Am voie efort? TPSV

07-12-2016
Alexiandr
Nu este medic/terapeut
Alexiandr
Am reusit dupa 2 ani sa scap de un TPSV care ma tinea numa in Betaloc zok. Din proprie initiativa si cu acordul doctorului am decis sa renunt la ele iar in primele 2 saptamani am stat cu un puls de 90-100 in repaus permanent iar acum la aproape 2 luni jumate de la ultima pastila luata ma bucur extraordinar de mult ca mi.a scazut pulsul la 70 iar uneori si mai putin(56 cel mai putin ). Desi am devenit o fire cam anxioasa vreau sa stiu daca ar fii indicat sa fac efort fizic pentru ca mi.e cam frica, creste destul de repede pulsul la efort si revina putin greu la normal si am probleme minore in respiratie poate si din cauza ca in timpul asta de 2 ani nu am putut face sportul deloc, si nici nu am mai facut efort gen sa joc fotbal sau altceva care sa ma suprasolicite. E posibil ca inima sa se adapteze mai greu datorita faptului ca 2 ani am fost sedentar si n.am facut chiar deloc efort? Am 18 ani acum iar TPSV.ul era provocat de un tsh marit+ca din cauza starilor de anxietate facem si HTA cord hilerkinetic. Sfaturi, va rog...?
2 comentarii
0
21-01-2017, ora 14:46
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Daca e o afectiune tiroidiana si aceasta e stapanita terapeutic, atunci puteti face efort in limita tolerantei dvs individuale la efort. Daca e o afectiune cardiaca la baza tahiaritmiilor, atunci e cu totul altceva...depinde asadar f mult de care e cauza aritmiei. De asemenea, din ce descrieti pare tahicardie sinusala nu TPSV, sunt 2 lucruri total diferite.
0
23-01-2017, ora 11:38
Alexiandr
Nu este medic/terapeut
Alexiandr
Va multumesc frumos pentru raspuns. Domnu doctor pe fisele alea cand ma trimitea sa-mi iau betaloc scria TPSV. Sunt o fire foarte anxioasa si cu greu ma stapanesc desi acum cand am scapat de pastile sunt ceva mai bine.Simt un fel de curent in stomac iar apoi simt inima cum o ia la galop-asa incep toate episoadele de tahicardie iar asta doar atunci cand ma gandesc ca trebuie sa fac ceva(de exemplu sa vorbesc cu cineva necunoscut, sa merg la doctor, sa fiu ascultat la scoala).Domnu doctor mi-a zis de multe ori ca nu are de gand sa-mi dea Xanax sa ma invart ca o curca plouata. Am observat ca tahicardia mai incepe si atunci cand sursa este o excitatie(de multe ori cand vreau sa ma masturbez imi ia inima la goana). Iar in ceea ce priveste efortul:acum vreo 1 luna si ceva am carat cateva lemne cam jumatate de ora fara sa sun sa.i spun doctorului, am stat cu pulsul ridicat cam toata perioada asta de timp iar dupa vreo 3 ore am observat ca mi-a scazut pulsul de la 70 undeva pe la 60... Ce-mi recomandati in aceste circumstante?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici