Amorteala deget mare picior drept

02-08-2016
casandra10
Nu este medic/terapeut
casandra10
Barbat in varsta de 50 de ani, nu mai fumeaza de 7ani, a fumat 20 de ani.De 2 saptamani ii amorteste degetul mare de la piciorul drept si mai nou il doare degetul cand merge.
Administreaza pentoxifilina de 1 saptamana zilnic 400 mg dar nu a aparut nici o imbunatatire.
Ce recomandati?
3 comentarii
0
02-08-2016, ora 17:02
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Poate fi o neuropatie diabetica, poate fi un sindrom compresiv lombar (hernie de disc), poate fi un hallux rigidus, poate fi o arteriopatie periferica, pot alte mii de cauze posibile.
Va rog sa ma scuzati, dar nu am inteles tocmai esentialui: greutate/inaltime, status ocupational si sportiv, eforturi practicate zilnic, antecedente traumatice, vasculare, neurochirurgicale, reumatologic-inflamatorii, metabolice etc.
Asteptam detalii relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
0
02-08-2016, ora 20:37
casandra10
Nu este medic/terapeut
casandra10
Multumesc pt raspuns si atentie.
Tatal meu are 1, 68 inaltime si 85 kg.La ultimele analize facute glicemia a fost de 100, trigliceridele de 280 si LDL de 220.A fumat 20 de ani, de 7 ani nu mai fumeaza.
In fiecare zi munceste aprox.10 ore, stand in picioare, mergand mult, face chiar mersul piticului. In timpul liber(weekend) face miscare mergand pe jos.
Tatal lui a fost operat la 50 de ani de arterita dar a trait pana la 80 de ani, la operatie i s-a taiat un deget pt a-i reveni circulatia. Deci au fost probleme de circulatia sangelui in familie.
Ce este de facut in cazul tatalui meu in varsta de 50 ani?
0
02-08-2016, ora 21:20
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Poate fi vorba despre distrugerea articulatiei degetului mare (hallux rigidus), produsa de greutatea mare si efortul fizic excesiv.
Are 20-25 kg in exces, deci este diabetic, indiferent de rezultatul actual al glicemiei.
Cu mare probabilitate este vorba despre un picior diabetic (arterita diabetica), agravat si de fumat, dar si de efortul fizic absolut fabulos pentru aceasta greutate.
Trebuie, evident, sa renunte la cele peste 20 kg in exces, sa reduca spre zero efortul fizic (stat in picioare, mers pe jos) si sa recurga la un consult la chirurgul vascular.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: