ameteala, stare de rau, tahicardie

109 comentarii 1 23 4 Înainte ›
1
29-03-2012, ora 14:53
SunnyDays
Nu este medic/terapeut
SunnyDays
Stiti cu ce se aseamana cel mai mult simptomele anxietatii si ale atacurilor de panica ? Cu simptomele spasmofiliei. Nu fac pe desteptul, dar poate unii nu stiu ce inseamna spasmofila=este un deficit mare de calciu si/sau magneziu in organism(nu neaparat calciu sau magneziu...pot fi si alte microelemente dar de obicei e vb de ca si mg).Din păcate, această afecţiune este atât de răspândită şi de comună, încât a ajuns să fie tratată cu superficialitate. Deseori este interpretată eronat şi se ajunge la tratamente psihiatrice care nu au corespondent în situaţia reală a persoanei în cauză.De multe ori analizele medicale nu reflectă prezenţa vreunei probleme, deşi simptomele există şi sunt evidente. Dacă ne referim de exemplu doar la calciu, chiar dacă la analize se află în limite normale, practic acesta poate fi deficitar în organism. Pentru a-şi menţine pH-ul uşor bazic, sângele are permanent nevoie de calciu. Atunci când din alimentaţie nu primeşte suficient, el începe să-l extragă din depozitele organismului: oase, dinţi, unghii sau păr. Astfel, deşi cantitatea de calciu din sânge iese normală la analize, corpul suferă şi apar simptomele specifice
Cei care suferă de spasmofilie de mai multă vreme pot deveni depresivi si anxioşi. Starea lor psihică se află într-o permanentă tensiune, crezând mereu că se întâmplă ceva. Pacienţilor le este frică să desfăşoare anumite activităţi, toate acestea fără o motivaţie clară. Imaginaţia lor găseşte explicaţii false pentru starea lor şi li se pare că orice este posibil. De asemenea, cei afectaţi de spasmofilie prezintă tulburări de somn: insomnie, somn agitat sau coşmaruri frecvente.

Manifestarea cea mai severă la nivel neuropsihic o reprezintă atacurile de panică. Când persoana respectivă intră într-un asemenea atac, tot ce este în jurul lor devine periculos şi îi obsedează gândul că oricând poate interveni ceva vital, manifestând o frică foarte mare. Astfel, bolnavii simt că nu mai pot sta în picioare şi sunt cuprinşi de un tremur.

Lipsa magneziului se manifesta si la nivelul sistemului nervos central. Simptomele pot fi foarte grave atunci cand si nivelul de calciu din organism este scazut. Lipsa magneziului se manifesta cel mai adesea prin anxietate, atacuri de panica, nervozitate si un comportament agitat. Odata cu atacurile de panica si anxietatea pot aparea si alte simptome mai grave precum frica de spatii deschise, agorafobia, si insomnii. Lipsa magneziului din organism afecteaza si sistemul nervos periferic. Acest lucru duce la amortirea mainilor si picioarelor


Interesant cum sunt aceleasi simptome nu ?
Eu personal sufar de anxietate depresie si agorafobie de 8 ani...nu m-a ajutat niciun tratament.incepi sa iti pui un semn de intrebare.
Imi cer scuze pentru eventualele greseli gramaticale dar sunt foarte grabit :)
0
29-03-2012, ora 17:30
cristian79
Nu este medic/terapeut
cristian79
Buna Bogdan
nu am mai vorbit de mult timp.com te mai simti?sper ca esti mai bine.eu ma simt mai bine multumesc Lui Dumnezeu.nu am fost la nici un pshiatru nu am luat nici un tratament pt anxietate dar in schimb am facut analize peste analize ca sa fiu impacat cu mine insumi ca nu e ceva fizic, dupa aceea am incercat sa traiesc normal, mersul la servici acasa si tot asa, nu a fost usor dar starea mea sa imbunatatit foarte mult.sa ne auzim cu bine
0
26-04-2012, ora 03:32
killate
Nu este medic/terapeut
killate
Salutare colegi de suferinta!, am 29 de ani si in urma cu doua luni am cazut de pe un scaun si m-am lovit cu capul de un perete deasupra cefei (nu mi-am pierdut cunostinta), nu am avut niciun fel de simptome timp de aproximativ 3 saptamani, moment in care am fost pe munte la plimbare si am simtit o ameteala si genunchii moi - precisez ca nu mancasem, nu dormisem suficient si in cele din urma am ajuns la urgente cu mainile inclestate si o agitatie, tremur in maini, cap si picioare, mi-au dat distonocalm si calciu intravenos si au spus ca am o cadere de calciu si atac de panica (mi s-a facut ekg puls 140 - doar agitatie) - a durat aproximativ 2 ore toata starea ciudata (confuzie, ameteala, usoara paranoia - eram in stare de soc, credeam ca am sa mor). Apoi in zilele urmatoare am avut tot felul de simptome - presiune in zona gatului, muschi umerilor si ai gatului incordati, dureri de spate*(dar nu foarte mari), o presiunea in zona cefei, ceva dureri de cap, senzatie de greutate a capului la aplecare stanga dreapta, senzatie de emotie in stomac si ceva stari pe care le-am identificat ca fiind atacuri de panica (dar mai slabe decat cel primul) si anxietate din cauza gandurilor pe care le am in legatura cu starea mea de sanatate, deoarece apareau din senin si dispareau la fel, , senzatie de agitatie in maini si miscare usor robotica cand am aceste stari, senzatie de scadere a pulsului. In urma acestor simptome si mi-a fost recomandat sa vad un neurolog. In urma vizitei mi s-a spus sa fac urmatoarele teste: encefalograma, EKG, radiografie cervicala si pentru sinusuri. Diagnostic dat de neurolog din si un doctor de la recuperare: spondiloza cervicala - dupa radiografie. Am urmat masaj medical CDL, electro stimulare galvanica frunte/ceafa si ultrasunete. In urma a 6 sedinte nu am simtit nici-o ameliorare, doar agitatie si mai multa confuzie, apoi am inceput sa merg la reflexoterapie si masaj de relaxare - pot spune ca a fost o usoara ameliorare, dar nu totala dupa aproximativ 6 sedinte, intre timp am aflat de un chiropractician, unde am fost si mi s-a facut o adjustare de coloana in zona lombara si cervicala si eliberarea glandei supra-renale si hipofiza de la prima sedinta dupa investigatie - concluzia chiropracticianului a fost 'entorsa cervicala' motivul: cazatura de pe scaun. Nu am mai fost la a doua sedinta, deoarece am simtit agitatie/'curent' si intindere la un muschi al cefei plus incordarea umerilor in zilele urmatoare.
Problema mea principala din acest moment la care va scriu nu este durerea - ci AMETEALA ciudata - pentru ca nu pot spune ca am dureri insuportabile, este incordarea ciudata a umerilor si a gatului, presiunea din cap, parca e o apasare asupra cefei care se intinde cateodata spre tample si sub ochi, dar asta nu se intampla zilnic. Zilnic am ameteala, ceva tulburari de vedere(parca vad mult mai bine si concentrat incat ma deranjeaza lumina si am o stare generala - proasta. Dupa "gandurile" de pe zi.. seara ma apuca o stare anxioasa, o strangere a stomacului si niste emotii...
Starea de incordare a muschilor cefei si gatului se amelioreaza oarecum la statul in pat.
Precisez ca am dus o viata cu un somn si un mancat destul de haotic, stat mult la computer.
Intre timp am facut si analizele la sange si urina, care au iesit relativ in regula, doar colesterolul crescut si VEM usor crescut.
Ma gandesc sa vizitez un psihiatru si sa-mi fac RMN de coloana cervicala si cerebral.
Ar fi interesant cei care isi rezolva problemele sa revina cu indicatii despre cum si-au rezolva problema, ca vad ca in momentul in care sunt disperati scriu continuu, iar apoi.. NIMIC!
Astept un raspuns. Multumesc!
0
26-04-2012, ora 17:56
cyntia
Nu este medic/terapeut
cyntia
pai lumea poate nu scrie ca nu si-a rezolvat problemele, cum nici eu de altfel, acum ma gandesc ca poate de la inima o fi. Acum cat despre psihiatru, eu am fost, mi-a dat pastile de care am devenit dependenta, deci nu te sfatuiesc, mai bine( dupa ce elimini toate cauzele medicale), cauti un psihoterapeut bun care te va invata cum sa gestionezi starile de rau/anxietate.
0
28-04-2012, ora 09:08
doina1703
Nu este medic/terapeut
doina1703
Doamna doctor, in primul rand multumesc ca ne raspundeti, in conditiile in care resursele dv de timp sunt f limitate.
Imi permit sa profit de aceasta deschidere si sa va adresez urmatoarea intrebare.
Am inteles ca medicatia antidepresiva actioneaza asupra unor neurotransmitatori.Aceasta idee se bazeaza pe ipoteze care au fost confirmate stiintific?De ce intreb?

1.Am cautat informatii pe internet si acestea mi s-au parut contradictorii.sunt multe materiale, nu stiu cat sunt de concludente, de oficiale desi, asa par:in filmulete apar chiar med psihiatri care combat aceasta teorie si sustin ca e vorba de puternice interese ale industriei farmaceutice.eu banuiesc ca adevarul este pe undeva pe la mijloc.
Ati putea sa-mi recomandati cateva lecturi sau linckuri care sa ma lumineze?
2.Medicatia antidepr este destul de greu acceptata, mai ales de anxiosi, din cauza pomelnicului de efecte adverse, secundare din prospect.Stiu ca sunt masuri de precautie luate de producatori si asa impune legea dar si pe un om sanatos l-ar strange putin in spate.
Apoi cand citesti pe forumuri despre recaderile care intervin la intervale mai mari sau mici de timp, mi se pare normal sa ai ezitari oricat de rau te-ai simti.
imi cer scuze daca sunt exagerata, dar cred ca ar fi incurajator si un gest... umanitar sa posteze, evident daca doresc si fosti pacienti de ai dv care s-au tratat cu antidepresive(pentru anxietate, de ex) si nu au mai avut recaderi la intreruperea tratamentului si au pastrat aceste rezultate mai multi ani.Sau poate exista niste statistici care ne-ar putea imbarbata.
Cu multa consideratie pentru activitatea dv, va multumesc anticipat!
0
20-07-2012, ora 19:36
hahabubu
Nu este medic/terapeut
hahabubu
sincere felicitari dnei dr, mai rar asemenea explicatii pe intelesul pacientilor
Am intrat in multe site-uri si nicaieri nu am vazut un asa medic interesat sa dea explicatii pertinente, edificatoare si mai ales linistitoare pt pacienti
Sanatate si numai bine la toti !
Mihaela
0
24-07-2012, ora 14:33
claudyya4u
Nu este medic/terapeut
claudyya4u
Buna ziua. Tatal meu se confrunta cu niste simptome de genul celor pe care le-am citit in comentariile de mai sus. Are stare de rau general uneori care duce aproape de lesin (nu a lesinat niciodata, insa are nevoie de apa rece in acele momente). Simte amoreli sau chiar dureri la muschii de la picioare, tremurat de maini, daca se trezeste noapte brusc ca suna alarma sau aude un zgomot este agitat si ii apare aceasta stare de rau. Uneori are puls marit pana la 120 de batai pe min. Am facut un set de analize de sange si urina care au iesit bine. Am colsultat un medic psihiatru care i-a dat tratament cu xanax si diazepam (2 saptamani) apoi cu alprazolam si miltrazpinda cu diagnostic tulburare anxioasa (alte 2 saptamani). Aceste pastile amelioreaza boala insa nu o vindeca din punctul meu de vedere. Dupa 1 luna de zile mi se pare ca doar i-au creat dependenta. Ieri dupa perfuzie cu clorura de sodiu si glucoza am intrerupt acest tratament. A avut un somn normal chiar si fara acea miltrazapina insa s-a trezit habauc de cap. 'Piticii' l-au sacait prima jumatate a acestei zile, iar apoi s-au potolit. Se poate ca acest lucru sa se datoreze si intreruperii tratamentului care eu zic ca a dat dependenta?Ce e de facut?
0
04-12-2012, ora 08:17
baronul58
Nu este medic/terapeut
baronul58
va pot spune cu ce am rezolvat eu problema anxios depresiva grava pe care am avut-o si acum sunt foarte in forma. cu terapie bowen.
dureaza cam 13 sedinte si va reveniti foarte bine. sper sa va fie de folos.
0
12-12-2012, ora 13:00
zeita86
Nu este medic/terapeut
zeita86
Buna ziua,
De cca 3-4 luni ma confrunt cu stari de anxietate, frica, nervi de stomac, ameteli, tremuraturi, apasare in piept, nervozitate, oboseala samd...
In urma cu 3-4 ani am mai fost tratata cu tulburari de anxietate, tratamentul fiind intrerupt dupa un an. Nu mai stiu ce medicamente erau, pt ca au fost mai multe. Unul dintre ele era si Rivotril
In urma cu un an am mai fost tratata o data cu Cipralex, tratament din nou intrerupt dupa cateva luni, pentru ca m-am simtit mai bine. Medicament: Cipralex
In urma cu 2 luni am fost diagnosticata cu tiroidita cronica autoimuna. Iau Euthyrox de 25, Ca+Mg+Zn+D3, Vigantol p[icaturi si Vagostabyl pt palpitatii.
Am doua hernii de disc toracale localizate la T4-T5, T5-T6.
Mi-am facut mai multe analize de sange, tiroida, eco de cord, ecotiroida. In afara de aceasta boala autoimuna nu au mai gasit si alte probleme, insa mai nou, au revenit starile de anxietate si atacurile de panica.
In perioada in care luam Cipralex ma simteam foarte bine, iar toate aceste stari disparusera,.
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac, ca sa scap de aceste stari neplacute. Mentionez ca pe 24 dec dau examenul la traseu la scoala de soferi si as vrea sa beneficiez si de un tratament eficace, ca sa nu imi fie influentate activitatile de birou si de trafic de un eventual tratament. Mentionez ca sunt administrator de firma si nu as vrea ca medicatia sa ma dea peste cap.
Va multumesc!
0
13-12-2012, ora 15:19
carmen_savescu
Nu este medic/terapeut
carmen_savescu
Buna ziua,
Si eu am aceleasi stari ca majoritatea celor ce ati scris mai inainte. Ma confrunt cu ele de vreo 2 ani si jumatate. Am facut tratament de la psihiatrie timp de 1 an si jumatate, tratament ce l-am intrerupt in urma cu aproximativ 3 luni. In timpul tratamentului m-am simtit excelent. Nu am mai avut absolut nimic. Eram pe punctul de a-l scoate (deoarece se scoate treptat) cand am inceput sa am niste stari diferite de cele de la inceput (asta este partea proasta- sunt foarte multe stari prin care trecem). Nici nu ma mai puteam da jos din pat. Am sunat medicul si mi-a spus sa revenim la doza de la inceput. Atunci m-am speriat mai tare cu gandul ca nu voi scapa niciodata. Am decis sa merg la un medic homeopat. M-am simtit mai bine vreo luna. Apoi a murit unchiul meu si am inceput sa ma simt din ce in ce mai rau. Acum am schimbat tratamentul homeopat de vreo 4 zile. Ma simt groaznic dar stiu ca am sa imi revin. Uneori vin la servici, alteori nu, dar stiu ca totul tine de mine. Tine de noi. Noi suntem singurii care ne putem face bine. Am vazut ca cineva recomanda niste carti/filme. Va recomand si eu Louise Hay - Poti sa-ti vindeci viata si Puterea este in interiorul tau. Pe prima am citit-o si am reusit sa vin din nou la servici dupa 5 zile de stat acasa in pat. Acum sunt la a doua. Stiu ca vom fi bine daca vrem asta! Si un psiholog poate ajuta foarte mult pentru ca ne ajuta sa intelegem ca totul sta in puterea noastra!
Sanatate maxima in continuare! Pentru ca suntem mai mult decat sanatosi!
0
21-12-2012, ora 06:47
Flory23
Nu este medic/terapeut
Flory23
Buna dimineata eu am atacuri de panica de 2 ani.la inceput
A fost groaznic, credeam ca o sa mor dar
Cu timpul am inceput sa fiu mai bn am
Luat distonocalm si ma linistea acum sunt bine
Cat de cat dar imi este frica cand trebuie sa ma duc
La aeroport si sa fiu si singura am ameteli imi este
Cald frig nici eu nu stiu bn si trebuie sa beau apa foarte multa
Inainte beam 6 litri de apa pe zi, acum nu mai beau asa multa.
Eu locuiesc in londra si nu ma-m dus acasa de sarbatori
Sa imi vad familia fiindca imi este frica daca o sa imi
"Fie rau pe drum " acum pot controla atacurile de panica
Dar nu pot controla ameteala as vrea sa fiu ca inainte
As da orice sa ma fac bn nu stiu dc dar pot merge
Afara fara sa am ameteli doar noaptea si cand este frig afara
Nu mai pot sta la caldura si nu pot manca orice nu inteleg dc
Parerea mea este ca ceaiul de sunatoare este foarte bun pentru atacuri de panica
0
18-01-2013, ora 21:22
Lil71
Nu este medic/terapeut
Lil71
Buna seara.Am 41 de ani si sunt intr-o situatie disperata. In septembrie anul trecut am avut o stare de lesin, amorteli si furnicaturi in maini si picioare. In cele din urma mi-am revenit dar seara am avut iar un atac, simteam o frica nejustificata ca nu mai pot face fata.Am facut analize de sange, control endocrinologic si nu mi s-a depistat nimic. Starile au continuat mai multe zile plus m-au ingrijorat starile de confuzie.Parca aveam creierul amortit si nu puteam sa mai gandesc limpede.DIn decembrie 2012 parca mi s-a pus o ceata pe cap si o stare de confuzie puternica, memorie slaba si lipsa de concentrare plus o stare de frica nejustificata.Am fost la psihiatru si mi s-a dat zoloft 1 pastila ziua si jumatate anxiar noaptea. Am inceput sa iau tratamentul si sa fac psihoterapie dar nu vad niciun rezultat. Puteti sa ma ajutati cu un sfat?
0
17-03-2013, ora 18:11
ayshe
Nu este medic/terapeut
ayshe
Buna ziua, ma numesc gabriela am 32 de ani, in urma cu 5 ani am ajuns sa aflu sa sufar de anxietate, gusa difuza am urmat tratament cu arketis, alprazolam, si sanval la nevoie ca nu puteam sa dorm de frica aveam un nod in gat aveam imprea ca cineva ma strage de gat...am luat tratamentul vreo 6 luni nu mai stiu exact lam intrerup dupa un an am ajuns in spital tot cu aceleasi simptome ameteli frica agitatie etc am reinceput tratamentul din nou vreo 3 luni...acum dupa aproape un an de vreo 2 saptamanii ma simt foarte aiurea mie frica de orice mie frica de orice boala daca ma doare ceva ma gandesc ca am si eu cancer ma simt aiurea nustiu ce sa mai fac ma dor picioarele de la genunchi in jos mie frica daca paralizez
?toate sant talmos balmes la mine in cap analizele imi sant bune ce sa fac?sa merg din nou la un medic psihiatru?sa incep din nou tratamentul? toata viata va trebuii sa fac tratamentul asta nu voi scapa oare niciodata?///////////// va rog frumos un raspuns daca se poate si scuzati-mi greselile de ortografie...am uitat sa specific ceva daca seara sant cu sotul meu ma simt in siguranta nu am nimik dar el are o meserie care nu este acasa decat sambata si duminica in rest este plecat, sant doar singura cu cei 2 copii ai nostri..Va multumesc si astept un raspuns
0
18-03-2013, ora 11:01
carmen_savescu
Nu este medic/terapeut
carmen_savescu
Cam la fel ca tine ma simteam si eu dar pe mine m-a ajutat foarte mult homeopatia si psihoterapia combinate. Dar cel mai important este ca noi ne putem ajuta cel mai mult. Trebuie sa avem foarte multa vointa sa trecem peste. Si macar 15 minute pe zi de miscare. Eu, de exemplu, incerc sa dansez zilnic 15-30 min seara cand ajung acasa.
0
04-04-2013, ora 22:20
steli81
Nu este medic/terapeut
steli81
buna, si eu am trait aceste sentimente si acuma uneori le mai am dar nu ca si inainte.inainte aveam momente cand ieseam pe afara ameteam, aveam o stare de agitatie imi venea sa o iau la fuga, imi era jena sa nu lesin in public, simteam cum imi bate inima mai tare, eram tot timpul iritat, nu gaseam nici o placere si multe altele.mi-am facut enorm de multe analize, imi era frica de moarte, ma speriam foarte tare cand ma dura ceva imi era teama sa nu fie ceva grav, intre timp eram mai tot timpul cu capul in calculator sa gasesc o explicatie si sa cunosc mai multe despre aceasta boala anxietate, depresie...de are suferam, am gasit un link am sa il postez

Simptome ale anxietatii
de Gabriela » Lun Aug 24, 2009 4:04 pm

Aici se regaseste o parte dintre simptomele asociate cu tulburarea de anxietate (ca urmare a faptului ca fiecare persoana este unica, simptomele si intensitatea lor vor varia de la persoana la persoana).

Simptome in corp
- senzatii de arsuri prin tot corpul
- oboseala cronica
- senzatie de soc electric
- exces de energie, simti ca nu te poti relaxa
- stare ca si cum ai fi gata sa lesini
- treceri de la cald la rece
- hiperactivitate, exces de energie
- dorinta sexuala crescuta sau scazuta
- tensiune musculara
- durere/apasare in zona umerilor, gatului, spatelui
- fara energie, letargie, oboseala
- amortela sau furnicaturi in maini, picioare, fata, cap, sau orice alt loc al corpului
- rigiditate persistenta in muschi
- inflamatii ale scalpului
- transpiratie in exces
- simti ca podeaua se misca in jos si in sus fara motiv
- tremuraturi
- urinare frecventa, dorinta de a ajunge cat mai repede la toaleta
- moliciune a bratelor, picioarelor, muschilor

Simptome in piept
- disconfort sau durere in piept
- ingrijorare din cauza inimii
- simti ca si cum te-ai forta sa respiri
- iti este greu sa respiri, simti ca te asfixiezi, respiratie scurta
- inima iti bate greu sau prea repede, palpitatii
- ritm neregulat al inimii

Simptome in stomac
- constipatie
- balonare
- diaree
- stomac deranjat frecvent, gaze
- greata la gandul de a manca ceva
- senzatie de a voma
- apetit scazut

Simptome in gura
- gust de metal, cositor sau amoniac
- foame de ceva dulce, sau nevoia de zahar
- dificultati in a mesteca
- gura uscata
- senzatia ca ceva iti va ramane in gat
- senzatia de limba umflata

Simptome la cap
- ametela,
- dureri de cap, migrene
- ca si cum ceva ti-ar strange capul, presiune
- durere la fata
- cand inchizi ochii, simti ca si cum ai fi gata sa plutesti departe
- durere in maxilar ca o durere de dinti

Emotii
- dispozitie dramatica
- greutate emotionala
- iti vine sa plangi fara motiv
- tristete

Temeri
- iti este teama de ce crede lumea despre tine
- frica de a fi prins intr-un loc fara iesire
- teama constanta de a fi coplesit de ...
- frica de a fi in public
- frica de moarte
- frica de a pierde controlul
- frica de a gresi sau de a pica de fraier in fata celorlalti
- teama de a-ti pierde mintile
- nevoia de a sta langa o iesire

Auzul
- surzenie sau auz redus in una sau ambele urechi
- sunete care se rastogolesc cu incetinela
- zgomot in urechi, sonerii, harmalaie in cap

Ganduri
- frica de a innebuni
- depersonalizarea
- frica de fi osandit
- frica de a nu face fata la ..., de a fi coplesit de situatie
- dificultati cu concentrarea
- obsesii despre ce simti sau de a fi mai bine
- deseori ai impresia ca porti o lume pe spate

Stare sufleteasca
- suparare; blocaj al intelegerii
- depresie
- ca si cum ti-ar veni sa plangi fara motiv
- anxietate, frica, ingrijorare
- te simti ca si cum ai fi sub presiune tot timpul
- fara sentimente fata de lucrurile uzuale

Somnul
- dificultati in a adormi sau a dormi
- visuri bizare, ciudate
- auzi zgomote in cap care te trezesc
- insomnie
- te simti rau cand te trezesti
- te trezesti intr-un atac de panica

Vazul
- distorsionat, in ceata
- ochi uscati, cu mancarime
- vezi lucruri care nu se afla in campul vizual, lucruri care nu exista, stelute, luminite
- ochii sunt sensibili la lumina
- cand ochii sunt inchisi, apar luminite
- perceptie distorsionata a lucrurilor

Ca o completare la aceste simptome, iti faci griji in mod excesiv si:
- ca vei avea un atac de cord
- ca ai o boala care nu ti-a fost detectata
- ca vei muri prematur
- ca vei innebuni sau ca-ti vei pierde mintile
- ca tei vei rani sau vei face rau cuiva foarte apropiat
- ca te vei face de rusine
- ca-ti vei pierde controlul
- ca vei lesina in public
- ca nu respiri corect
- ca te vei ineca sau ca te vei sufoca
- ca vei ramane singur/-a


ma regaseam din multe din aceste simptome.
Ajutorul meu nu a venit de la medicamente, desi foloseam multe pe perioada de tratament fara vreun efect pozitiv, in afar de faptul ca ma facut cat de cat depedent de ele pentru ca imi pusesem increderea in ele, mi-a si afectat ficatul.
Ajutorul meu a venit de la un program mai activ, loc de munca, copii :) si multe activitati si momente de relaxare.
Mi-am pus in cap ca cea ce se intampla cu mine este doar ceva imaginar si m-am gandit ca de cate ori am avut senzatia ca lesin si nu mi s-a intamplat niciodata, de cate ori m-am speriat ca sunt bolnav de moarte si inca sunt in viata, cred ca multe din aceste stari ni le provocam noi prin imaginatia noastra...Pe langa asta sa fim mai aproape de Dumnezeu, starea spirituala conteaza la fiecare pas.
0
02-07-2013, ora 15:16
xander76
Nu este medic/terapeut
xander76
Cred ca am mai mult de jumatate din senzatiile enumerate de tine steli...mai esti pe aici?
0
09-07-2013, ora 15:38
andreea_maria@
Nu este medic/terapeut
andreea_maria@
Buna ziua! Am si eu aceleasi probleme...aceleasi semne specifice anxietatii...dar un simptom ma deranjeaza foarte tare...ameteala si frica de lesin pe care o am din cauza unui incident neplacut...in momentul in care ametesc tot ce imi vine in minte e imaginea in care eu lesin si nu stiu cum sa ma stapanesc...am facut si terapie...si medicamentatie...dar nici un rezultat...nu stiu ce as mai putea face...va rog sa imi dati un sfat de cum as putea scapa de aceasta problema...multumesc
0
29-07-2013, ora 00:32
andalin32
Nu este medic/terapeut
andalin32
Sa ma ajute cineva am o intrebare Valdoxan este pt anxietate si atacuri de panica?am ameteli si senzatia de lesin doar atunci cand merg spre lucru sau sunt in autobuz.
0
29-07-2013, ora 00:35
andalin32
Nu este medic/terapeut
andalin32
Se poate trata anxietatea luand comolex de vitamine?
0
29-07-2013, ora 00:50
andalin32
Nu este medic/terapeut
andalin32
Valdoxan este pt anxietate? Ce ar trebui sa excludem din alimentaţia noastră? Fumatul amplifica starea? As dori un răspuns daca este posibil. Va mulţumesc
0
29-07-2013, ora 10:55
andalin32
Nu este medic/terapeut
andalin32
Anxietatea trece cu un complex de vitamine? Cine s-a tratat de tot?
0
29-07-2013, ora 10:59
andalin32
Nu este medic/terapeut
andalin32
Doamna doctor Vochescu ne puteti ajuta cu un sfat si sa imi raspundeti la intrebarile anterioare? Va multumesc anticipat
0
22-12-2013, ora 19:31
Enache Daniel F
Nu este medic/terapeut
Enache Daniel F
Buna seara!Am si eu cam aceleasi probleme si nu stiu ce sa ma fac sunt disperat.Totul a inceput cand eram in casa ma uitam la un film si a venit mama si ma intrebat daca sunt racit ca stau cu geaca in casa si e cald, si din seara aia am stari de ameteala dureri de cap cate o data nu am pofta de mancare si cate o data nu pot sa ma satur, cate o data ma dor ochii.atunci in cand au aparut simptomele am laot de vreo 3 ori xanax si fara indrumarea medicului antibiotic si bioflu.cam la 3 saptamani ma loat si o raceala (nas infundat)fara tuse.Eu am suferit de o boala si in fiecare iarna cu fiecare raceala ma gandesc la ea.in schimb anul asta nu mai sunt la scoala si stau mai mult in casa si cred ca de aceia mi sa agravat starea de panica.Posibil sa fie un atac de panica?la simtomele care le am?Va rog ajutatima sunt disperat.
0
09-01-2014, ora 21:02
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Psiholog Ana Cristina Badita
Buna seara!

Atacul de panica se caracterizeaza prin frica si disconfort intens si o serie de simptome fiziologice (transpiratie, palpitatii, tremor, senzatia de scurtare a respiratiei, de strangulare, greata, derealizare sau depersonalizare, frica de a nu-si pierde controlul sau de a nu innebuni, frisoane, valuri de caldura..).Apare brusc, pe neasteptate, si dureaza de la 5 la 30 minute, de obicei cam 10 minute.
Se pune diagnosticul de tulburare de atac de panica doar daca au fost cel putin doua atacuri (intrunind macar jumatate din aceste criterii), iar persoana se teme de noi atacuri si isi schimba comportamentul (de ex., evita sa calatoreasca la distante mari pt ca atunci a experientiat primul atac). Uneori se asociaza cu agorafobie (fobia de locuri deschise, poduri, tunele, calatoria cu autobuzul, trebul, masina sau situatii de unde iesirea poate fi dificila sau este greu sa se obtina ajutor).

Pacientul trebuie sa fie examinat medical inainte de a merge la psiholog pt a se exclude tulburarile fiziologice care sunt insotite de simptome similare atacului de panica (de exemplu: tahicardie, boala cardio-vasculara, stenoza mitrala, hipertensiune, atac de cord, atac cerebral, embolie pulmonara, edem pulmonar, astm, bronsita, hipoglicemie, sindrom premenstrual, sarcina, tumori carcinoide, epilepsie temporala, otita medie, anemie, intreruperea administrarii antidepresivelor, sedativelor, alcoolului, substantelor stimulante, cafeinism...).

Ar fi indicat sa-si faca analizele recomandate de medicul de familie.

Atacul de panica este mai putin dependent de context ca alte tulburari de anxietate - poate aparea si in somn, cele mai frecvente fiind la 1 noaptea- si de aceea pacientului ii este foarte dificil sa-si explice simptomele. Incearca initial sa si rezolve cum poate: daca a asociat atacul cu activitatea fizica, renunta la sport; daca l-a asociat cu anumite mijloace de tranport, evita sa le mai foloseasca. Uneori ajunge sa nu mai iasa din casa si recurge la alcool: se intampla des ca primul diagnostic pus sa fie cel de abuz de alcool, urmand ca apoi sa se descopere ca panica a fost cauza.

Panica are diverse explicatii, in functie de teoriile care stau la baza psihoterapiilor.

Terapia cognitiv-comportamentala este foarte eficienta in reducerea sau chiar eliminarea atacurilor de panica.

Explicatia atacului este considerata urmatoarea: se incepe cu o activare fiziologica normala (ameteli, respiratie precipitata, palpitatii, datorate functionarii normale a organismului, care are propriile lui "oscilatii", datorate stresului cotidian sau unor boli - cum ar fi cele mentionate mai sus -), iar persoana incepe sa-si interpreteze exagerat simptomele si sa faca - in mod constient sau inconstient - anumite evaluari de genul "Ceva nu e in regula cu mine", "Voi innebuni", "Imi pierd controlul". Aceste interpretari duc la hipervigilenta (concentrare excesiva pe senzatiile interne), iar hipervigilenta duce la senzatii fizice si ingrijorare sporita. Se ajunge la "alarma falsa": "Voi avea un atac de panica! Voi muri!" si abia apoi se traieste atacul, resimtit ca fiind ceva oribil, de nesuportat, groaza in fata unei morti iminente...
Apare anxietatea anticipatorie, care duce la evitarea situatiilor care incomodeaza/ in care a fost experientiat sau se anticipeaza ca va creste riscul de a avea atacul. Evitarea duce la linistire, pe moment si, astfel, ea devine o recompensa care faciliteaza mentinerea tulburarii. Prin evitare se rateaza ocaziile de a invata din experienta ca atacul poate sa apara sau poate sa nu apara, iar cand apare il putem tolera(desi cu greu): dureaza cateva minute, are un varf si apoi scade in intensitate.


In In terapia cognitiv-comportamentala atacul de panica este abordat astfel: se face o ierarhie a fricii si se incepe expunerea la fiecare situatie, mai intai in imaginar, plecand de la cele mai usor de suportat. Se va asocia fiecare situatie cu relaxarea sau un discurs interior de linistire. Sunt multe metode, iar terapeutul va sti ce, cum si cand sa aplice.

Sfatul meu este urmatorul: inainte de a recurge la medicatie, care are efecte secundare (dupa cum ati si mentionat aici), apelati la psihoterapie! Panica nu este o tulburare dificil de tratat, de obicei in 15 - 20 de sedinte se pot elimina atacurile (poate dura si 10 si 30 de sedinte, depinde mult de efortul depus de voi de a fi complianti la tratament si de a suporta expunerile).

Mult succes!

psiholog si psihoterapeut Ana Badita
0
22-01-2014, ora 10:52
dana1, 70
Nu este medic/terapeut
dana1, 70
Buna,
Anxietatea se trateaza!.Am trecut prin asa ceva si va spun din proprie experienta, este tratabila, , dar..nu cu anxuiolitice, isrs si alte med din gama accea.Este adevarat ca ai nevoie de medicatie si da !, , sunt bune vitaminele (dar nu complexlele de vitamine care se gasesc de obicei la farmacie).Trebuie sa mergeti la un dr care se pricepe si dansul va va fixa si o medicatie adecvata. si da!..trebuie sa faceti si psihoterapie este esentiala pt schimbarea tiparelor de gandire.Este ideal sa o faceti tot ccu dr care va da medicatia.In incheiere o atentionare daca psihoterapeutul nu va explica in prima sedinta ce aveti si ce trebuie sa facetui sa va schimbati gandirea ci va plimba prin copilarie plecat va pierdeti timpul si banii.Cineva competent va va explica (ca sa intelegeti) ce anume trebuie sa schimbati ca sa va simtii bine.Inca ceva psihoterapia la distanta functioneaza(eu am facut asa ceva) dar nu prin email sau filme (am incercat si asta si nu e ceea ce ar trebuii sa fie)ci.prin vorbire la telefon sau mess... in asa fel... incat sa fie cat mai personal si sa aflati raspuns la ce va framanta si nu la ceva de ordin general
Va doresc multa, multa sanatate
Deni
0
28-03-2015, ora 12:18
Johnny_V
Nu este medic/terapeut
Johnny_V
In urma cu 3 ani, la sase luni de la un eveniment nefericit in familie, in urma consumului unei cola, am avut un atac de panica. A urmat o perioada de aproape un an, la capatul careia am reusit sa ies din starea de anxietate in care ma aflam, cu o hrana sanatoasa, odihna, cu vitamine, distonocalm si ceaiuri (de salvie si chimen). Dupa aceea am avut un alt eveniment nefericit in familie si mi-a fost foarte rau, am avut probleme digestive si cu fierea.
Am reusit, mult mai greu, sa depasesc aceasta perioada, dar nu m-am mai simtit niciodata la fel ca inainte, parca suferisem modificari de personalitate.
Am renuntat complet la cafea si nu am mai facut tahicardie.
Am avut o perioada cand am avut reflux gastro-esofagian si un disconfort la stomac care au trecu dupa ce am baut o perioada ceai de galbenele.
Vara trecuta am fost muscat de o capusa si medicul mi-a recomandat doua saptamani de amoxicilina, dupa care mi-a disparut orice urma de disconfort digestiv.
In timp, am constatat ca obosesc cand urc scarile.
Acum patru luni am avut iar o criza digestiva (cam ca cea anterioara) din care am crezut ca nu o sa mai ies. Am slabit 5kg intr-o saptamana si 12 in total, de-a lungul a 3 luni si jumatate.
Mi-am facut analize de sange si examen cu bariu, la care mi-au iesit modificari de gastrita. Am facut EKG si nu a iesit nimic in neregula.
Apasam ombilicul si simteam o intepatura ca de ac. Am facut analize pentru Helicobacter din scaun si sange si mi-a iesit negativ.
In momentul de fata mi-am mai revenit putin, dar am stari de rau de la stomac si am aproape tot timpul un disconfort la stomac. Daca merg mai mult pe strada ametesc si am o stare de greata. Daca mananc ceva mai tare (tarate de cereale cu apa) sau salata cu usturoi sau daca beau ceva dulce ma simt foarte rau si ametesc. De multe ori ma ustura stomacul. In afara de asta, ametesc cateodata cand imi adaptez vederea de la distanta la aproape si am o usoara senzatie de voma (am facut si control oftalmologic). Dimineata am limba incarcata in partea posterioara si halena. Am meteorisme si eructatii. De multe ori, ma trezeam dimineata direct cu senzatie de voma si eructatii. Daca mananc ceva care nu-mi prieste, ma simt rau si fac scaune moi.
Imi e foarte greu sa ma concentrez si daca nu dorm macar 6 ore si jumatate, a doua zi nu sunt bun de nimic, am stari de lesin.
Pot fi toate aceste stari cauzate de depresie sau, in timp, e posibil sa fi capatat si alte afectiuni?
Am mai luat in aceasta perioada vitamine, minerale, polen, colebil, triferment.
0
28-03-2015, ora 18:04
Rasfat
Nu este medic/terapeut
Rasfat
@Johnny - Simptomele dvoastra seamana si cu sindrom de intestin iritabil care de obicei e insotit de anxietate. Eu mi-am facut mult mai multe analize pt. manifestarile pe care le-ati descris si rezultatul: SCI si anxietate. Din nefericire se potenteaza unul pe altul (SCI cu anxietate). Tratament pt. SCI, in afara de regim si cateva calmante nu prea exista. Trebuie tratata anxietatea. Eu nu am reusit cu nici una dintre ele. Incercati si ceai de obligeana inainte de masa.
0
29-03-2015, ora 13:21
crideda
Nu este medic/terapeut
crideda
Buna Jonny, si eu ma confrunt cu aceleasi simptome.Eu sufar de anxietate de cativa ani dar in ultimele luni s-a agravat in sensul ca nu mai puteam manca, am slabit, nu ma odihneam noaptea, panica. palpitatii, ganduri obsesive ca as putea avea o boala grava nedescoperita.De 3 saptamani am inceput un tratament cu Citalopram 10mg.Sper sa mearga.Si pe mine ma deranjeaza stomacul
0
29-03-2015, ora 22:03
Johnny_V
Nu este medic/terapeut
Johnny_V
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Sa va dea Dumnezeu sanatate, asa cum imi doresc si mie. Parca sunt un pic mai linistit acum. Sper să mă ţină :)
0
24-06-2015, ora 19:54
bogdys
Nu este medic/terapeut
bogdys
Revin, starile au revenit dupa aprox 3 ani jumatate ;) Cum am descris in primul meu post, starile sunt asemanatoare, " fara putere", o confuzie ( nu este ameteala ), tahicardie la greu si din orice, ceva probleme de respiratie, ceva probleme cand dorm ( somnul este agitat si ma trezesc dintr-o data parca nu as mai avea aer ) un fior aiurea prin stomac s.a.m.d. Tin sa mentionez ca mi-a murit bunicul acum 3 saptamani si cred ca si de acolo vin problemele, trec si printr-o perioada mai stresanta. in fine, ideea e ca eu sunt convins ca 100% refacut n-o sa mai fiu niciodata si aceasta afectiune se vindeca 90-95%, niciodata 100%. In momentul de fata nu sunt deznadajduit sau sictirit, practic fac putin haz de necaz, m=am cam obijnuit de atatia ani cu problemele astea. :)

PS : cipralex am luat 1 an incontinu, apoi l-am oprit cateva luni, apoi am luat iarasi dupa capul meu, cate 2-3 saptamani luam, 1 luna nu mai luam sau 2 luni luam, intrerupeam 1 luna... :)
Adaugă un comentariu / răspuns
109 comentarii 1 23 4 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul