amigdalita cronica cazeoasa

05-08-2008
PavelS
Nu este medic/terapeut
PavelS
am o fetita de 13 ani si 6 luni care a fost diagnosticata cu amigdalita cronica cazeoasa.
ni s a recomandat operatie de coblatie cu laser.
e corect?
exista alt tratament?
se vindeca definitiv in urma coblatiei?
mentionez ca analizele i-au iesit bine, adica aslo, vsh, hemoleucograma etc.
3 comentarii
0
05-08-2008, ora 00:00
oana_cjcr
Nu este medic/terapeut
oana_cjcr
Daca are amigdalita cronica nu are cum sa ii iasa ASLO bine.Reaface-ti analizele! Daca vi s-a recomandat moldamin injectabil una pe saptamana este pt ASLO marit.
Si eu avut probele.M-am operat de amigdalite cand aveam 16 ani, dar nu cu laser.Nu am mai avut probleme niciodata.Cand racesc, ceea ce se intampla foarte rar, nu fac febra.decat imi curge nasul.
Exista numeroase tratamente cu antibiotice dar la amigdalita cronica eu zic ca cea mai buna este operatia. Daca urmati un cur cu antibiotic o sa ii treaca o luna doua poate 6 dar cand o sa raceasca iar o sa ii fie rau.
Operatia nu este foarte grea, mai ales daca o face cu laser.
Eu am facut-o prin medota clasica.Dimineata m-au operat si seara am fost acasa.
Sper sa va fi fost de ajutor!
Mult succes!Santate multa!
0
22-09-2009, ora 21:48
donhoze
Nu este medic/terapeut
donhoze
Ce spune Oana este corect. Si eu am avut ceva asemanator si am fost la spitalul ORL Panduri la etajul 6 la doctorul Tusaliu care m-a convins ca laserul nu este indicat in operatia de amigdale. M-a operat doctorul Tusaliu acum 2 luni si ma simt foarte bine de atunci.
Hoze
0
13-12-2009, ora 19:01
druguscristina
Nu este medic/terapeut
druguscristina
Draga PAVEL, UITE CUM STAU LUCRURILE :eu am foarte multi prieteni medici, din pacate nu sunt medici orl, eu am avut probleme de un an si jumate referitor la gat.adica, amigdalele mele nu aratau rau, nu erau inflamate dar luna de luna faceam puroi...mi-am facut analize peste analize, toate analizele i-mi ieseau ok chiar si ASLO, dar am avut un afurisit de strepococ de tip A.am urmat tratament medicamentos cu antibioticum adegvat acestui microb adica.penicilina (asta in cazul in care nu esti alergic )dupa penicilina intravenos, a urmat groaznicum moldamin.ok.dupa tratament...ia ghici ? puroi pe amigdale.iar medicamente.trece si aparea...groaznic...dupa un alt exudat faringian ia ghici am luat de la sotu din nou acel microb zis streptococ (el era purtator sanatos ) superr.am inceput alt tratament cu penicilina si moldamin...dar degeaba pe amigdalele mele era vesnic puroi.ITI SPUN DIN TOTATA INIMA, am fost si la doctor profesor mi-am facut de zeci de ori analize..analizele mele erau ok inclisiv ASLO... dar din pacate puroiul i-si facea de cap era prezent mai tot timpul..ce nu am incercat, , , DE TOATE.si naturiste si leacuri babesti...am inceput sa caut diverse raspunsuri dar din pacxate nimic...doctorul profesor un medic extraordinar, COSGARIA DIN CJ...mi-a zis asa : faringo amigdalita cronica...am avut si cazeum si de toate...si mi-a zis daca mai faci puroi le scoti nu mai stai la discutii, i-am zis ca ma tem nu de interventie, ci dupa pt ca amigdalele sunt poarta care opresste microbul...dar atunci cind deja tu ai facut de aproate sapte ori consecutiv puroi...ele nu mai fac fata..ZIS SI FACUT m-am hotarat sa le scot pt CA M-AU DISTRUS CU TOTU SI FIZIC DAR SI PSIHIC.I-MI PARE RAU CA AM STAT ATITA PT CA SE PARE CA AU INCEPUT SA MA DOARA ARTICULATILE...PUROIUL ASTA ATATA RAU FACE, NICI NU VA PUTETI DA SEAMA...M-AM PROGRAMAT LA ALBA LA D-NA DR. MATIS VIORICA O DOAMNA SUPERBA, CARE MA SCAPAT DE ACEL PUROI INGROZITOR...nu mai sta du-te cu fetita, daca a facut intr-un an de patru ori puroi in git, acolo este amig cronica si daca este cronic este cm nasol...nu va mai tratati dupa ureche, operatia nu doare.perioada post operatorie este mai nasoala dar trece in doua sapt...DOAMNE I-TI MULTUMESC, AM SCAPAT DE ACEL PUROI, , , OPERATIA DE AMIGDALE NU SE FACE CU ;LASER ESTE CEA MAI MARE PROSTIE...DU-TE LA UN MEDIC SPECIALIST SI O A TE INFORMEZE MAI BINE.SANATATE MULTA.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.