Am nevoie urgent de sfaturi!

31-10-2009
ever4ever
Nu este medic/terapeut
ever4ever
Buna ziua
Am o ruda care a avut un accident de masina miercuri spre joi noaptea. A intrat in coma si a iesit la ora 6 dimineata. Fiind in coma, a fost transportat la Bucuresti (departare de 300 km de orasul in care locuieste). Are multe lovituri la cap si pe corp, dar la tomograf a iesit bine. Avand fractura la bazin, joi noaptea, de la ora 24.00 pana la ora 3.00, medicii l-au operat si i-au pus o proteza (placuta interioara) si acum trebuie sa stea nemiscat 45 de zile. Vineri cred o sa-l externeze si o sa fie adus cu salvare. Accidentatul are varsta pana in 40 de ani si nu are cine sa-l ingrijeasca in perioada asta. Imi pare rau de el si m-am oferit.
Problema este ca nu stiu cum sa-l intorc in pat (are cam 115 kg), exercitiile de recuperare si nici masajul nu stiu exact cum sa i le fac (la presopunctura si cateva exercitii kinetoterapeutice ma pricep destul de bine, -am facut un curs si ceva practica - dar n-am avut cazuri de genul acesta). Stiu ca trebuie persoane specializate care sa-l ajute, dar cu siguranta nu o sa accepte. Are incredere in mine si in ceea ce fac, pentru ca am reusit sa-l scap de niste dureri de care nu scapa nici cu medicamente. Va rog din suflet sa-mi spuneti cum sa-l ajut, mai exact cum sa-l intorc in pat, daca pampersul poate atinge operatia, ce exercitii usoare trebuie sa fac cu el si ce zone nu am voie sa ating la masajul pentru recuperare. Astept cat mai curand raspunsul dvs... Va multumesc anticipat!
2 comentarii
0
31-10-2009, ora 18:21
drweather
Identitate neconfirmată
drweather
Greu de dat un raspuns asa...pe nv.Doar un locru esential am sa subliniez SCHIMBA-I CIT MAI DES POZITIA.CHEAMA AJUTOARE, ANGAJEAZA INFIRMIERE.Daca apar escarele (de obicei la spate in zonele omoplatilor solduri calciie ) e bai mare, alea sint focare de infectie d care va trage luni de zile pina se vindeca.Pentru sfaturi " pe viu" cred ca e cel mai bine sa chemi unmedic cunoscut, char MF ul tau, care sa iti explice la fata locului ce-si-cum
0
01-11-2009, ora 15:46
ever4ever
Nu este medic/terapeut
ever4ever
Va multumesc mult pentru raspuns!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul