Amigdalita pultacee, augumentin esec sau reusita?

08-01-2016
EmanuelaM
Nu este medic/terapeut
EmanuelaM
Buna ziua.
Vreau sa spun de la inceput ca e prima data cand sufar de amigdalita pultacee.
Am 17 ani, stau de 2 saptamani la tara si la inceput m-am pricopsit cu o raceala minora.Am facut gardara in urma cu cateva zile dupa ce am alergat si am tipat dupa cineva la -17 grade si urmatoarea zi am simtit o usoara amortire si inflamatie la nivelul gatului, in a treia zi au aparut frisoane usoare dar fara febra si, evident, durere.M-am controlat si am observat o singura amigdalita umflata cu cosulete. Am luat paduden dar m-am documentat si am observat ca dau semne de o amigdalita pultacee dupa mica mea consultatie cu oglinda.A doua zi eram prezenta la medicul din satul acesta (deoarece imi era frica sa ma duc pana la medicul meu de familie in oras). I-am explicat pas cu pas ce s-a intamplat si mi-a explicat despre ce e vorba. Din acea zi am luat augumentin si diclofenac. Tot la indicatia medicului ma dau cu albastru de metil la amigdalita respectiva. Astazi am observat ca si a doua amigdalita e umflata, identica cu prima. Din cate am inteles se poate raspandi aceasta infectie chiar sub protectia medicamentului dar totusi acesta este destul de puternic...Sunt deci la 5 a pastila de augumentin...Sunt putin ingrijorata pentru ca stiu ca unele bacterii nu sunt curatate de acest antibiotic cum ar fi streptococul..
Maine ajung in oras, deci ma pot deplasa la medicul meu de familie..As vrea sa stiu daca e recomandat sa iau in continuare augumentin si restul retetei sau sa ma prezint la alt medic?
Augumentin va reusi sau va da gres?
1 comentarii
0
08-01-2016, ora 07:57
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
sfatul este sa mergi la un medic ORL
orice problema de nas, gat, urechi..s etrateaza corect doar la ORL fiindca se fac 6 ani adaugator de specilaizare pentru aceste boli
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tipuri de amigdalite - cum orientează diagnosticul aspectul amigdalelor
  •