am o manie, ce sa fac ca sa imi treaca?

03-02-2009
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
sunt bolnava de multi ani, desi sunt lucida perfect, desi nu mai am fenomene psihotice, acum am dezvoltat o manie: ma obsedeaza doua lucruri, faptul ca nu am ce face ( nu am rabdare de lecturi, de filme si nici putere de concentrare), pe de alta parte izolarea.
Iau acum carbamazepina ca sa imi mai dispara mania.
am obserbat ca imi alterneaza starile de manie cu cele depresive, oi fi avand sindrom bipolar, de fapt este greu sa delimitezi cu precizie un diagnostic de altul, ultimul meu diagnostic a fost de schizofrenie, dar uite ca am elemente si din boala bipolara.
cineva imi spunea ca trebuie sa fiu multumita ca nu mai am pseudohalucinatiile pe care le-am avut 2 ani jumatate, este foarte adevarat.
Imi vine totusi greu, imi este greu sa fac treaba de acasa, sa plimb catelul etc.
Ce parere aveti, ce ar trebui sa fac?
7 comentarii
0
04-02-2009, ora 14:16
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Anastasia, ce faci toata ziua? Incearca sa-ti impui sa faci treburi mici zilnic acasa si din zi in zi mai multe. Poate asa, incetul cu incetul vei capata mai multa rabdare si sunt convinsa ca avand activitate te vei simti mai bine, vei mai uita de boala.
Eu am observat ca atunci cand sunt libera si nu fac nimic, sunt cam depresiva si incerc sa imi tin mintea ocupata facand cate ceva. Intr-adevar eu am o forma mai usoara de TAB si am si serviciu, acasa am mult ajutor. Am si un baietel cu care fac lectii pentru ca este in clasa a ii-a si toate astea ma tin activa. Nu ma pot lasa doborata de boala, decat asa din cand in cand...cand ma "pocneste" cate o depresie.
Nu stiu daca ti-am putut fi de folos...
0
04-02-2009, ora 14:39
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Multumesc Robymat, da, mi-ai fost de folos, faptul ca imiraspunde cineva, ca isi face timp pt mine este mare lucru.
si eu mai fac cate ceva pe acasa: piata, mai plimb catelul ( desi asta mai mult mama o face pentru ca mie imi este frica de alti caini, am patit-o altadata cu niste caini).
Mai tricotez cand am ce, mai fac rebus, dar nu imi este de ajuns.
In fine, astazi ma simt mult mai bine, nu ma mai gandesc intr-una la problemele evocate mai sus, cum faceam zilele trecute.
Numai bine tuturor!
0
29-03-2009, ora 19:42
alink
Nu este medic/terapeut
alink
buna anastasia,

de 6 ani am o afectiune bipolara afectiva si cam dupa 2ani scapasem, in sensul ca munceam foarte bine si aveam prietena si gasca. problema este ca de 4-5luni mi-au revenit simptomele care sunt clare de manie si deprersie insa si o teama de a pierde serviciul... tot carbamazepina iau si eu.. dar mai fac ceva, am inceput sa merg la un psiholog care ma ajuta sa scap de ceea ce ma sperie si ma adanceste in depresie si ma ajuta sa.mi accept boala adica sa reusesc sa traiesc foarte normal cu ca aceste simptome care cu timpul dispar... mai bine zis, in cazul meu, trebuie sa ma cunosc, sa devin "seful" meu, stapan pe tot ceea ce gandesc... in momentul asta si eu ma simt izolat dar cu ajutorul psihoterapiei, sunt destul de activ chiar si la servici... eu zic ca este o solutie... oricum mi-ar face placere sa putem discuta mai multe. numai bine.. si fii optimista
0
31-03-2009, ora 15:23
bolisuflet
Nu este medic/terapeut
bolisuflet
buna anastasia,
vreau sa-ti spun ca urmaresc de la inceputuri forumul acesta si nu pot sa nu remarc cata lume ai ajutat pana acuma.esti o persoana deosebita.poate ar trebui sa iei in considerare ca in situatia ta nu poti lucra niciunde.stiu ca suna cam dur dar e greu daca nu ai concentrare sa faci ceva.la orice loc de munca este si stress si cred ca asta e ultimul lucru care ti-l doresti.ia viata asa cum e si sunt sigur ca poti gasi in ea momente frumoase.gandeste-te ce progres ai reusit in comparatie cu perioada cu halucinatii si stari de rau.
cele bune iti doresc
0
31-03-2009, ora 20:50
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
multumesc, stiu ca nu pot lucra, mi-am dat seama.
acum traversez o perioada foarte proasta, imi este foarte rau, sunt foarte meteosensibila.
Nu stiu ce sa ma fac, imi este rau tare, nici doctoriile nu prea ma ajuta. Nu as vrea sa mai merg la spital, nu imi prieste.
Sanatate!
0
22-05-2011, ora 22:13
hopeforbipolars
Nu este medic/terapeut
hopeforbipolars
buna Anastasia,
eu am fost diagnosticata cu TAB in urma cu 6 ani, am fost internata de 3 ori si in tot acest timp am crezut ca nu exista speranta de vindecare. In urma cu 2 saptamani am gasit o informatie pe internet care mi-a redat speranta. Am aflat ca ma pot vindeca. Poate aceasta informatie iti va fi si tie de folos. Daca vrei sa discutam pe tema asta scrie-mi -*
toate cele bune.


(*modificat de admin)
0
23-05-2011, ora 12:08
hopeforbipolars
Nu este medic/terapeut
hopeforbipolars
draga Anastasia,
vad ca adresa de email mi-a fost stearsa...daca vrei sa vorbim am acelasi ID pe mess si skype ca si cel pe care il am aici.
toate cele bune.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: