Amorteala mainilor

25-08-2008
Monik_B
Nu este medic/terapeut
Monik_B
Bunicul meu sufera de cateva luni de amorteala mainilor. A fost la un control amanuntit si inclusiv la neurolog si rezultatul a fost ca este sanatos. Nu are afectiuni ale inimii si nici nu are vreun hematom / tumora / etc. pe creier. Nu a suferit infarct si nici accident cerebral. Totusi de cateva luni a inceput sa i se acctentueze aceasta amorteala, astfel incat nu-si mai poate folosi mainile bine pentru a apuca ceva (ii scapa din mana acel obiect). In rest le poate folosi normal (adica sa le miste, toate degetele sau pe rand). Nu mai poate tine un pahar in mana ca inainte (i scapa daca nu sta cu el deasupra mesei), nu poate tine o lingura in mana obisnuit (o tine cu toata mana).
Ma puteti ajuta sau indrepta spre un alt consult (ce specialitate)? Pentru ca pana acum nu i s-a diagnosticat nimic, decat ca e normal ca la batrani sa apara amorteala, insa nu cred ca e doar atat. Afectiunea i se amplifica pe zi ce trece.
Multumesc!
2 comentarii
0
25-08-2008, ora 00:00
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Buna ziua.
Este probabil o boala a nervilor (neuropatie). Se poate face de la diabet, probleme de tiroida, toxice (unele medicamente, alcool).
Poate fi o lipsa de vitamina B12. De obicei, aici exista si anemie, dar la oameni in varsta pot exista doar probleme cu nervii fara anemie.
Exista examinari neurologice in care se vede clar cum merg nervii (electromiografie (EMG) si studii de conducere). Exista in cateva centre. La Cluj, de exemplu, face dr. Fischer de la Neurologie I. Exista si cabinete particulare. La Bucuresti nu stiu cine face, dar trebuie sa existe si acolo. Ar fi bine sa faca, se pune un diagnostic precis, unele neuropatii au tratament specific.

Numai bine.
0
26-08-2008, ora 00:00
Monik_B
Nu este medic/terapeut
Monik_B
Va multumesc mult pentru raspuns!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: