime de stres si de aici apar cele mai multe disfunctii digestive.-
0
19-03-2008, ora 00:00
silva
Nu este medic/terapeut
silva
Servus Michelle, imi cer scuze ca iti raspund asa de tarziu, insa am fost in concediu. O sa-ti povestesc pe mail ce si cum. Apreciez din tot sufletul sfaturile tale...si da...fara sa ma cunosti personal ai intuit bine ca am atins un nivel de stres maxim.de asta zic ca medicii nostri is cei mai buni...:)
Apropo...am fost in tara o saptamana,.,.am mers la medicul de familie al mameil mele, o doamna tare draguta. Mi-a prescris Redigest si Omez si trebuie sa recunosc ca ajuta. Ai mare dreptate cu untul de arahide si cu grasimile in general.
Inca odata multam.scriu mai mult pe e-mail,. Multam ca mi l-ai dat. Ne auzim.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Constipația
  • Noi abordări terapeutice în colonul iritabil și constipația cronică idiopatică
  • Ar putea exista o legătură între constipație și infecțiile herpetice?
  • Nanoroboții cu acțiune terapeutică împotriva ulcerului gastric
  • Constipaţia cronică creşte riscul de cancer de colon?
  • Ce e un pansament gastric?
  • O proteină recent descoperită în intestin ar putea juca un rol cheie în constipație
  • Antiacidele au fost asociate cu riscul de migrene
  •