amorteala in picioare

04-07-2011
aradunost
Nu este medic/terapeut
aradunost
Buna ziua, mama noastra are o durere articulare la un sold, de citiva ani.De un an i s-a instalat in ambele picioare o senzatie de frig, amorteala si atunci cind calca are senzatia ca are ace in talpi.In plus, nu are stabilitate in ele deplasindu-se foarte greu cu ajutorul bastonului.E cardiaca, reumatica si diabetica(nu insulino dependenta).Unde ne sfatuiti sa ii facem un consult medical(la reumatolog a fost, dar rezultatul e minor)?Are 78 de ani!
1 comentarii
0
05-07-2011, ora 09:11
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Simptomele plantare descrise sunt absolut tipice diabeticului de tip 2, datorita neuropatiei, macro-si micro-angiopatiei, toate determinate de obezitate (care se afla la originea diabetului de tip 2). Se poate supra-adauga si o problema vertebrala lombara (sindrom compresiv), dar si cardiopatia specifica diabeticului etc etc
Durerule articulare ale soldului semnifica o distugere a articulatiei (coxartroza), care beneficiaza de tratament chirurgical (protezarea soldului), total nerecomandabil in cazul obezitatii.
Prin urmare, un consult interdisciplinar diabetolog-neurolog-chirurg vascular-neurochirurg ar putea elucida originea suferintei plantare, iar pentru sold este indicat un consult la ortoped.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul