Amigdalectomie ?

14-08-2016
BiancaEm
Nu este medic/terapeut
BiancaEm
Buna ziua, de cateva luni tot mi se inflameaza amigdalele.S-au inflamat de 5 ori, prima oara am incercat tantum verde spray, apoi desinflan, heroxal spray si trachisan [3-4 zle], niciunul nu isi mai face efectul pentru mai mult de jumatate de ora.Se inroseau si umflau, dar isi reveneau la forma initiala.
Luna trecuta am facut la un interval de 2-3 saptamani de doua ori amigdalita pultacee criptica cu cazeum (asociata cu febra), prima ora am luat 5 zile augumentin [si 2 zile klacid] si apoi am facu bronsita acuta in timpul careia a revenit amigdalita dar luam zinnat si a trecut. Insa, problema este ca au ramas marite si mai ales cea din partea stanga este plina de cripte si am facut un fel de...abces[?] langa ea, galbui-rosiatic, care se regaseste si pe gat [gatul este iritat, ustura si imi este greu sa inghit], usor usor au reinceput starile febrile si durerile de cap, iar limba este inca incarcata de la perioada de antibiotic[candidoza bucala rezultata in urma antibioticelor dar care nu s-a vindecat nici cu fluconazol sau glicerina boraxata cu nistanina sau spalaturi cu apa cu bicarbonat].
Considerati ca ar fi nevoie de o extirpare a acestora? S-ar putea face o amigdalectomie cu radiofrecventa? am inteles ca aceasta reduce riscul de hemoragie si scade perioada de vindecare.
Multumesc anticipat pentru raspuns, mentionez ca am 20 ani.
PS: toate medicamentele mentionate au fost prescrise de medici specialisti
4 comentarii
1
14-08-2016, ora 20:44
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da..sunt indicatii directe pentru amigdalectomie
metoda decide medicul care opereaza
0
15-08-2016, ora 15:09
BiancaEm
Nu este medic/terapeut
BiancaEm
Va multumesc pentru raspuns !
0
15-08-2016, ora 18:13
Dr. Ana-Maria Apostol
ORL - Otorinolaringologie, Bucuresti
Dr. Ana-Maria Apostol
Da, este necesara scoaterea amigdalelor. Si DA se poate face amigdalectomie cu radiofrecventa.
0
19-08-2016, ora 01:02
Dr. Constantinescu Marilena
ORL - Otorinolaringologie, Bucuresti
Dr. Constantinescu Marilena
Decizia de a scoate amigdalele se ia in urma corelării examenului clinic( respectiv la exprimarea amigdalei după îndepărtarea pilierului anterior- se evidențiază cazeum) cu dateless paraclinice - ex ASLO, care arată nivelul anticorpilor contra streptococului. Modul de extirpare se stabilește de comun acord cu Dr, înclin sa cred ca extirparea radicala e cea mai buna soluție pe termen lung.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: