amorteli picioare si maini

26-06-2016
vasiliadea
Nu este medic/terapeut
vasiliadea
Buna ziua!
De doua saptamani imi amortesc picioarele, de la degete pana la genunchi, resimt mai mult pe partea stanga, inclusiv sold si mana.mentionez ca eu dorm doar pe partea stanga indiferent ca dorm o ora sau opt.Laba piciorului si degetele sunt rosii ca si cum acolo s-ar aduna tot sangele.In prima faza am crezut ca poate fi vorba de lipsa activitatii(pana in urma cu doua sapt am muncit) si am inceput sa fac miscare..Am avut o problema de sanatate si am slabit cam mult.Mai precizez ca sunt fumatoare.
Multumesc!
18 comentarii
0
26-06-2016, ora 23:38
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Examen clinic Reumatolog, Ortoped.
1
28-06-2016, ora 10:41
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Poate fi vorba despre un sindrom compresiv cervical (hernie de disc cervicala).
Ar fi indicat un consult clinic la neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
04-07-2016, ora 18:14
vasiliadea
Nu este medic/terapeut
vasiliadea
Buna ziua!
Va multumesc foarte mult pentru sfaturi.Am sesizat problema mea si medicului de familie dar a refuzat sa-mi dea trimitere catre specialist, mentionand ca problemele mele din ultima vreme sunt consecinte ale depresiei.Ideea este ca am facut o depresie severa in urma unui control ginecologic, am slabit mult, intregul organism a fost dat peste cap iar acum, desi rezultatele sunt ok, am o stare de neliniste care ma face sa simt ca ma doare oriunde si ca sufar de orice, fumez mult..Pot fi durerile de picioare un simptom de anxietate?
Multumesc.
1
04-07-2016, ora 21:34
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,
Da, durerile, amortelile pot fi simptome de anxietate, ca si fumatul excesiv. Iar fumatul stiti ca distruge sistemul circulator, printre altele.
Depresia despre care vorbiti este tratata in acest moment?
0
06-07-2016, ora 22:48
vasiliadea
Nu este medic/terapeut
vasiliadea
Buna seara.
In primul rand doresc sa va multumesc pentru promptitudinea de care dati dovada.Dupa cum am mentionat, totul a inceput in urma unui test papanicolau, ideea este ca asteptarea si nelinistea si-au pus amprenta asupra starii mele de spirit dar si asupra organismului.Am slabit 4 kg in 3 saptamani(nefiind o mancacioasa de felul meu eram suficient de slaba)apetitul a scazut la zero, au aparut ametelile, slabiciunea, probleme gastrointestinale(scaune moi, etc.)diminetile sunt groaznice(ma trezesc cu frica pentru ziua in curs).Dar nu s-a terminat aici.rezultatul a iesit ok, dar eu am continuat sa elimin orice suspiciune de boala...au urmat analize, ecografie abdominala, radioimagistica spate-fata(nu retin acum termenul corect), plamani ok pt un fumator, desi mi s-a sugerat sa renunt, cord ok.
Bineinteles ca problemele gastro au ramas si tocmai am remarcat de cateva zile ca ma dor groaznic picioarele, infatisarea mea cand ma studiez in oglinda ma face sa plang...asa ca urmeaza o colonscopie si poate asa ma voi linisti.Iar ca raspuns la intrebarea dumneavoastra.nu urmez tratament pentru problema mea psihologica.
Multumesc.
0
08-07-2016, ora 16:02
vasiliadea
Nu este medic/terapeut
vasiliadea
Buna ziua, doresc daca se poate un sfat in ceea ce priveste problema cu care ma confrunt.Este posibil ca simptomele sa persiste(cele gastro si durerile de picioare) in cazul in care nu fac terapie?Exista posibilitatea sa nu mai iau in greutate kg pierdute?Recunosc ca nu sunt adepta medicatiei, mai ales cand vorbim de medicatia care se aplica persoanelor cu afectiuni psihologice.i
Multumesc.
1
08-07-2016, ora 18:22
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Afectiunile acestea psihologice, cum le ziceti dv, sunt o dereglare a neurotransmitatorilor = hormoni care fac legatura intre neuroni.
Din acest motiv este nevoie de medicatie psihiatrica care regleaza hormonii si de sedinte de psihoterapie, 50-100 lei sedinta.

In locul dv. as face orientativ pe net, test Depresie, test Anxietate. Vedeti daca aveti aceste boli. Numai daca testele ies pozitive mergeti la psihiatru pentru diagnostic si tratament si daca sunt fonduri, la psiholog.

Asta nu va garanteaza ca va faceti bine de stomac si de picioare.

Puteti avea afectiuni diferite. Dar va trec depresia si anxietatea.

Renuntati la fumat. Mai recititi o data recomandarile care vi s-au facut pe acest topic.

Mergeti la medicul de familie si incepeti cu pasul 1, care considerati dv ca e mai important.
0
08-07-2016, ora 22:35
vasiliadea
Nu este medic/terapeut
vasiliadea
Multumesc mult pentru sfaturi...voi proceda intocmai.
0
14-07-2016, ora 17:11
vasiliadea
Nu este medic/terapeut
vasiliadea
Buna ziua.
In speranta ca cineva ma va asculta si indruma catre un specialist, vreau sa relatez urmatoarele>timp de 15 ani am lucrat in industria carnii(in hale la temperaturi de -10 grade, cu mainile in carnea ff rece, de multe ori chiar inghetata), si nu simteam nici un fel de durere.Am facut pauza doi ani dupa care am revenit si am constat ca la atingerea carnii reci si a efortului de a manevra cutitul aveam niste dureri de-a dreptul insuportabile(m-am taiat de cateva ori pana la os.aceea era durerea pe care o simteam )doar ca de data asta permanent, ma trezeam din somn cu niste dureri atroce si cu mainile amortite, plangeam ca un copil si luam calmante cu pumnul.Am renuntat si nu stiu cum, dar durerile si amortelile au disparut.Acum lucrez pt mine(fac menaj)au trecut niste ani, dar durerile si amortelile au aparut de la genunchi in jos catre laba piciorului, cu amortirea degetelor dar si la maini(trosnesc incheieturile, degetele ma dor).Eu ajung la medic abia in august.pana atunci doresc din suflet un sfat si poate un posibil diagnostic, deoarece nu reusesc sa ma mai achit de obligatiile mele zilnice.Mai mentionez ca am trecut printr-o perioada extrem de dificila din punct de vedere psihic(nici acum nu pot sa ma adun).
Cu multumiri.
0
16-07-2016, ora 18:01
vasiliadea
Nu este medic/terapeut
vasiliadea
Buna ziua tuturor, am o intrebare/nedumerire.fetita mea a avut viermisori si a luat tratament corespunzator dar noi (restul familiei) nu am lut nimic preventiv.Dupa un an, fetita mea a facut din nou viermisori(ii vedeam in scaun) dar partea curioasa este ca la analliza scaunului rezultatul a iesit negativ.
Exista posibilitatea sa am viermisori si sa nu apara la analiza scaunului?Este posibil ca scaderea mea in greutate si problemele gastro sa fie datorita unor paraziti nedepistati?
Va rog mult sa ma ajutati, deoarece pana ajung la medic imi fac fel de fel de scenarii.
Multumesc anticipat.
1
16-07-2016, ora 19:04
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Da. Exista. Trebuie facut ex copropatazitologic ca la carte. Cate o proba din 3 scaune consecutive. Luati pt o proba din 3 locuri diferite din scaun.
0
16-07-2016, ora 20:10
vasiliadea
Nu este medic/terapeut
vasiliadea
Va multumesc pentru promptitudinea de care dati dovada.Atatea drumuri la Floreasca si Bals.dar nu stiu cum de nu mi-am reamintit de aceasta situatie si de posibilitatea ca si eu sa am paraziti, mai ales ca am slabit mult, scaunele moi, lipsa apetitului.Voi proceda intocmai, deoarece, deja a inceput sa ma irite faptul ca am slabit (eu eram f slaba)acum sunt anorexica.
Cu multumiri.
0
16-07-2016, ora 22:17
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
De obicei cand un copil e depistat cu viermisori toata familia care locuieste cu el primeste tratament pt viermisori.
0
13-08-2016, ora 07:28
vasiliadea
Nu este medic/terapeut
vasiliadea
Buna dimineata !
Am continuat sa investighez cauzele care ar fi putut duce la degradarea starii mele de sanatate (anxietate, stari depresive/nervoase, slabitul excesiv, dureri ale extremitatilor, somn putin spre deloc, agitatie), am continuat sa-mi fac analize in clinici diferite pt a putea compara rezultatele, am facut ecografii (abdominala totala, plamani, sani ).Saptamana trecuta am facut hepatitele, hormonii si cele pt glanda tiroida (la insistentele mele) am simtit la palpare un nodul, culmea, doar eu il simteam.in fine, toate super ok(aceasta a fost exprimarea medicului).Si cum sunt o persoana extrem de insistenta si nu ma linistesc pana nu vad negru pe alb, am fost sa fac o ecografie a glandei tiroide.>mai fata, tu ai un nodul pe tiroida de nici macar nu stiu de unde incepe si unde se termina, asa ca vreau si eu sa vad analizele tale cele bune<.
Intrebare pentru cei care au un bagaj de cunostinte mai amplu decat subsemnata.Cum este posibil sa-ti iasa analizele ok, iar tu sa ai in gat sau in orice alta parte a corpului ceva crescut, ceva ce probabil are o influenta negativa asupra functionarii normale a organismului.
Intrebare.este posibil ca acest nodul sa fie cauza a ceea ce se petrece in organismul meu?Doamna doctor asa spune.
Cu multumiri.
0
13-08-2016, ora 08:18
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
1. Nu cred ca este el cauza.
2. Nodulul se depisteaza la ecografie de tiroida.
3. Mergeti sa va evalueze si un psihiatru, psiholog.
0
13-08-2016, ora 09:27
vasiliadea
Nu este medic/terapeut
vasiliadea
Pentru doamna Clara.am facut ecografie la tiroida, doi specialisti au efectuat ecografia si ambii au specificat faptul ca acest nodul este practic o compresie asupra tiroidei, efectiv o acopera.Mai mentionez ca am o o infectie urata la o masea care momentan o tratez cu antibiotic, iar acest aspect nu a iesit la efectuarea vsh-ului, o inflamatie la fel de urata pe col.iar medicul meu ridica din umeri si spune ca nu pricepe de ce analizele au iesit in regula cand de fapt trebuia sa se observe mai intai la analizele de sange.Probabil ca este o problema de laborator. Si ca sa nu uit, in urma cu ceva ani am avut o infectie urinara care s-a lasat cu internare asta dupa ce am adus proba ca sa vada sangele din urina.dar analiza a iesit ok.
0
13-08-2016, ora 12:01
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Refaceti analizele si mergeti la un medic bun care sa va conduca acest caz.
0
02-10-2016, ora 11:02
vasiliadea
Nu este medic/terapeut
vasiliadea
Buna ziua. Revin la dumneavoastra cu rugamintea sa ma lamuriti asupra unor semne de intrebare in ceea ce priveste starea mea de sanatate. Daca cititi postarile din urma, ajungeti ca si mine la concluzia ca am avut o vara f ocupata. In fine, am facut orice investigatie au crezut medicii ca este necesara pentru a afla motivul pentru care am slabit mult, paresteziilor, starilor de ameteala si rau, simptome care au disparut...habar nu am cum. Mai ramasese durerea din partea dreapta, durere cu care m-am confruntat in urma cu un an(am facut eco ambdominala si totul era ok) care a disparut subit, dar care a reaparut anul acesta.Am mers la un medic specialist in probleme gastro, si la palpare a simtit o inflamatie in dreapta, aproape de ombilic, dar spune dansul ca unele dureri dau reflexe.Am facut endoscopie sup digestiva pana la duoden si s-a stabilit >hernie hiatala(stiam de ea de ceva ani), gastrita cronica, bulbita cronica si reflux esofagian.In prezent iau Controloc, tin regim alimentar, spre rusinea mea nu am renuntat la fumat. Domnul doctor mi-a recomandat sa merg si la un specialist (psihiatru/psiholog) ceea ce am facut, mi-a recomandat ceva din plante., dar nu am simtit nici un fel de imbunatatire a starii mele, din contra, mi-a propus spre analiza posibilitatea abandonarii domiciliului conjugal, divortului.
De ce continui sa slabesc?
Inflamatiile respective au dat peste cap sistemul digestiv ?Cum aflu daca am sindromul de malabsortie ?
Multumesc !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: