am transaminazele foarte mari si nu stiu ce boala am

30-11-2007
azzazza
Nu este medic/terapeut
azzazza
de curand am fost internata si operata de sinuzita si la analizele facute in spital mi-au iesit transaminazele foarte mari.le-am repetat de 2 ori si valoare lor este de 204.cred ca sunt foarte mari.mentionez ca am 20 de ani.am luat foarte multe pastile timp de un an de zile:antibiotice(toate antibioticele posibile), antiinflamatorii, antidepresive, somnifere.asta imi putea dauna ficatului?am nevoie de un raspuns urgent!
1 comentarii
0
04-12-2007, ora 00:00
Dr. Roxana Garbia
Nu este medic/terapeut
Dr. Roxana Garbia
Nivelul transaminazelor este crescut in cazul unei distrugeri celulare,
in principal al celulelor ficatului (hepatocitoliza din hepatita acuta si cronica, cu sau fara icter, ciroza), in bolile de inima sau in bolile muschilor scheletici.

Doua dintre transaminaze prezinta interes si situatia lor este reprezentata de analizele specifice de laborator: TGP-ul si TGO-ul. Pe baza analizelor transaminazelor se poate face diferenta intre cauzele care au dus la imbolnavirea ficatului.

Da, cresterea transaminazelor poate fi cauzata si de unele medicamente(de ex.:Alopurinol, INH, Metotrexat, contraceptive orale, Fenitoina, Antiinflamatoare nesteroidiene, Heparina, Antibiotice), acestea putand genera fenomene de hepatotoxicitate.

Va recomand un consult medical de specialitate(medicina interna, gastro-enterologie) cat mai curand posibil pentru a stabili exact cauza si pentru a trata o eventuala leziune organica.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici