Amorteala corpului in timpul actului sexual. Va rog sa ma ajutati!

13-08-2017
Catalina98
Nu este medic/terapeut
Catalina98
Buna seara. "Problema mea" este putin ciudata.
Mi-am inceput viata sexuala acum 2 ani.
La inceput nu am avut probleme, dar dupa primele luni s-a intamplat ceva. La aproape fiecare act sexual, amortesc foarte tare si nu ma mai pot misca. Prima data cand am patit asta am crezut ca urmeaza sa paralizez. Amuzant, dar adevarat.
Raman blocata in anumite pozitii si nu ma mai pot misca cateva minute. Placerea dispare automat, iar dupa ce imi trece amorteala aceea, incep sa tremur.
Singurul ginecolog din zona mi-a spus ca nu este posibil, dar este. Altcineva mi-a spus ca este orgasm, dar stiu cum e orgasmul si nici nu se poate compara.
Am avut o perioada de vreo 5 luni fara contact sexual, iar acum, cand am avut iar, nu s-a schimbat nimic.
Mentionez ca nu am problme cu circulatia ( dar mai am amorteli si in cursul zilei, in anumite pozitii corporale) si nici probleme cu faptul ca nu as putea fi relaxata destul.
Singura problema de sanatate pe care o intampin este tensiunea scazuta.
Ce credeti ca poate sa fie? A devenit destul de deranjant.
7 comentarii
0
13-08-2017, ora 10:04
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua, simptomele descrise sunt in stransa legatura cu tensiunea scazuta. Excitarea din timpul actului sexual inseamna, printre altele, schimbari in circulatia sangelui: se intensifica cea din regiunea genitala si scade in alte zone. Pe acest fond apar simptomele descrise, pe care le experimentati si in alte momente ale zilei dar nu sunt atat de extinse; ele sunt direct proportionale cu miscarea.
"Nu am probleme cu circulatia dar am tensiunea scazuta". Se cam bat cap in cap. Tensinea scazuta este in stransa legatura cu circulatia. Este important sa aflati care este cauza acestei probleme si sa luati masurile de rigoare. Amortelile sunt deja un semn avansat ca ceva nu este in regula.
0
13-08-2017, ora 11:05
Catalina98
Nu este medic/terapeut
Catalina98
Va mulțumesc pentru raspuns.
Am fost la 4 medici cardiologi care mi-au spus ca nu se poate rezolva problema cu tensiunea si ca este ceva firesc sa am tensiunea scazuta la 18 ani.
Mi s-au recomandat exercitii postulare, mancare cu mai multa sare si apa multa.
Le fac pe toate, dar tot ramane scazuta.
Initial, se credea ca este o problema cerebrala, dar am facut RMN si nu am nicio problema.
Apoi am fost la cardiologi, dupa cum am spus.
Ce mai este de facut?
1
13-08-2017, ora 12:08
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Pentru cresterea tensiunii exista o tehnica numita incordarea dirijata-applied tension in engleza. A fost descoperita/inventata pentru scaderile bruste de tensiune care apar la persoanele care lesina cand li se ia sange. La ele, intai cresc rapid si brusc pulsul si tensiunea, apoi in decurs de cateva secunde, tensiunea scade abrupt.
Ost, cercetatorul care a inventat tehnica aceasta, recomanda ca, atunci cand persoana simte scaderea tensiunii (urechi infundate, stare de slabiciune, amorteala) sa tensioneze muschii striati pe care ii poate controla cel mai bine, ca, in felul acesta, sa isi creasca voluntar tensiunea. Muschii striati sunt cei pe care ii putem controla voluntar (ai coapselor, ai bratelor, fesierii, abdominalii etc.).
Nu sunt sigura in ce masura in acele momente poti/esti dispusa/functioneaza un astfel de exercitiu, dar cred ca merita sa incerci.
Succes si sanatate!
1
13-08-2017, ora 12:28
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Poate ca ar fi cazul sa mergeti si la alte specialitati medicale: tensiunea scazuta poate fi semn de disfunctionalitate hormonala, de anemie s.a.m.d.
Mancarea cu multa sare este o solutie temporara si poate duce la alte probleme (rinichi).
0
14-08-2017, ora 05:18
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Apropo de applied tension, cred ca ar putea incerca exercitiile Kegel in timpul actului sexual, chiar daca asta ar putea insemna ejaculare precoce pt partener in 3, 2, 1... :))
0
17-12-2017, ora 14:14
ioanna29
Nu este medic/terapeut
ioanna29
Eu nu pot sa cred ca toata lumea iti spune ca ai o problema de sanatate! "Dupa primele luni..." ai inceput sa ai reactii mai intense. Ce ai tu chiar e orgasm. Nu stiu la ce te referi cand spui ca stii cum e orgasmul si nu se poate compara. In momentul in care amortesti esti aproape de climax( orgasm) moment in care nu trebuie sa te gandesti la ce se intampla si de ce, sa nu te sperii si sa astepti tremuratul prin care dai drumul tensiunii acumulate. Eu, prietene, toate trecem prin asta si am început viata sexuala acum 6-7 ani. Tensiunea scazuta nu are nicio legatura cu intensitatea senzatiilor tale in timpul sexului. Poate o lipsa de calciu, dar atat.
0
03-05-2018, ora 23:18
flory-flor
Nu este medic/terapeut
flory-flor
Si eu am cam aceiasi problema mie imi paralizeaza cateodata mana stanga in timpul actului sexual si nu ma pot misca deloc 1, 2min.Nu stiu care este problema nu am nici o boala de inima doar stiu ca am tensiunea arteriala foarte mica.Poate fi din cauza tensiunii sau ar mai fi si alte cauze?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amorțeli și furnicături în tot corpul - cauze și tratament
  •