Ameteli, tulburari de vorbire, de gandire, dureri de cap

08-05-2014
roxana0021
Nu este medic/terapeut
roxana0021
Buna ziua.As dori o opinie din partea unui medic neurolog, in privinta starii mele de sanatate.In urma unei sperieturi groaznice, in urma cu aprox. 2 sapt, pe fond de stress si tensiuni familiale, noaptea, in momentul sperieturii am simtit o caldura mare in cap, ca un cazan care fierbe si palpitatii puternice la inima, dupa care m-am linistit foarte greu.A doua zi, aveam privire fixa, paloare tegumentara, senzatia de premonitie, o semi-criza de spasmofilie, daca o pot numi asa sau atac de panica, inca nu stiu ce a fost(genunchi si maini care tremurau, frica, neliniste).A treia zi, un puseu de tensiune de 160/105(am primit 1/2 Captopril la Urgente), presiune mare in cap, in ochi si urechi, incepeam sa vb. foarte greu, nu puteam articula o fraza, nu imi aduceam aminte unele lucruri, nu puteam sa ma uit la oameni, pleoapele mi le simteam foarte grele.Au inceput consultatiile: de la psihiatrie, am primit Trittico pt. depresie, de la cardiologie am primit Lokren, Vagostabyl, MagneB6, pentru un prolaps de valva mitrala congenital, tremor nesemnificativ hemodinamic, anxietate, greutate in vb., insuf. cardiaca gr.I, de la interne, am primit Euthyrox, pt. 2 noduli tiroidieni, de la neurologie, Betaserc, Pramistar, Paracetamol, Arcoxia.La CT a iesit calcifierea coasei cerebrale 1, 27 cm, la RMN a iesit leziune milimetrica, cel mai probabil cu caracter inflamator, in substanta alba, situata subcortical, frontal stang, calcifierea coasei cerebrale.Simpotomele tind sa se remita asa incet: furnicaturile, intepaturile in diverse parti ale corpului, vorbitul, ganditul, etc..Am ramas cu niste ameteli puternice, miscari involuntare ale capului mai ales si dureri de cap si depresia asta..Analizele de sange sunt relativ bune.Ca la limita superioara, Mg la cea inferioara.As dori sa stiu daca aceasta leziune e din cauza sperieturii si la ce sa ma astept pe viitor.Multumesc anticipat.
3 comentarii
0
12-05-2014, ora 13:25
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Leziunea nu este de la sperietura, cel mai probabil e de natura vasculara. Simptomele pe care le aveti insa pot fi de la sperietura. Contiunati schema de tratament care v-a fost recomandata si peste un an sa repetati RMN sa vedeti ce e cu leziunea. Sanatate va doresc!
0
12-05-2014, ora 16:44
roxana0021
Nu este medic/terapeut
roxana0021
Buna ziua.D-na doctor, sa inteleg ca a fost un spasm vascular, de natura ischemica? Daca ar fi fost de natura hemoragica, s-ar fi vazut la RMN, nu? Si simptomele ar fi fost mai grave, cred..Oricum va multumesc pt. raspuns si pt. timpul acordat.Doar atat va pot spune, ca d-voastra m-ati lamurit mai tare, decat alt medic neurolog la care am fost si am platit o gramada de bani si va multumesc inca o data din suflet.O zi buna.
0
14-05-2014, ora 20:55
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Sangele se vede foarte bine la RMN, chiar si cantitati foarte mici, mai ales daca e o sangerare mai veche. Sigur ar fi iesit.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • De ce apare amețeala?
  • Durerea de cap după somn
  • Lentilele de contact telescopice, o soluție inovatoare pentru afecțiunile oculare
  • Picături oftalmice pentru îmbunătățirea vederii pe timp de noapte
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • Testul oftalmologic ce permite diagnosticarea problemelor de vedere la domiciliu
  • Ochelari care pot reduce progresul miopiei la copii
  • De ce ameţeşti când te ridici în picioare?
  •