Am senzatia ca imi ard talpile picioarelor.

25-01-2012
stefanis
Nu este medic/terapeut
stefanis
De cativa ani si aproape in fiecare seara dupa culcare am senzatia ca talpile picioarelor imi iau foc.Aceasta dureaza de la o jumatate de ora pana la 2 ore.Nu pot sa suport plapuma pe picioare decat pana la glezne.Picioarele nu sunt fierbinti ci doar senzatia.Cred ca este vorba de sistemul nervos periferic sau circulatia sanguina.Nu stiu cum sa scap de acest fenomen.Stie cineva un remediu pentru vindecare sau macar ameliorare ? Cu multumiri anticipate.
5 comentarii
0
25-01-2012, ora 17:58
Andidarie
Nu este medic/terapeut
Andidarie
Un punct de vedere.
Problema care te deranjeaza ar putea fi manifestarea unei tulburari a metabolismului glucozei [care poate fi evidentiata prin masurarea glucozei in singe] recum si expresia unei staze venoase periferice.
Cu cuvinte simple, singele di picioare "plin cu bioxid de carbon si metaboliti" nu reuseste sa ajunga la inima pentru a fi reimprospatat si ca urmare testurile locale sufera de unde senzatia de usturime.
0
25-01-2012, ora 20:20
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Trebuie sa faceti intai un set complet de analize. In functie de acestea, se discuta mai departe. Poate fi un diabet, o tulburare de circulatie periferica, un simptom de anxietate, etc
0
27-01-2012, ora 18:29
stefanis
Nu este medic/terapeut
stefanis
Pentru d.ra sau d.na dr. Carmen Vochescu-

Am facut analiza de glicemie si este doar putin ridicata.Valoare de 624 fata de 600 limita maxima.Ce analize punctuale ar mai trebui sa fac ? Set complet de analize costa o mica avere in zilele noastre.
Cu stima, Stefanis
0
28-01-2012, ora 08:50
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Unde locuiti? Orice om care plateste asigurarile de sanantate in Romania poate face analize gratuite prin medicul de familie sau la recomandarea altui specialist care are contract cu casa de asigurari.
1
04-10-2023, ora 16:39
Memora
Nu este medic/terapeut
Memora
Buna ziua! Cum ati rezolvat problema? Am aceleasi simptome..care a fost diagnosticul? La mine a debutat cu dureri seara in pat...acum resimt durere si talpi fierbinti si ziua...am fost la neurolog si mi.a prescris gabaran.. Mi.a sugerat sa merg la un hematlog, sunt suspect de policitemia vera...am valori un pic mărite la hemoglobina...urmeaza sa gac o vizita la hematolog. Mulțumesc frumos!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: