Ameteli, dureri de cap, ceafa, amorteli, ajutor!

20-11-2014
LP
Nu este medic/terapeut
LP
Buna seara, apelez la dvs cu probleme pe care, pana acum, nu am reusit sa le deslusesc cu ajutorul medicilor. Am 29 ani, 'istoricul' meu medical fiind dupa cum urmeaza: scolioza dorso lombara (aparuta la 15 ani, fara a progresa pana in prezent), un chist arahnoidian temporal stang (ramas la aceleasi dimensiuni de-a lungul anilor si anume 21/10 mm), apoi, in urma unui accident de masina (in urma cu 5 ani) au aparut urmatoarele modificari pe RMN: disc L5-S1 cu hiposemnal T2 neomogen partial desicat, hernii intradpongioase L1, L2, protruzie discala mediana L5-S1 care comprima sacul dural, stergerea lordozei cervicale, discuri C4-C5 si C5-C6 cu hiposemnal T2 neomogen partial desicate, protruzie discala paramedian dreapta C4-C5 si C5-C6 ce amprenteaza sacul dural. Acestea sunt rezultatele medicale cu care merg de aproape 1 an la diversi medici fara a gasi rezolvare simptomelor mele care au debutat acum un an intr-un moment in care am dat capul brusc pe spate, si am vazut instantaneu negru in fata ochilor, mi-au amortit mainile si fata, si am avut ameteli. De atunci aceste simptome s-au agravat in prezent suferind de dureri foarte mari in zona cervicala si baza din spate a craniului, dureri mari de umeri si greutate in brate, nu mai pot ridica nici macar o sticla de 2 litri mai sus de nivelul umerilor, dureri mari de cap care pleaca de la ceafa si merg spre frunte, dureri de globi oculari si vedere mai slaba pe zi ce trece, urechi infundate, un tiutit de ureche stanga sau dreapta care apare brusc si care e precedat de o scadere a auzului, zvacnit in urechi, cap si coloana, memorie din ce in ce mai slaba si lipsa a atentiei, ameteli (spre exemplu daca fac o intoarcere a corpului la 180 de grade trebuie sa ma asez pt ca imi pierd echilibrul), atunci cand ma intind la orizontala durerea din zona cefei devine mai acuta, motiv pt care somnul este foarte slab calitativ si cantitativ, muschii cefei se incordeaza si dor permanent, uneori formandu-se mici galme care trec dupa masaj dar durerea ramane, resimt zilnic in diverse momente furnicaturi si amorteli ale fetei, scalpului, mainilor sau picioarelor, si palpitatii ale inimii (desi eco cardiac a iesit normal). La miscarile capului (in special arcuirea gatului) in cap se instaleaza instanteu o senzatie de presiune puternica apoi durere. Pana in prezent am facut: 3 'ture' de fizioterapie, recuperare fizica, acupunctura, masaj, gimnastica medicala, fara rezultate, medicatie ganapentina, rivotril, milgamma, bilobil, arcoxia, mentat, suplimente nutritive minerale si vitamine...fara nici in rezultat. Ultimul medic (neurochirurg) la care am mers chiar astazi mi-a recomandat sa fac un eco doppler de vase cerebrale. Va rog din suflet daca aveti vreo alta idee sau pista pe care as putea sa o urmez in a da de cap acestei stari care nu numai ca se agraveaza dar imi si afecteaza calitatea vietii in mod negativ, va rog din suflet sa imi raspundeti. Multumesc!
4 comentarii
0
08-02-2015, ora 19:08
ADAC
Nu este medic/terapeut
ADAC
La Cluj ati fost??? La d-nul profesor Florian??
0
11-02-2015, ora 23:40
George1987
Nu este medic/terapeut
George1987
Buna,

Sunt apropiat de varsta ta si am in mare parte aceleasi simptome ca ale tale. Dupa un consult neurologic am fost depistat cu : lordoza cervicala si cifoza la c4-c5. Dupa spusele Dr. nu e nimic grav si totul se rezolva cu fizioterapie. A fost o perioada inainte sa ajung la doctor cand toate aceste simptome au avut o intensitate atat de mare incat nu imi mai venea sa merg la serviciu din cauza ametelilor cand mergeam pe strada si a durerilor cervicale foarte puternice. Cand ma ridicam de la birou simteam cum imi zvacnesc venele la ceafa si sunetul il auzeam in valuri. Pot spune ca a fost o perioada de panica in care toata lumea nu ma credea iar scuza doctorilor ca toate aceste simptome nu au o cauza subiectiva m-au dezamagit foarte tare.
In cele din urma am renuntat si la job in speranta ca o sa gasesc ceva mai bun si mai putin stresant. Dupa aceasta decizie pot spune ca s-au mai redus acele simptome, am incercat sa fac putin sport la sala de fitness si sa imi pun gandurile in ordine sa nu mai fiu asa ingrijorat cu toate ca este foarte greu sa iti gas un job cat de cat acceptabil in Romania. Dupa ce ma angajez intentionez sa imi fac un RMN cervical+cerebral deoarece sunt destul de scumpe.

Sper sa gasim un raspuns pt. aceste probleme

Toate cele bune, multa sanatate si fericire pe mai departe.

PS: Daca gasesc vreun leac te tin la curent.
0
15-02-2015, ora 20:16
ADAC
Nu este medic/terapeut
ADAC
Toate simptomele de care spuneti nu stiu daca sunt date de scolioza (s-ar putea sa fie o legatura intre ele) de care spuneti ca suferiti, recunosc aceste dureri, ameteli pe care la acuzati, s-ar putea sa fie asociate cu chistul arahnoidian; desi este destul de mic 21/10mm/. cat?? are trei dimensiuni, (ex. 35/25/35mm, astea sunt dimensiunile RMN, trei la numar. Acest chist este de fapt un spatiu o cavitate plina, de regula cu lichid cefalorahirian, LCR se numeste.
0
18-02-2015, ora 09:41
Dr. Macsuta Vlad
Neurologie, Bucuresti
Dr. Macsuta Vlad
Ar mai putea fi incercate si alte variante de medicatie neuromodulatoare pentru neuropatia periferica cronica de care suferiti.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • De ce apare amețeala?
  • Durerea de cap după somn
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • De ce vinul și ciocolata pot declanșa migrene?
  • Atacul migrenos protejează de fapt creierul de stresul oxidativ?
  • De ce ameţeşti când te ridici în picioare?
  • Amețeli frecvente - e normal să amețești zilnic? Despre cauzele amețelilor
  • Amorțeli și furnicături în tot corpul - cauze și tratament
  •