am probleme psihice?

18-03-2006
sweetcristina
Nu este medic/terapeut
sweetcristina
"Problemele" au aparut cu mult timp in urma!Pot spune ca nu am avut o copilarie prea "fericita", si nu am fost inconjurata de dragoste asa cum cred eu ca trebuia. Tata este o persoana foarte dificila, agresiva si se crede superior peste toti (in familie).Pe la 16 ani, am inceput sa iau pastile si sa incerc sa ma sinucid, crezand ca asa voi scapa de tot chinul la care sunt supusa (aceste lucruri se intamplau cand ma certam cu prietenul si cand ma "scotea tata din sarite" )!Acum, dupa 6 ani, sunt mult mai nervoasa, de cate ori am o problema (de regula in viata sentimentala), imi fac rau singura, am iesiri isterice, care ma sperie. Logodnicul meu (cu care sunt de 5 ani), imi spune mereu ca ceva nu e in regula, ca am o problema. Cand ma enervez (si imediat imi sare tandarea), urlu, ma trag de par, simt ca o iau razna. De aproape un an, am si niste dureri cumplite de cap, iar can ma enervez simt ca imi plesneste capul !!!Am incercat sa vorbesc cu un psiholog, dar nu pot (sunt o fire extrem de timida, pesimista, si nu pot vorbi cu cineva fata in fata de problemele mele). Sper ca ma puteti sfatui ce sa fac. Va multumesc!!!!
3 comentarii
0
18-03-2006, ora 00:00
kim
Nu este medic/terapeut
kim
Draga sweetcristina, problema ta nu e minora, dar nici nu esti singura care sufera dupa traume din copilarie.In mod sigur trebuie sa consulti un psihiatru intii, iar in continuare un psiholog pentru niste sedinte de durata.Ai noroc de logodnicul tau ca te intelege, dar nu asta e totul.Ai nevoie de tratament si de psihoterapie pentru a te face bine.Probabil ca ai o personalitate labil-instabila, putin dizarmonica.Gindeste-te ca o sa te casatoresti si vei avea un copil pe care la un moment dat iti vei varsa nervii!Actioneaza imediat, lasa inhibitiile si jena de doctori si du-te de urgenta la un control.Iti doresc succes!Totul depinde de tine!
0
18-09-2007, ora 00:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Si eu am avut timp de un an dureri cumplite de cap. Ar fi bine pentru asta sa consulti si un oftalmolog. Mie mi-au trecut cu ochelari (chiar daca au o dioptrie foarte mica).
0
23-11-2010, ora 23:47
robertyno92
Nu este medic/terapeut
robertyno92
eu vreau sa spun k si eu am trecut prin momente f grele in viata si ink am 18 ani...dar as putea sa iti dau un sfat...uita tot nu conteaza trecutul...conteaza doar k tu sa te gandesti la viitor...si cu problema nervilor...de fiecare data cand te enervezi...te asezi undeva jos...numeri in gand pana la 10...respirand adanc...si te gandesti k motivul respectiv este prea lipsit de valoare k sa te consumi si sa te enervezi...si incerci sa te calmezi.trebuie sa rezolvi problema asta k...dak ai sa continui asa...ai sa te imbolnavesti f repede...dak nu ai sa inebunesti o sa te imbolnavesti grav de inima si de ficat...consulta un psiholog...o sa te ajute fmult...invatza arta auto-sugestiei...in cartea secretele varstelor de aur scrisa de pavel corut explica f bine cum sa scapi de sentimentele negative...pt k astea dauneaza mai mult decat fumatul sau bautura.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semnale de alarmă ale unei posibile tulburări psihice
  • Monitorizarea activității creierului poate ajuta pacienții cu boli psihice
  • Metoda curentă de diagnosticare a bolilor psihice ar putea fi imprecisă
  •