Am vomat o pastila anticonceptionala Yasmin

27-12-2013
CarmenSo
Nu este medic/terapeut
CarmenSo
Folosesc anticonceptionale Yasmin de aproximativ patru luni, in aceasta seara am vomat imediat dupa ce am luat pastila (e a 5-a pastila din blisterul actual), prospectul ma sfatuiete sa iau pastila zilei corespunzatoare dintr-un alt blister, problema e ca nu detin alt blister, m-am gandit sa iau alta pastila din acelasi blister insa am observat ca pastilele sunt diferite, culoarea nu difera, insa anumite pastile au un hexagon cu initialele DO iar altele nu au nimic. Am sunat la o farmacie si am intrebat daca e ok sa continui de maine cu pastila corespunzatoare zilei de maine si in urmatoarele 7 zile sa ma protejez, doamna farmacista a spus ca din moment ce nu iau pastila azi restul pastilelor o sa le iau pe degeaba si ca trebuie sa astept si sa nu mai iau pana cand as fii terminat pastilele in mod normal plus cele 7 zile de pauza si sa incep un nou blister din a 8-a zi.Intrebarea mea e: Dumneavoastra sunteti de aceeasi parere, nu mai poate fii facut nimic decat sa astept pana atunci ? Iar daca intrerup acum administrarea perioada menstruatiei o sa coincida ? Pana acuma imi venea menstruatia dupa 3 zile de la ultima pastila, si se termina inainte sa incep urmatorul blister, va intreb asta pentru ca daca acum nu o sa coincida si eu o sa ma aflu la perioada menstruatiei in timpul in care in mod normal ar mai fii trebuit sa iau pastilele sau mai tarziu astfel incat in acea a 8-a zi eu sa ma aflu la perioada menstruatiei. Sunt in ceata, va rog sa-mi spuneti pararea dumneavoastra si sa-mi spuneti ce pot sau ce ar trebui sa fac pentru ca am impresia ca nu e imperios necesar sa fac ce mi-a zis doamna farmacista. Multumesc anticipat, Sarbatori fericite !
5 comentarii
0
28-12-2013, ora 10:42
aaa24
Nu este medic/terapeut
aaa24
din cate stiu toate pastilele yasmin au aceeasi concentratie... poate ca toate au un hexagon pe o parte, iar pe cealalta nu au nimic si conteaza pe care parte sunt asezate in blister (de asta la unele vezi hexagonul si la altele nu)... dar sunt la fel. deci puteai sa iei pastila din acelasi blister. ceea ce ti-a zis farmacista mi se pare foarte ciudat, esti sigura ca ai inteles bine? daca renunti la pastile acum, o sa-ti vina menstruatia peste 3 zile... e ca si cum ai face pauza aceea de 7 zile de acum. plus ca n-ai fi protejata dat fiind faptul ca a fost a 5-a pastila, daca faceai asta din a 3 a saptamana era ok.
0
28-12-2013, ora 15:56
CarmenSo
Nu este medic/terapeut
CarmenSo
Problema e ca asta dupa cum ziceam a fost a 5-a pastila din blister menstruatia s-a terminat saptamana trecuta in weekend, m-am gandit si eu ca poate pastilele sunt invers si de aceea nu se vede aceeasi inscriptie pe ele. De obicei le luam la ora 21 sper sa-mi raspunda cineva pana atunci, nu stiu ce sa fac, sa ma opresc complet sau nu si pot sa continui cu administrarea lor, nu e o problema ce tine de protectie acum, imi e frica sa nu apara ceva complicatii sau din cate am inteles poti sa ramai insarcinata caci odata cu oprirea consumului o posibila sarcina anterioara poate evolua, am facut sex neprotejat cu o zi sau doua inainte de ziua de ieri in care am vomat pastila. Nu stiu daca exista mai multe tipuri de yasmin, nu am consultat un medic, o farmacista mi-a recomandat aceste pastile pentru ca eu nu mai luasem niciun alt fel de pastile anticoncepationale inainte, astea sunt pastilele mai exact.
http://farmshop.ro/745-yasmin-003-mg-3-mg-x-21-comprimate-filmate-bayer.html
0
28-12-2013, ora 16:38
aaa24
Nu este medic/terapeut
aaa24
in prospect vad ca scrie foarte clar cum se procedeaza... nu stiu de ce te-ai complicat atat de mult:
CUM SA PROCEDATI DACA.

. ati omis administrarea comprimatelor
- Daca ati întârziat mai putin de 12 ore, eficacitatea YASMIN se pastreaza. Utilizati comprimatul imediat ce va amintiti si administrati urmatorul comprimat la ora obisnuita.
- Daca ati întârziat mai mult de 12 ore, eficacitatea YASMIN poate fi redusa. Cu cât ati uitat sa utilizati mai multe comprimate consecutiv, cu atât riscul de reducere a efectului contraceptiv este mai mare. Exista îndeosebi un risc crescut de a ramâne gravida daca uitati sa utilizati comprimatele de la începutul sau de la sfârsitul blisterului. Ca urmare, trebuie sa urmati regulile de mai jos (vezi si diagrama de mai jos).

Mai mult de un comprimat omis din blister
Adresati-va medicului dumneavoastra.

Un comprimat omis în saptamâna 1
Administrati comprimatul omis imediat ce v-ati amintit (chiar daca aceasta înseamna sa administrati doua comprimate odata) si continuati cu celelalte la ora obisnuita. În urmatoarele 7 zile utilizati metode contraceptive suplimentare (metode de bariera).
Daca ati avut contact sexual în saptamâna dinaintea omiterii administrarii comprimatului exista posibilitatea sa ramâneti însarcinata. În acest caz anuntati-l imediat pe medicul dumneavoastra.

Un comprimat omis în saptamâna a 2-a
Administrati comprimatul omis imediat ce v-ati amintit (chiar daca aceasta înseamna sa administrati doua comprimate odata) si continuati cu celelalte la ora obisnuita. Eficacitatea contraceptivului se mentine. Nu sunt necesare metode contraceptive suplimentare.

Un comprimat omis în saptamâna a 3-a
Puteti alege una dintre urmatoarele optiuni, fara sa aveti nevoie de o metoda contraceptiva suplimentara.
1. Administrati comprimatul omis imediat ce v-ati aminitit (chiar daca aceasta înseamna sa administrati doua comprimate odata) si continuati cu celelalte la ora obisnuita. Începeti urmatorul blister imediat ce ati terminat blisterul curent, fara pauza între blistere. Nu veti prezenta sângerarea menstruala pâna la sfârsitul celui de-al doilea blister, dar puteti avea mici pete sau sângerari neregulate în zilele în care administrati comprimatele.
sau
2. Nu mai administrati comprimatele din blisterul actual, faceti o pauza de 7 zile sau mai putin (numarând si ziua când ati omis administrarea comprimatului) si continuati cu blisterul urmator. Când folositi aceasta metoda, puteti începe urmatorul blister în aceeasi zi a saptamânii ca de obicei.

- Daca ati omis sa administrati un comprimat si nu ati avut sângerare menstruala în perioada respectiva, puteti fi însarcinata. Adresati-va medicului înainte de a începe un nou blister.


... ati varsat
Daca ati varsat la 3 sau 4 ore dupa ce ati administrat comprimatul YASMIN, este posibil ca substanta activa sa nu se fi absorbit complet. Acest lucru este similar cu a omite o administrare. În acest caz urmati recomandarile pentru comprimatele omise.

de aici am luat: http://www.medipedia.ro/Dictionarmedical/Medicamente/tabid/59/prospect/W13952001/YASMIN-R.aspx

deci, da... exista riscul de sarcina daca ai avut contact neprotejat zilele trecute. dar nu e recomandata intreruperea lor doar pt ca ai omis o pilula.
0
28-12-2013, ora 18:24
CarmenSo
Nu este medic/terapeut
CarmenSo
Problema era ca nu aveam pastila omisa sau alt blister. Am fost la farmacie si am rezolvat, mi-au zis sa continui cu ele in mod normal ca nu are sens sa cumpar alt blister doar ca sa iau pastila respectiva ca oricum nu isi mai fac efectul. Multmesc oricum pentru ajutor, Sarbatori Fericite
0
28-12-2013, ora 22:15
aaa24
Nu este medic/terapeut
aaa24
nu ai inteles nimic... ti-am zis asa: toate pastilele au aceeasi concentratie, asta inseamna ca in locul celei pe care ai vomat-o puteai sa iei oricare alta din blister!!! si continuai cu pastilele in mod normal!!! deci cum trebuia tu sa procedezi: ai luat pastila, ai vomitat-o, ok? atunci o luai pe urmatoarea, si continuai blisterul pana la capat. in zilele urmatoare puteai sa cumperi alt blister de la farmacie, astfel incat sa mai iei o pastila, ca sa iei pastilele tot pt 21 de zile. am inteles ca nu ai pastila pe care ai omis-o, dar daca toate sunt la fel?! inseamna ca puteai sa iei oricare alta! zilele saptamanii sunt puse acolo ca sa nu te incurci si sa stii daca ai luat sau nu pastila... in rest la yasmin nu are vreo importanta. deci nu aveai nevoie de alt blister... puteai sa-l cumperi pe urma.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Voma si diaree - primul ajutor
  •