Amigdalita cronica?

22-03-2010
Elena_CRB
Nu este medic/terapeut
Elena_CRB
Buna ziua, numele meu este Elena si am 27 de ani.
Ingrijorarea mea este o stare subfebrila ce ajunge pana la 37, 3 si o modificare a analizelor de sange pe seria alba astfel (mentionez ca au fost facute in prima zi de menstruatie):
Leucocite 8400 (val normale ale laboratorului 3-7000)
Neutrofile 71% (50-60%)
Eozinofile 2% (1-4%)
Monocite 4% (4-8%)
Limfocite 23% (25-35%)
Trombocite 169000 (150000-300000)
VSH 1h 5
Prezenti chisti Giardia.
Colonoscopie OK.
Urina OK.

Pentru Giardia am primit un tratament cu Zentel dupa care am avut cateva zile de senzatie de arsura pe piele si dureri articulare.
Inainte de aceste analize cu 2 saptamani am mai efectuat un set care a iesit f bine, inclusiv VSH, Fibrinogen, PCR, factor reumatoid, anticorpi antinucleari, exudat nazo-faringian negativ, ASLO200.
Cu o luna inaintea acestora am mai facut un set de analize in timpul unui tratament cu amoxicilina+metronidazol+controloc pentru infectie cu Helicobacter si tot asa leucocitele erau 10800 (dar lab avea limita max 10300), neutrofile marite si limfocite scazute.
Aceasta stare de subfebrilitate am mai avut-o si in vara dar am pus-o pe seama unei infectii urinare pe care am tratat-o.
Precizez ca de mic copil am facut episoade repetate de amigdalita pultacee cu exudate pozitive streptococice pentru care am facut tratamente de cate 3 luni cu Moldamin. Ultimul tratament cu Moldamin a fost acum 3 ani pentru un ASLO 320. Dupa acel tratament nu am mai facut amigdalita cu febra ridicata sau dureri, am mai facut doar o faringo-laringita urata acum 2 ani.
Mentionez ca am amigdalele hipertrofice, cea stanga are cripte in care se mai acumuleaza cazeum si pare sa mai iasa cateodata puroi din ea, iar cea dreapta are aspect de mura si mai face si ea cazeum cateodata. Am si o deviatie de sept usoara, la SAF mi-au iesit 3 din 4 sinusuri opace, dar din nas imi curge doar un lichid incolor si se infunda des. Mi s-a spus ca am polisinuzita catarala alergica cu faringita secundara. Am mai tot timpul gatul uscat si noaptea m-am surprins dormind cu gura deschisa.
Am primit tratament antibiotic 5 zile Claritomicina + Aerius si picaturi Olinth. In timpul tratamentului febra mi-a crescut la 37, 5 am revenit la medic si mi-a spus ca trebuie sa-mi tin nasul mereu desfundat si nu o sa mai am probleme. Ma mai dor genunchii, coatele, incheieturile mainii si coloana si cateodata am o senzatie de compresie la nivelul toracelui.
Am fost trimisa la boli infectioase pentru a depista cauza subfebrilitatii si mi-au facut analize pt TBC negative. Medicul de acolo s-a uitat la gatul meu si mi-a spus ca e inflamat si mi-a dat 3 injectii cu Dexametazona dupa aceste injectii amigdalele sau micsorat si au disparut punctele albe, durerile articulare/musculare s-au diminuat si subfebrilitatea a disparut. Dupa o saptamana amigdalele s-au marit si iar prezinta puncte albe, subfebrilitatea a revenit si durerile articulare/musculare.
Mentionez ca in perioada sarbatorilor am fost la munte cateva zile si nu am mai facut febra pentru aproximativ o luna timp in care analizele au iesit ok.
Intrebarea mea catre dvs. este daca analizele astfel modificate, subfebrilitatea si durerile sunt cauzate de problemele din sfera ORL? Ma framant foarte mult din aceasta cauza si am ajuns sa ma gandesc ca am o boala autoimuna, limfom sau leucemie.
Va multumesc anticipat !
38 comentarii 12 Înainte ›
0
22-03-2010, ora 20:47
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da, probleme enumarate au legatura cu amigdalita cronica..
NU inteleg de ce nu sa pus problema de amigdalectomie ? de unde sunteti ??
deasemenea merita mai muta atentie parazitoza ( nu se vindeca asa usor dupa cum credeti de la Zentel. cititi pe osteopatie.ro mai, mmulte retete naturiste si alegeti una care va se potriveste.
0
22-03-2010, ora 20:55
Elena_CRB
Nu este medic/terapeut
Elena_CRB
Va multumesc pentru promptitudine.
Sunt din orasul Galati.
Am fost la mai multi medici ORL si nu mi-a recomandat nimeni amigdalectomia, deoarece am un gat larg si e posibil ca pe viitor sa am probleme cu bronsite/pneumonii.
0
22-03-2010, ora 21:08
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
in acest caz se recomanda amigdalotomia partiala sau criptolizis.
daca va puteti permite o calatorie pana la Pascani putem rezolva aceasta problema.
ca si tratament de mentinere a faringelui in stare buna si sa nu mai aveti acutizari a amigdalitei.. va pot recomanda Gargara dupa fiecare masa cu ceaiuri sau apa de gura.
periodic cate 10 zile tab de supt ( voseptol, propolis.s.a)
regim alimentar fara acru, rece si acidulat.. ca sa nu provocati iritatia mucoasei.
0
22-03-2010, ora 21:17
Elena_CRB
Nu este medic/terapeut
Elena_CRB
Din pacate pe 31 martie plec din tara pentru o luna de zile. Dar la intoarcere doresc sa va fac o vizita la Pascani pentru a rezolva aceasta problema ce dureaza de ceva vreme si nu doresc complicatii.
Ca si tratament momentan fac gargara cu ceai de galbenele dupa mese, iau trachisan, voseptol, vitamina C+propolis si ceai de echinaceea, regimul alimentar il tin strict.
Va multumesc din nou!
0
01-07-2010, ora 20:47
andrei00
Nu este medic/terapeut
andrei00
Dl doctor am o intrebare. Amigdala din stanga este un pic umflata si in lacuna se strang resturi de mancare. M-am uitat la celalalte postari care s-au facut si am tras concluzia ca de inceput e bine sa incerc cu gargara cu ceai de musetel si alcool iodat cum ati recomandat dumneavoastra cuiva. Intrebarea mea este urmatoarea: Ar merge pt o dezinfectare mai completa sa incerc cu o seringa (fara ac) sa stropesc amigdala cu betadina(iod sau alt dezinfectant) mai ales si in acea lacuna, practic s-o spal cu dezinfectant? Multumesc anticipat.
0
02-07-2010, ora 11:50
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
NU.. se curata bine si la gargara.. + voseptol tab de supt+ regim fara acidulate, acru si rece.
daca tot se mentin amigdalele marite... ar trebuie sa le reduci in volum cu radiofrecventa sau sa le scoti...
0
02-07-2010, ora 13:30
andrei00
Nu este medic/terapeut
andrei00
Multumesc pt raspuns Dl doctor. Cu o singura intrebare va mai deranjez. Daca nu se reduc in volum dupa cat timp imi dau seama? adica cat timp trebuie sa tin tratamentul cu gargara pana sa imi dau seama ca trebuie scoase?
0
02-07-2010, ora 22:39
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cam in 3 saptamani organizmul isi reinoieste toate celulele..
daca in acest timp se produc schimbari pozitive. poti sa mai astepti si sa continui tratamentele
daca nu sunt schimbari.. te gandesti la rezolvare chirurgicala
0
02-07-2010, ora 22:54
andrei00
Nu este medic/terapeut
andrei00
Am inteles. Va multumesc pt raspunsuri, va doresc numai bine.
0
04-08-2010, ora 19:27
danconty
Nu este medic/terapeut
danconty
SALUT:)
AM UN BAIETEL IN VARSTA DE 3 ANI, CU AMIGDALITE, PUROI, FEBRA DE 5 ZILE, IN PRIMELE 3 ZILE 40/2, LA 12 ORE, SI INURMATORELE 3 ZILE 39/5 LA 6 ORE, IN PRIMA ZII FIIND VINERI, NOAPTEA A FACUT FEBRA, DIMINEATA CAND SA TREZIT MIA SPUS KAL DOARE GATUL, AM FOST LA FARMACIE, SI IAM DAT AUGUMENTIN SI NUROFEN, , A 2 ZII, , DUMINICA DIMINEATA AM OBSERVAT O UMFLATURA, DE LA GAT SPRE URECHE, , SI LAM DUSS DIRECT LA URGENTE, , LAM INTERNAT IN SPITAL, , SI MI SA SPUS KA ARE INFECTIA FOARTE MARE AMIGDALITE CU PUROI, , FOARTE MULT PUROI, , IN PRIMELE 2 ZILE I S-A FACUT 2 ANTIBIOTICE LA 12 ORE, , DIN A-3 ZII I SE MAI ADMINISTREAZA INCA UN ANITIBIOTIC LA 6 ORE, , DECI 3 ANITIBIOTICE, , IN ZIUA A -5 DOCTORUL MI-A SPUS KA ESTE MAI BINE, , PROBLEMA MEA, , ESTE DACA ESTE POSIBIL SA FACA TEMPERATURA SI IN A 5 ZII DUPA ATATA TRATAMENT, , MENTIONEZZ KA IN A 5-A ZII S-A FACUT SI RADIOGRAFIE LA PLAMNI, , SI MI SA SPUS KA ESTE K, , UMFLATURA DE LA GAT MAI ESTE UN PIK VIZIBILA DAR NU UMFLATA CI PLATA, , NU MANANCA, , BEA LICHIDE, , FACE DIAREE, , DUPA INJECTIE VOMITA POTE DIN PLANS, , SAU ALTCEVA, , VA MULTUMESC
0
05-08-2010, ora 13:53
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da poate fi febra si in a 5 zi de tratament..
pana nu securata amigdalele de depunerile albicioase.. febra poate sa persiste..
la 10 zile dupa tratament.. faceti toata familia exudate faringiene.
0
17-10-2010, ora 22:48
aliale
Nu este medic/terapeut
aliale
BUNA.Am 29 de ani cam de vreo 3ani tot fac puroi in gat.Prima oara am descoperit eu.Am simtit ca ceva nu e in regula si m-am uitat in gat in oglinda si s-au vazut niste punctulete mici albe.Am zis sa merg din timp la medic.Am mers la medicul de familie s-a uitat si mi-a dat injectabil ampicilina si gentamicina.Dupa vroe 3 zile de injectii eu eram plina in gura de puroi.Am mers la un dr orl, iar cand s-a uitat in gura mea a zis ca demult nu a mai vazut asa ceva.Mi-a dat penicilina de 1mil de unitati, dar mi-a si trecut.a fost groaznic.Cam un an de zile a fost ok.dupa a inceput din nou.Obsedata de chestia asta eram non stop cu gatul in oglinda la control, cand din nou am vazut niste pungi micute de puroi.Am facut din nou antibiotic.Mi-am facut si antibiograma si cica nu am nimic.De vreun an si ceva fac incontinuu.Ultima ora (asta acum un an)cand am facut iar m-am dus dr si mi-a scos din gat cu o penseta.Vazand ca se poate si asa nu am mai mers la medic, mi-am scos singura.O data la 2sapt imi scot cu betisoare bucatile de puroi sa nu ajung iar la injectii.de cateva luni si scuip puroi, ori se desprind bobite si cad, ori bucati de puroi.Am uitat sa specific ca mai demult am fost diagnostigata cu sinuzita, si ma gandesc ca de acolo scuip bucati de puroi in fiecare dimineata.Sincer mi s-a cam pus de tot curatat gatul si am mers in tm la un dr specialist orl. S-a uitat a zis ca nu e cava de speriat si ca trebuie sa-mi scot amigdalele.Ca de la atata puroi.mi-a enumerat o gramada de boli.Sincer banuiesc ca si ele au rolul lor acolo si ca o sa se gaseasca si alta solutie.Mi-a exlicat ca de fapt in cripte este puroiul, Oricum nu am inteles eu f mult.In momentul de fata am in criptele astea una langa alta bucatele de puroi si sincer am obosit in a mai face ceva.va rog mult sfatuiti-ma ce sa fac si incotro sa o apuc, ca banuiesc ca nu e de stat.Acum a inceput sa ma si doare gatul, de fapt ma ustura mai mult(cred ca se desprind bucati de puroi).MULTUMESC ANTICIPAT
0
18-10-2010, ora 11:51
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ai 2 optiuni
1. sa scoti clasic amigdalele.. fiindca ele deja Nu isi mai exercita rolul de aparare, au devenit o sursa de infectie si risc de complicatii la distanta
si var 2. care iti permite sa le pastrezi..este sa micsorezi amigdalelle in volum cu Radiofrecventa
in acest caz.. o sa scapi si de infectiil ereetate.. dar o sa mai ramana tesut sanatos de amigdala care o sa.si faca functia de aparare incontinuare
scrii pe mail daca te intereseaza o programare la pascani
0
18-10-2010, ora 15:40
aliale
Nu este medic/terapeut
aliale
multumesc din suflet pt raspuns
0
18-10-2010, ora 22:47
aliale
Nu este medic/terapeut
aliale
BUNA SEARA.Am uitat totusi sa va intreb ceva.e posibil sa fi luat microbul ?(din moment ce eu pana acum aprox.3 ani nu am avut probleme cu gatul)si e posibil sa-l dau si la familia mea ?Am o fetita de aproape 7 ani si imi este frica sa nu ia de la mine(daca se ia).Daca as vrea sa ma operez la mijlocul lunii noiembrie e vreo problema ca e frig afara?Sau nu are nici o legatura.La un control la pascani nu pot ajunge ca sunt din cs si e mult prea departe, dar daca vreti si puteti sa-mi recomandati pe cineva din tm ar fi super.va multumesc
0
19-10-2010, ora 10:50
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
in orice infectie este implicat si un microb..sau mai multi.. (ne inconjoara si ii avem in noi, dar se activeaza numai la persoanele cu imunitate scazuta)
NU nu este nici o problema anotimpul cand va operati
0
23-10-2010, ora 11:58
anca farkas
Nu este medic/terapeut
anca farkas
Buna ziua. Numele meu este Anca si am 30 de ani. De vreo doua saptamani a inceput sa ma doara gatul. La inceput am crezut ca e o simpla raceala dar durerea nu m-a lasat. Am fost la medicul de familie si mi-a prescris tratament cu claritromicina de 500 de doua ori pe zi, coldrex max grip si tantum verde. Dupa cele cinci zile de tratament gatul ma tot durea dar mi s-au infundat si urechile, m-am intors la medic si mi-a dat injectii: ampicilina 1 g cu gentamicina timp de 7 zile. Au trecut deja cinci zile si pe langa gat si urechi a mai aparut si o durere de frunte ( in zona sinusurilor). Temperatura inca fac seara pana la 37.5. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac mai departe, unde sa merg? Si ce as putea avea? Mentionez ca intr-o zi ma doare partea dreapta a gatului cu urechea dreapta si in alta zi partea stanga cu urechea stanga. Nu stiu ce sa mai fac. V-as fi foarte recunoscatoare daca m-ati ajuta. MULTUMESC!
0
24-10-2010, ora 19:17
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cred ca medicul de familie si.a asumat prea multa raspundere fara sa va trimita la ORL.. ati facut 3 antibiotice NU tocmai justificat ( ce zice ficatul?)
acum trebuie de facut o Radiografie SAF
si cu rezultatul de mers la ORL.
Daca aveti arsuri la stomac.. sau senzatie de usturimi in gat.. trebuie de trecut la un regim alimentar strict fara acidulate, acru, si fructe citrice
0
24-10-2010, ora 19:42
anca farkas
Nu este medic/terapeut
anca farkas
Multumesc mult pentru raspunsul dat. Maine am sa merg din nou la medicul de familie si daca nu zice el am sa-i sugerez eu sa ma trimita la orl, si sa fac radiografia de care ziceati dumneavoastra.
0
07-11-2010, ora 10:11
anca farkas
Nu este medic/terapeut
anca farkas
Am fost la un consult ORL la Cluj imediat ce am terminat tratamentul cu ampicilina si gentamicina. D-na doctor mi-a scris urmatorul diagnostic:
- Alergie respiratorie ( asta fiindca i-am zis eu ca sunt dependenta de bixtonim, dar de atunci m-am ambitionat si nu mai folosesc bixtonim deloc)
- Rinita subacuta in remisie
- Laringita de reflux
Mi-a dat sa fac 3 zile tratament cu nurofen si cinci zile gargara cu citrolin. Au mai trecut de atunci inca trei saptamani si gatul meu tot ma doare, ba mai mult acum am vazut ca la baza limbii in spate sunt niste umflaturi miculute asa ca niste bobite, dar sunt tari adica nu cu apa sau ceva in ele. Gatul ma doare in continuare in partea stanga iar amigdala e putin umflata si bobitele sunt mai multe pe partea stanga a gatului.
I-am zis medicului ORL ca oare nu ar fi bine sa fac o radiografie SAF sau altfel de investigatii dar a zis ca nu e cazul ca nu am nimic. Habar n-am ce alt ORL-ist sa mai consult ca se pare ca nimeni nu ma baga in seama. Mi-e frica sa nu am ceva grav si tocmai de aceea m-am dus din timp la doctor dar se pare ca degeaba. Mentionez ca am fost fumatoare pana acum 6 luni cand m-am lasat din lipsa de bani. Credeti ca ar putea fi ceva grav? Si unde ar trebuii sa merg sa ma bage cineva in seama. Adica sa ma trimita sa fac niste investigatii. Ca doar chiar si dumneavoastra ziceti ca treb uie totul descoperit din timp da daca doctorii nu-si dau interesul pacientul ce vina are sau cea ar trebuii sa faca? Va rog ajutati-ma cu un sfat! MUltumesc mult.
0
07-11-2010, ora 12:22
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
trebuie sa mergi la Gastrologie !
posibil totul sa fie de la un reflux gastroesofagian.. sau chear un ulcer gastric care decurge asimptomatic
0
07-11-2010, ora 18:29
anca farkas
Nu este medic/terapeut
anca farkas
Am uitat sa va spun ca fac tratament cu omeran de mai mult timp pentru ca aveam arsuri la stomac dar de cand fac nu mai am. Si fac tratamentul cu mult inainte sa apara problemele astea. Poate fi tot reflux gastroesofagian chiar daca acum nu mai am arsuri la stomac? Iar in ceea ce priveste acidulat acru sau rece nu mai consum de cand au aparut aceste probleme. Multumesc!
0
08-11-2010, ora 09:22
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da. un ref;ux gastroesofagian poate fi si fara arsuri sesizabile ( ca exemplu..noaptea in somn)
0
08-11-2010, ora 20:35
anca farkas
Nu este medic/terapeut
anca farkas
Am fost azi la un alt medic ORL. Mi-a facut Frotiu faringian si a iesit cam asa:
diplococi (+) unii intraleucocitari
0
08-11-2010, ora 20:40
anca farkas
Nu este medic/terapeut
anca farkas
Am fost azi la un alt medic ORL. Mi-a facut Frotiu faringian si a iesit cam asa:
--diplococi (+) unii intraleucocitari
-- filamente miceliene groase / subtiri: negativ
-- leucocite ( +)
Doamna doctor a zis ca nu e mare lucru decat o infectie care se pare ca nu vrea sa treaca. In schimb s-a uitat in urechi si a zis ca la urechea stanga am otita interna si mi-a factut audiograma care a iesit ca aud mult mai rau cu urechea stanga decat cu cea dreapta.
Mi-a dat sa-mi fac maine dimineata niste analize printre care si glicemia si exudatul faringian si sa incep dupa aceea un nou tratamant cu antibiotice de urgenta ca cica nu e de joaca cu urechea. A zis sa iau augmentin SR 1062.5 2*2/zi. E bine sau e rau? Ca nu mai stiu m-am zapacit de tot.
0
08-11-2010, ora 20:50
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
trimite audiograma pe mail.. si daca poti sa faci si O Timpanograma.
pentru surditate neurosenzoriala.. NU se da antibiotic
pentru Otita seroasa.. NU se da antibiotic..
se da antibiotic se da pentru otita acuta concestiva sau supurata.. dar in acest caz Doare urechea rau.
deci NU inteleg pentru ce tio.a dat antibioticul.
daca ai probleme gastrice o sa strici treaba si mai tare.
0
07-12-2010, ora 05:38
Elena_CRB
Nu este medic/terapeut
Elena_CRB
Buna seara,
din pacate viata m-a tinut departe de casa si tot din pacate starea de sanatate nu mi s-a ameliorat in acest interval de timp.
Din cauza subfebrilitatii prelungite si a starilor proaste am fost trimisa la Spitalul de Boli Infectioase Galati. Acolo d-nul doctor a avut rabdare cu mine si mi-a facut si o serie de analize pentru diversi virusi.
Mi-a iesit pozitiv virusul Epstein-Barr cu reactie Paul-Brunell negativa dar IGg=625 cand pozitiv se considera 20, ceea ce inseamna o valoare destul de mare ceea ce pare a fi cauza starii mele.
Amigdalele in continuare sunt marite si criptice si aduna din cand in cand cazeum, nasul curge si faringele este rosu, subfebrilitatea se manifesta zilnic tot cu valori 37-37, 3.
Am citit multa literatura de specialitate in legatura cu acest virus si m-am speriat pentru cate afectiuni este responsabil.
Parerile in ceea ce priveste extractia amigdalelor sunt impartite, dar ce este clar e ca virusul se replica in sistemul limfatic deci si in amigdale.
Sufar zilnic din cauza acestei subfebrilitati si nu stiu ce sa mai fac.
0
07-12-2010, ora 09:20
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu prea cred ca sunt impartite egal parerile..
cred ca trebuie scoase amigdalele cat mai curand posibil
0
22-04-2011, ora 09:40
motherofbebe
Nu este medic/terapeut
motherofbebe
Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi in urmatoarele probleme, daca se poate:de cateva luni am o stomatita de care nu mai scap. Initial am ignorat-o apoi am facut spalaturi cu bicarbonat sau apa de gura, sau ceai de galbenele. Ma gandeam sa merg sa iau si ceva glicerina boraxata...Nu am insistat cu prea multe tratamente pentru ca sunt si insarcinata in luna a 8a. Am tot zis ca e din cauza sarcinii, imunitatea slabita etc. dar problema a devenit aproape insuportabila, acum vad ca am si pe cerul gurii o dunga sangerie care ustura. Mentionez ca beau f multa apa minerala carbogazoasa de cand sunt insarcinata, 3-4 litri pe zi, acum ca s-a agravat stomatita aproape ca ma arde efectiv si nu o mai pot bea, la fel patesc si cu alte alimente. Leg aceasta problema de orl, desi nu stiu daca este de orl, pentru ca in aceasta dimineata am observat ca am si cazeum in spatele unei amigdale, fara sa am alte probleme cum ar fi durere de gat sau febra. Cazeum am mai avut si alte dati, am citit de el, il mai scot, mai astept sa iasa el, ceva de genul. De data asta insa am tot apasat acolo pe amigdale si ieseau intr-una bobitele de cazeum cred ca am scos vreo 20. Nu le-am numarat dar vreau sa evidentiez ca a iesit mult. Cand am vorbit cu orelistul de cazeum mi-a zis ca nu exista solutie, daca fac des amigdalita sa merg sa le scot si gata. Nu fac atat de des amigdalita, sunt mai sensibila dar nu consider ca fac mai des ca altii. Doctorita de familie daca vede punct alb pe amigdala imediat sare in sus ca e puroi si baga antibiotic. Asa ca nu prea stiu acum incotro sa ma indrept, daca sa fac ceva cat sunt insarcinata(vreun tratament mai deosebit) sau sa astept sa treaca sarcina si poate se rezolva de la sine. Si, de asemeni, dle doctor, credeti ca exista o legatura intre stomatita si acest cazeum, combinat cu o senzatie de f multa flegma in gat?
0
22-04-2011, ora 10:01
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Acum nu trebuie sa faceti nimic deosebit.. dar dupa ce nasteti mai vorbim.
Problema cred estede la alimentatie incorecta si de la o problema gastrica mai veche acutizata.
stomatita poate fi si de la carii dentare sau de la acel;e deppuneri de pe dinti
UN consultr stomato ar ajuta mult
in rest trebuie sa faceti urmatorii pasi
1 Regim alimentar strict fara acru( bors, muraturi, otet) fara fructe citrice si mere, fara bauturi8 acidulate ( gata cu minerala)
2Multa apa plata, ceaiuri gastrice
3 dupa fiecare masa. clatit gura intens cu OSSIDENTA si badijonat gingiile cu Vit A uleioasa sau glicerina boraxata
4.Coenzima Q10 2 la 8 ore pana la vindecare
5 pentru cazeumul din amigdale.. gargara cat mai des.. Dupa ce nasteti se poate face criptolizis cu Radiofrecventa fara a fi cazul de interventie clasica pe amigdale
Adaugă un comentariu / răspuns
38 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: