amorteala mainilor si a degetelor de ceva vreme

10-03-2007
astryana
Nu este medic/terapeut
astryana
De ceva vreme, mi se intampla sa imi amorteasca mainile sau degetele. Si asta in unele cazuri, chiar in timp ce folosesc respectiva mana sau respectivele degete. Ce-i drept, asta se intampla cand tastez, si de regula, cu mana dreapta, dar mai sunt cazuri cand si cea stanga imi amorteste. In rest, daca stau mult intr-un loc, mi se mai intampla cateodata sa imi amorteasca o mana sau un picior, uneori stangul sau stanga, alteori dreptul sau dreapta. Cand vreau sa misc mana sau degetele, simt o caldura ciudata in ele si apoi, numai daca le scutur, isi revin. De ce e asa? Ce se intampla?
4 comentarii
0
17-03-2007, ora 00:00
dr Emmy
Identitate neconfirmată
dr Emmy
astryana, sa nu tratezi aceste simptome cu indiferenta.Faptul ca amorteala poate fi aleatorie, stg, /dr, mana, /picior, inseamna ca la baza ei este o cauza generala.Sunt necesare analize de laborator, pe care le poti face la recomandarea medicului de familie.
0
21-07-2007, ora 00:00
danielaturda
Nu este medic/terapeut
danielaturda
exact la fel a patit sora mea si din kuza k a neglijat amortelile a ajuns sa paralizeze, acum e internata in spital.dute urgent la doctor, poate fii doar de la circulatie da poate fi si mai mult.
0
08-05-2010, ora 18:06
manuela37
Nu este medic/terapeut
manuela37
de 2 saptamani ma ocup cu intretinerea gradinii si la cateva zile de efort am capatat o amorteala in bratul drept care in anumite sit ma lasa iar alteori persista cca 10-15 min daca nu si mai bine. am incercat sa nu mai folosesc atat de mult bratul dar nicio ameliorare. mai sunt sit. cand aceasta amorteala este insotita cu un junghi puternic ce-mi paralizeaza toata mana, alteori pur si simplu ma doare, inteapa si amorteste. ce este cel mai suparator, ca aceste crize apar cel mai frecvent noaptea si nu cedeaza decat daca ma ridic in picioare si ma masez insistent in zonele dureroase. dimineata am mainile foarte amortite (apogeul) si sunt umflate. daca ma poate ajuta cineva cu o informatie...despre ce ar putea fi vb?
0
13-05-2010, ora 19:49
sorina chira
Nu este medic/terapeut
sorina chira
va rog, daca exista vreun medic care ar vrea sa imi raspunda la urmatoarea intrebare: amorteala degetelpr in special cel mic si inelarul mainii drepte, poate fi si un efect al lipsei de calciu in organism ? sunt operata de tiroida de 5 ani, ca urmare asimilez mai greu calciul, dar abia in ultimele 2 saptamani am inceput sa simt amorteala in maini, mai specific in degete si in special noaptea in timpul somnului. aceste simptome pot fi si semnul unei afectiuni grave sau sa pun pe "ignore"""? poate fi ceva trecator sau trebuie sa iau masuri?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amorțeli și furnicături în tot corpul - cauze și tratament
  •