Am pofta mare de dulciuri.Practic sunt dependent de ele.

01-01-2016
AlenTao
Nu este medic/terapeut
AlenTao
Buna seara.Am 112 kg, 1, 77 inaltime si 21 de ani, sunt baiat.Incerc sa slabesc, cel putin de putin timp mi-am propus asta dar am o problema, nu pot sa ma abtin si sa ma las de la dulciuri..Am pofta de dulciuri in fiecare zi si mananc dulciuri in fiecare zi.Ciocolata si batoane de tip Lion, Snickers, Bounty etc, napolitane etcNu mananc deloc multa mancare dar recunosc ca mananc foarte multe dulciuri.
De mic obisnuiesc sa mananc foarte multe dulciuri, mi-au placut dintotdeauna si pur si simplu nu le rezist..Faza e ca am o greutate foarte mare si nu numai din cauza dulciurilor ci si a antidepresivelor pe care le iau cam de 6 ani..Vreau sa va intreb in special :Cum pot scapa de pofta mare de dulciuri si sa nu mai mananc dulciuri in fiecare zi?Si mai ales trebuie obligatoriu sa nu mai mananc deloc dulciuri ?Cam cat trebuie sa mananc dulce intr-o saptamana?
SI ce trebuie sa fac sa nu imi mai vina si sa nu ma mai supere pofta mare de dulciuri?
Faza e ca practic cam sunt dependent de dulciuri...:(Am uitat sa zic:mi-am luat Silfide Alevia complex de slabit forte pentru ca ma gandeam ca ma pot ajuta sa nu mai am asa pofta mare de dulce in fiecare zi..m-ar putea ajuta ele precum spun si e vreo problema daca le iau?
Astept sfaturile voastre daca aveti, :( Multumesc mult.
4 comentarii
0
05-01-2016, ora 00:27
Dr. Rosculete Dinu Mariana
Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, Bucuresti
Dr. Rosculete Dinu Mariana
Buna seara. Rezolvarea problemei dumneavoastra nu se poate enunta in cateva cuvinte si nici nu se poate face printr-un medicament miraculos. Din experienta mea, pofta de dulciuri poate proveni de la o nutritie deficitara( mese neregulate, aport inadecvat de vitamine si minerale, consum insuficient de fibre-care asigura satietatea);in unele cazuri pot fi deficite de vitamine si minerale, ce trebuie corectate;de multe ori, e vorba despre obisnuita; alteori, poate fi vorba despre o forma de tulburare de comportament alimentar. Indiferent de cauza, puteti incepe sa schimbati stilul de viata, treptat, chiar si cu pasi mici (alimentatie echilibrata si obligatoriu activitate fizica zilnica). Categoric e nevoie de motivatie si perseverenta.
0
05-01-2016, ora 19:22
Terapeut Carmen Meresz
Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, TIMISOARA
Terapeut Carmen Meresz
Buna seara,
La multi ani!
Pofta de dulciuri o reprezinta o carenta de calciu, magneziu, crom, triptofan si sulf.
Pentru a putea scapa de pofta de dulciuri e necesar sa aveti o alimentatie echilibrata cu toti nutrientii mentionati mai sus.
Faptul ca renuntati doar la dulciuri nu va ajuta sa slabiti.Pentru slabire, aveti nevoie de o detoxifiere, o alimentatie personalizata si un program pentru refacerea tuturor dezechilibrelor existente.
Inainte de ineperea oricarui program, ideal ar fii sa faceti o analiza a compozitiei corporale, pentru evaluarea corecta a procentului de tesut gras.
Sanatate! :)
0
06-01-2016, ora 18:58
AlenTao
Nu este medic/terapeut
AlenTao
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Eu am pofta asta de dulciuri de cand eram mic, adica mereu mi-au placut dulciurile si am fost "invatat" cu ele..nu stiu daca chiar e o carenta de ceva..probabil am devenit dependent mancand o perioada foarte indelungata foarte mult dulciuri..si acum organismul s-a obisnuit si am glucoza multa in sange...E posibil asa ceva?Ma gandesc si eu.. Am luat vitamine si minerale, iau si magneziu.. am uitat sa spun ca fac tratament cu antidepresive...ar putea fi si acestea cauza???
Eu am luat pastilele alea Alevia doar cu gandul sa nu mai am pofta de mancare, de dulciuri adica scrie pe ele ca reduc pofta de mancare si dau senzatia de satietate..
Am auzit ca exista cateva suplimente care reduc pofta de mancare..stiti altele mai bune?
Mancare nu prea mananc multa, mananc normal, dar dulciurile sunt problema...
Multumesc pentru raspunsurile dvs.Am sa incerc sa schimb chestia asta cu dulciurile..sunt constient ca nu e in regula..:(
0
08-03-2016, ora 13:24
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua!

Cel mai posibil aceasta pofta constanta de dulciuri poate avea o componenta comportamentala. Ar trebui efectuata o evaluare nutritionala, care sa ia in calcul si factorii care determina consumul crescut de dulciuri (starea dvs. emotionala in momentul in care simtiti nevoia de dulce, cum reactionati in momentul in care incercati sa va abtineti, etc.). Desigur ca trebuie analizat comportamentul alimentar global, desi problema majora este consumul de dulciuri, e foarte posibil sa fie si alti factori care pot influenta si determina cresterea in greutate.

Va recomand sa consultati un specialist in nutritie (nutritionist-dietetician sau medic nutritionist) pentru realizarea evaluarii nutritionale. Este foarte important faptul ca v-ati hotarat sa faceti o schimbare.

Consumul crescut de dulciuri conduce la cresterea brusca a valorilor glicemice, iar una dintre manifestările hiperglicemiei este reprezentată de senzaţia accentuată de foame (chiar dacă a trecut o perioadă scurtă de la consumul alimentar), de obicei o "foame" de dulce. Acest lucru poate genera un cerc vicios in care organismul dvs. pare ca va cere sa consumati dulciuri, dar de fapt este un semn sa va opriti.

Tratamentul cu antidepresive poate influenta cresterea in greutate, insa acest lucru poate fi prevenit printr-o alimentatie echilibrata.

Trebuie sa invatati sa va gestionati impulsurile de a consuma dulciuri, pentru aceasta puteti consulta un psihoterapeut. Suplimentele de care vorbiti nu actioneaza asupra cauzei, in cazul in care au efect.

În final, o alimentaţie sanatoasa si activitatea fizica moderata desfasurata cu regularitate pot avea efecte benefice asupra greutatii dvs., dar si asupra psihicului si comportamentului alimentar.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.