am nevoie de un sfat: copilul meu se drogheaza

09-12-2010
zanzi
Nu este medic/terapeut
zanzi
am descoperit ca fiica mea ia Pure by Magic si inca un produs care contine chetone cred (scuze daca n-am retinut bine cuvantul). Cred ca ia prafurile cam de 3-4 luni, a slabit 10-12 kg si este sfrsita fizic. Ce ma sfatuiti sa fac ca s-o ajut, nu stiu cum sa o sustin si sa o fac sa coopereze. N-a vrut sa-mi dea nici-un detaliu si mi-a spus ca daca insist nu va coopera, s-o las pe ea sa faca cum vrea. Va rog dati-mi un sfat cum sa procedez, unde sa ma adresez, o clinica, un medic.

multumesc mult
8 comentarii
0
10-12-2010, ora 00:10
kristiana21
Nu este medic/terapeut
kristiana21
imi pare rau sa iti spun k in general nu raspund la ajutor tinerii. stiu din experienta proprie, cat sau chinuit cu mine toata familia cand a auzit de consumul de heroina.dar degeaba ca tu poate stai cu ochii pe usa si ea iese pe geam. deci cu forta inraiesti persoana. asta ca sa o stii de la mine ca si eu asa am facut si aveam 16ani. trebuie sa ii vb foarte frumos, sa te faci ca o intelegi, chiar daca nu intelegi si sa vrei sa vb cu ea si sa ii spui ca vrei sa o ajuti sa iasa din treaba asta. ca nu e bine ptr sanatatea ei.. ca a slabit.ca arata rau. cu vb buna.succes si mai da-ne si noua detalii. cat despre doctorii inca nnu am auzit de dependenta fizica la etnobotanice.. poate dekt dependenta psihica.
0
21-12-2010, ora 16:18
zanzi
Nu este medic/terapeut
zanzi
Iti multumesc mult pt raspuns. Nu am reusit sa ma mai intru pe forum, nici nu pot sa-ti spun prin ce trec. Cred ca a inceput sa constientizeze ca arata rau si iar cred ca se abtine. Este foarte nervoasa: cand tipa cand plange. Imi spune ca este foarte greu si ca nu o inteleg dar pe de alta parte ma invinovateste pt starea ei si pt ca nu-i sunt alaturi. Am fost impreuna la un medic si a facut o scena ingrozitoare, mi-e si frica si rusine si mi se rupe si inima. Acum a acceptat sa vada un alt medic si ma rog la Dumnezeu sa-l accepte. Cum as putea sa-i mai usurez suferinta ce arguments sa folosesc ca sa o ajut sa continue, cum sa o motivez sa mearga mai departe. Te rog mai da-mi niste idei despre ce te-a miscat pe tine, ce te-a facut sa lupti, cu ce argumente au reusit sa ajunga la tine.
Inca o data iti multumesc si te rog ai grija de tine, esti o persoana buna.
0
22-12-2010, ora 14:31
kristiana21
Nu este medic/terapeut
kristiana21
zanzi esti un tata bun. poate daca aveam si eu unul asa, numai ajungeam acolo.. te cred prin ce treci. drogurile de orice fel te acapareaza si toti ceilalti sunt dusmanii tai si nu te inteleg k nu stiu cum e..(vorba vine ). pai la mine..la fel am facut o criza de nervii, de nu facea fata cu mine mai multe persoane, eu fiind fata si slaba moarta, cum treb sa fie si fica dumneavoastra. trebuie sa o indepartati f usor de anturaj. daca are o prietena f buna care nu face prostiile astea sa ii tina de urat si sa o sustina. spune-ti k a-ti dus-o si ca a-ti vb...etc. dar n ati spus nimic de mama ei.. presupun ca are.nu? la mine mama era in strainatate si tata bun n am de cand ma stiu, dekt vitreg care dekt sa ma ajute pe plan material, restul nu se prea strofoca. pai pe mine ma miscat ca mama ma sunat si plangea la telefon ca cum am ajuns la droguri? ca nu stie unde este de vina?daca vreau sa vina in tara ? faptul ca am auzit pe mama mea kre nu cred k am vz vreodata plangand..ma miscat. defapt mie imi lipsea ea. eu am avut noroc am plekt din romania la mama mea. nu ave-ti unde sao duceti in alt oras? la tara ? undeva unde sa fie departe de ispita? sa fiti intelegator cu ea. ca daca tipati si va certati mai rau face si se inchide in ea. cati ani are fiica? de ce nu ii spune-ti si ei sa intre pe acest site sa vada atatea marturii a celor consumatori de etno botanice!? i ati spus k prafurile astea sunt ingrasaminte ptr plante? si ca e interzis consumul uman. SI CA ASTA SCRIE IN ORICE MAGAZIN CE SE VAND ACESTE PRAFURI? SCRIE MARE AFIS CEA CE V AM ZIS EU MAI SUS...
0
22-12-2010, ora 14:39
kristiana21
Nu este medic/terapeut
kristiana21
mai da rezultat un cuvant greu de asimilat. DROGATA. dar nu sa ii spune-ti cu repros. sa ii zice-ti de exemplu.. tu fata sa ajungi o drogata ? cu ce-am gresit? unde nu te am sustinut? si de ce spui k eu sunt de vina. daca tpt va invinuieste. spunei nu vezi cum arati? ca ai slabit, te ai albit la fata, ochii ti au intrat in cap..ai privirea pierduta. nu te gandesti la viitorul tau. n ai auzit cum au ajuns atatia de la prafurile astea? trebuie sa ai ambitie si orgoliu tau de fata. ca daca erai baiat mai ziceam. i ati spus k daca ajunge dependenta si nu are banii de doza se poate culk cu oricine din disperarea de a face rost? sau ca cineva o poate droga si profita de ea? ma scuza-ti daca sunt dura in cuvinte, n am intentia sa va ranesc sau sa va jignesc..insa asta e realitatea oricat de dura este. ea acum a intrat in lumea asta si nu stie nimic. insa eu am vazut mai multe. mai ales pe mine chiar "drogatii" consumatori m au sfatuit sa ma las.. si le multumesc ptr sfat pt ca stiu ce grea e viata si ce lupta de viata si moarte se da... sa stii k la televizo doctorii au spus k aceste etnobotanice sunt mai grave dekt HeroinA, Cocaina sau marihuana. daca e mai periculos ca heroina (renumita moarte alba ) IMAGINATI-VA DOAR...
0
24-12-2010, ora 18:19
zanzi
Nu este medic/terapeut
zanzi
Buna, m-am bucurat mult sa gasesc randurile tale, si ma incurajaza faptul ca am pornit exact in directia pe care mi-o indici si tu. Am fost impreuna la doctor si a aceptat sa ia medicatie (antidepresive) si sa vorbeasca cu noi dar, este cumplit de greu. Ma rog la D-zeu sa-i dea putere sa continue si sa treaca peste.
Eu sunt mama fetei (si tatal este alaturi de ea) si i-am povestit fiicei mele despre tine; m-a rugat sa-ti multumesc. Nu prea am timp, sunt mereu pe langa ea (chiar cu riscul de-a o enerva) dar nu am putut sa las sa treaca seara de ajun fara ati trimite un dar sub forma unor ganduri frumoase. Sa fii sanatoasa si puternica, sa ai parte de tot ce-i mai bun si sa te bucuri de viata si de cei dragi din jorul tau. La Multi Ani!
0
25-12-2010, ora 19:50
kristiana21
Nu este medic/terapeut
kristiana21
multumesc frumos. nu stiu de ce am inteles k sunte-ti tatal :( cel mai bine este sa o pune-ti pe ea sa intre pe acest site sa citeasca marturisiriile tuturor consumatorilor, sa vada pana unde se ajunge si prin ce trec. este greu sa fugi de depenndenta pishica. ptr k cea fizica dispare...dar cea psihica greu. eu nu stiu cum ar fii stat lucrurile dak mai eram in tara. sincer zic. bine k despre etno botanice nu se stie prea multe. eu insa am asc sfatul unui prieten si m am ferit cat am putut, plus k stirile au tot spus. succes. sper sa revina cea kre eera si DEPARTE DE ANTURAJ (PRIETENI)
SARBATORI FERICITE.
0
23-09-2012, ora 07:33
carloscarl0s
Nu este medic/terapeut
carloscarl0s
Sincer sa va spun... m-am apucat de legale fumabile acu vreo 3-4 ani era totul ok pana am ajuns sa consum aproape zilnic. Am trecut peste acest mic hop si am trecut pe iarba ca adevaratii golani :)) am tinut-o mult pe iarba cam pana acum 3 luni pana cand la un prieten acasa am incercat pentru prima data Pure by magic, deci primele 2-3 linii din viata mea m-au facut sa ma simt Zeu eeh dupa efectul "bun" se termina totul nu poti sa dormi sa manci depresie din orice rahat si am cam tras vreo 1 luna aproape zilnic din pacate pot spune ca eu am o stare financiara buna adica imi pot permite sa cumpar zilnic ceea ce uram pai am ajuns sa zic ca nu mai vreau sa fumez deloc doar prafuri... Pana cand am stat intr-o seara si m-am gandit asa mai bine am cautat si pe net si m-am hotarat sa zic STOP ! acestor prafuri care sincer sa va zic sunt mai rele ca cocaina cel putin pure pt mine asa a fost si m-am gandit la tot ce am facut in 1 luna de consum nimic am slabit 8 kg bun dar eram si putin mai plinut ceea ce e un avantaj :)) Si cand simteam nevoia de consumat prafuri imi cumparam un joint si sincer imi trecea toata pofta de prafuri si in plus de la iarba mananci ca porcu si bei ca inecatu :))) ceea ce e bine de la prafuri mancam 4 persoane din 2 langosi si ne saturam... deci va zic sa nu incercati prafuri niciodata, odata incerci si dupaia e grav rau va zic am simtit-o pe pielea mea acum ma simt altfel de cand fumez dinou doar iarba fara nici un fel de praf si nici un fel de chimicala
0
24-09-2012, ora 18:02
zanzi
Nu este medic/terapeut
zanzi
e foarte important ca ai inteles ca acele prafuri nu-ti fac bine. Ar fi bine sa te gandesti sa faci si pasul urmator si sa te lasi si de fumat, etc. Este foarte greu, am trecut prin asta cu fiica mea, dar se poate si cred tu esti deja pe drumul bun. Cauta ajutor calificat si aici ma refer la medici psihiatrii si psihologi, te vor ajuta sa treci mai usor peste aceast perioada.Roaga-te la D-zeu si ai incredere in tine ca te poti lasa. vei vedea ca viata are gust si savoare si fara prafuri sau alte stimulente. Multa bafat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anumite trăsături din adolescență pot crește riscul consumului de droguri la maturitate
  • Cele mai periculoase droguri în prezent
  • Obiceiul de a căuta droguri, un factor de risc pentru recidivă în rândul foștilor consumatori de droguri
  • Muzica indigenă ajută persoanele care se recuperează de dependența de droguri sau alcool să se vindece mai repede
  •