Am probleme de alimentatie, insomnii, stres

16-02-2018
UtilizatorAnonim
Nu este medic/terapeut
UtilizatorAnonim
Salutare,

numele meu este X, sunt barbat, am inaltimea de 1.83 cantresc 67 kg si am 32 ani!

Regret daca nu am deschis topicul potrivit si sper ca in final sa primesc un raspuns in baza a ceea ce va urma sa va scriu:

Inca din copilarie apoi adolescenta si acum la perioada de maturitate m am confruntat cu probleme de alimentatie!

In perioada copilariei desi parintii imi bagau la propriu mancare pe gat, pur si simplu nu reuseam sa imi deschid apetitul si sa pot duce o masa de la cap la coada!
Apoi in perioada adolescentei incercat tot felul de suplimente, sala de forta si remedii naturiste, tot pentru a imi deschide apetitul si nimic!
Am consultat medicul de familie, am administrat vitamine din farmacie si nimic, doar energie pe care nu o puteam consuma intr-o singura zi si cam atat!
Acum ma confrunt cu aceeasi problema, insa pe langa acest aspect a aparut stresul si insomniile!
Inca de la 20 de ani "jobul" mi-a pemis "luxul" de a nu ma trezi dimineata, iar ora mea de trezire intr-un mod care a fost de mult normal era 10:30-11:00!
Acum dorm ziua de la 11:00 la 18:00 deoarece noptile efectiv nu le pot dormi!
Una din cauze a stresului si a insomniilor in momentul de fata ar fi de natura profesionala, desi am atins varful carierei, ma simt neimplinit, nemultumit!
Din acest motiv am renuntat la job, tocmai pentru a demola vechiul si a ma reconstrui si sa ajung la o normalitate!
Viata semtimentala este si ea una reusita, avand langa mine un suflet pereche care ma intelege si ma sustine!
Viata sexuala nu se desfasoara in parametri normali, deoarece simt si eu, ca nu mai am acelasi tonus pe care il aveam inainte, nu mai gasesc placere si uneori mi se pare absolut scarbos!
Ca si abuzuri pe primul loc este tutunul!
Nu consum alcool si nici cofeina!
In dorinta de a ma elibera de stresul care probabil imi afecteaza starea de normalitate, am apelat la consumul de marijuana medicinala, care ma ajuta sa ma relaxez si sa imi adun gandurile!
Insa acest consum a adus cu el si efectele pe care le evitam, si anume sa slabesc pe zi ce trece din ce in ce mai mult, desi initial imi deschidea apetitul acum pur si simplu beau 2 litri de apa si consum aprox 2000 kalorii din diverse alimente!
Pot spune ca in ultimi 8 ani am "cochetat" cu alimentatia raw dar nu intr-o strictete si am scapat si junk food si carne alba, rosie, fr de mare, peste deci mai exact o "abrambureala"!
Ma gasesc in faza in care pur si simplu nu reusesc sa ma adun, desi am reusit de foarte multe ori sa ma pun la punct, acum simt ca nu mai am vlaga, atrag tot felul de ganduri negative si acestea imi aduc exact ceea ce involuntar cer(sper ca nu m am dus prea departe)

In concluzie, inafara faptului ca evident trebuie sa renunt la abuzurile de tutun si "iarba", ce anume ar trebui sa fac sa imi recapat increderea, viata sexuala, greutatea in parametri normali?

Va multumesc si sper ca ve-ti acorda atentie cazului meu si ma ve-ti indruma catre lumina!
Doamne Ajuta!
7 comentarii
0
16-02-2018, ora 09:17
Psiholog Iosif Szenasi
Psihologie
Psiholog Iosif Szenasi
Buna ziua!

Recomandarea mea este sa faceti psihoterapie. Din ceea ce povestiti pare-se ca este mai degraba o situatie psihologica decat una medicala. Asadar, cred ca psihoterapia ar putea facilita schimbarea pe care o cautati.

O zi frumoasa!

Doamne ajuta!
0
16-02-2018, ora 10:42
UtilizatorAnonim
Nu este medic/terapeut
UtilizatorAnonim
Multumesc pentru sugestie
0
16-02-2018, ora 10:48
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna ziua,

Deasemenea, va recomand psihoterapia, ceea ce descrieti dvs putand fi lucrat intr-un proces psihoterapeutic; Fiind specializata in hipnoterapie, v-as recomanda sa incercati hipnoterapia atat pentru insomnie, cat mai ales pentru aflarea cauzelor ( evenimente/ relatii -relationari traumatizante cauzatoare de blocaje emotionale ) care au adus aceste “efecte” pe care le resimtiti si care va deranjeaza, caci ele sunt efecte a ceva ci nu cauze.

Toate cele bune!
0
16-02-2018, ora 12:13
UtilizatorAnonim
Nu este medic/terapeut
UtilizatorAnonim
Multumesc pentru sugestie!
In urma terapiei am garantia ca lucrurile se vor indrepta? Am cunostinte care dupa serii lungi de psihoterapie, hipnoterapie simptomele erau aceleasi insa contul cu un 0 mai putin!
0
16-02-2018, ora 13:38
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Prejudecatile despre psihoterapie sunt cele care tin multi oameni blocati in probleme si dificultati, uneori ani de zile. Psihoterapeutul este un specialist pe aceasta disciplina, avand multi ani de studiu real si de experienta, in spate. Metaforic vorbind fiecare om isi poate repara singur masina, plomba dintii, opera ochiul, s a m d, doar ca ii poate reusi sau nu si nu se stie in cat timp, insa exista un profesionist specializat pt fiecare astfel de disciplina si de aceea mergem cu masina la mecanic, cu problemele dentare la stomatolog si cu problemele de ochi la oftalmolog. Problemele psihologice se pot rezolva cu ajutorul unui psihoterapeut! Garantia este specializarea si experienta psihoterapeutului si implicarea 100%, a persoanei, in procesul psihoterapeutic. Lipsa oricarei dintre cele doua poate duce la esec, bineinteles. Bineinteles ca decizia apartine fiecarei persoane.

Toate cele bune!
0
17-02-2018, ora 22:41
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Ceea ce descri tu, poate fi rezolvat cu ajutorul psihoterapiei. Ne spui ca ai investit mult timp profesiei, ca ai cochetat cu multe modele de viata (raw vegan, etc), dar ca in prezent ai insomnii, dificultati in sfera sexualitatii si consumi substante. Ne mai spui si ca nu reusesti "sa te aduni", iar asta se intampla pentru ca la un moment dat, ai inceput sa te imprastii in mai multe directii. Cautand placerea in toate aceste directii, de fapt erai si esti in cautarea unui sens al vietii. Faci parte din acea categorie de oameni care "au totul si nimic" si pe care, altii ii invidiaza, nestiind cata suferinta ascunde aceasta cautare haotica a unui sens. Cu totii cautam un sens, ne stabilim scopuri si obiective. Dar cand asteptarile si obiectivele sunt nerealiste si nerealizabile, multi aleg calea "usoara", substantele, sau jocurile de noroc/PC. Facand asta, isi dau peste cap sistemul natural de producere a dopaminei si serotoninei, "hormonii fericirii" --------*, iar creierul lor mai vrea "placere".
Referitor la psihoterapie: spui ca vrei garantii, iar asta inseamna ca ori nu ai inteles ce inseamna psihoterapia si cum functioneaza ea, ori plasezi responsabilitatea total in exterior, catre psihoterapeut si psihoterapie, neasumandu-ti de fapt, nimic. Mai poate fi valabila si varianta ca nu esti pregatit cu adevarat de schimbarile pe care le ai de facut pentru a-ti gasi un echilibru. Dupa modul in care ai relatat si ce asteptari ai de la terapie, pari sa te afli abia in etapa de "contemplare", cand inca nu actionezi --------*

(*modificat de admin)
0
07-03-2018, ora 14:43
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Problemele de alimentatie sunt foarte frecvent insotite de probleme sexuale, ce au adesea la baza tot deficiente in privinta stimei de sine. E importat in primul rand de evaluat, intr-o discutie, la ce nivel e afectata increderea ta. Uneori deteriorarea stimei de sine poate atinge un nivel la care psihoterapia sa nu mai fie suficienta si sa fie nevoie si de un sprijin medicamentos. Oricum, primul pas ar fi sa vorbesti cu un specialist in sanatate mintala, despre aceste obstacole legate de stres

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.