Am nevoie de un tratament cu antibiotice?

11-06-2017
Doareu1
Nu este medic/terapeut
Doareu1
Buna ziua.
Am o mare problema. Ieri, pe la ora 19.00 am gasit la mana stanga o mica capusa, infipta in pilele in apropierea incheieturii. Am fost la spital si asistentul de acolo mi-a scos mica insecta. Doctorul de la urgenta mi-a recomandat ca daca in urmatoarele zile apar ceva simptome ( febra, zona inrosita in locul muscaturii, etc ) sa ma prezint din nou la spital. Pana aici nu-i mare lucru.
Problema mea e ca am fost de 3 ori muscat anul asta si intr-un interval de doar 3 luni. Sunt speriat si exasperat. Prima capusa m-a muscat prin aprilie, a doua prin mai, iar a treia acum!
Prima data, doctorul de la spital mi-a recomandat un tratament preventiv cu Zinnat 500 mg, 2 capsule/zi timp de 5 zile ( tratamentul fiind familiar mie, avand in vedere ca acum 2 ani am fost muscat tot de o capusa infectata cu borrelia, dar fara sa stiu lucrul asta; de abia la un an am descoperit ca sunt infectat si am facut un tratament de 1 luna si 14 zile cu antibiotice, in prima faza injectabile, iar apoi capsule ).
La a doua intamplare, m-am prezentat la spital, iar ulterior un alt doctor mi-a recomandat sa vin la spital in urmatoarele zile daca apar semne. Eu am intrebat farmacista ce pot sa fac in cazul respectiv, si mi-a spus ca ar fi bine sa iau un tratament preventiv, caci "la fiecare caz de muscatura de capusa, se administreaza un tratament preventiv cu antibiotice". Este adevarat, nu poti sti care capusa e infectata si care nu, iar un tratament scurt de 5 zile n-ar fi dificil, asa ca am urmat al doilea tratament preventiv de 5 zile. Insa, a inceput sa devina enervanta situatia cand ieri m-am trezit cu alta capusa pe mana, pentru a treia oara! M-am prezentat din nou la spital, si alt doctor mi-a recomandat sa vin la spital daca apar in urmatoarele zile ceva simptome. De data asta n-am putut merge la farmacista sa-i aud parerea, fiindca era inchisa farmacia.
Acum ce fac? Sa iau tratament preventiv sau nu? Ma tem de infectie dar ma tem si ca antibioticele nu-si vor mai face efectul la situatiile mai grave din viitor. Chiar sunt speriat, ma ingrozesc insectele astea.
Nu era vreo problema cu tratamentul daca muscaturile ar fi avut loc la intervale mari de timp, dar acum am luat tratament dupa tratament: in aprilie, in mai, sa iau si acum?! E periculos sa iei antibiotice daca nici macar nu stii ce avea capusa, sau daca avea ceva. Va rog ajutati-ma.
Multumesc anticipat.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum scot căpușa - prin tragere sau rotire?
  • Repelente împotriva căpușelor
  • Profilaxia bolii Lyme după mușcătura de căpușă
  • Metode de evitat pentru îndepărtarea căpușei
  • Prevenirea mușcăturii de căpușă
  • Gelul cu acțiune antibiotică ce poate preveni boala Lyme
  • Substanța de tip ciment secretată de căpușă ar putea fi folosită ca bioadeziv pentru țesutul uman
  • Atenție la căpușe!
  • Mușcătura de căpușă ne expune riscului pentru 6 boli extrem de grave
  •