amoxicilina in sarcină!

27-08-2016
Andorina
Nu este medic/terapeut
Andorina
Bună ziua ! Mă numesc Andreea si sunt însărcinată in săptămâna a 16 a. Acum câteva nopti am avut o durere in partea dreapta a abdomenului, am încercat pe cat posibil sa dorm pe partea stânga, deoarece nu știam despre ce este vorba si nu vroiam sa-i fac rău bebelușului. Joi am fost consultată de către un medic, mi-a facut testul de urina apoi a constatat ca am o infecție, si mi-a prescris amoxicilina de 500 de gr / 3 ori pe zi timp de cinci zile. Si sunt îngrijorată deoarece nu as vrea sa-i fac rău bebelușului luând antibiotic, am si probleme cu tensiune si mi-a spus sa iau paracetamol . Paracetamol am luat deoarece am durere foarte mare de cap fiind cauzată de tensiune. As vrea sa imi răspundă un specialist daca este posibil.Pot lua amoxicilina in timpul sarcinii? Dăunează sau nu bebelușului ?Va mulțumesc !
1 comentarii
0
17-10-2016, ora 23:54
Dr. Chiriac Stefan
Gastroenterologie, Iasi
Dr. Chiriac Stefan
Buna ziua, studiile efectuate au aratat ca atat Amoxicilina cat si Paracetamolul pot fi administrate in conditii de siguranta in timpul sarcinii. Tratamentul trebuie prescris si asumat de catre medicul Dvs intrucat este posibil sa fie necesara adaptarea dozelor. Daca simptomele persista va recomand sa va programati si o ecografie abdominala pentru excluderea litiazei biliare veziculare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: