analize: mi-a iesit levuri de Candida

04-07-2007
top
Nu este medic/terapeut
top
Am efectuat analize medicale si mi-a iesit levuri de Candida prezente dupa un examen coproparazitologic.Ce inseamna asta?
15 comentarii
0
05-07-2007, ora 00:00
top
Nu este medic/terapeut
top
Nu raspunde nimeni la intrebarile puse?
0
21-07-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Prezenta levurilor de Candida in scaun poate sugera o candidoza digestiva care e favorizata fie de tratamente indelungate cu antibiotice ce duc la un dezechilibru al florei intestinale, fie de o alimentatie bogata in dulciuri, carne sau poate aparea pe fondul unor boli (diabet zaharat), tratamente estrogenice (anticonceptionale).
Trebuie acordata mare atentie prezentei unei eventuale candidoze vaginale care se poate asocia cu cea digestiva si atunci se impune si tratarea partenerului.
Candidoza intestinala poate fi asimptomatica sau poate da diaree de severitate variabila, balonare, crampe abdominale, prurit (mancarime) anal. Se trateaza cu Nistatin sau Miconazol. Atentie la alimentatie, mai putine dulciuri sau carne, consumati iaurt.
Multa sanatate!
0
23-07-2007, ora 00:00
top
Nu este medic/terapeut
top
Multumesc mult pentru raspuns.
Si medicul care mi-a cerut analizele mi-a spus ca este o candidoza digestiva. Diareea nu prea fac doar atunci cand consum multa apa. Antibiotice nu am luat in schimb fac tratament de 6 ani pentru hipotiroidism cu L-thyroxin 100 si in paralel un tratament naturist cu Spirulina 500mg recomdata de un medic care trateaza pe baza de medicamente naturiste. Medicul mi-a recomandat tratament cu Flucovim 50 timp de 7 zile dupa care trebuie sa repet analizele. Este bun acest tratament? Si din discutiile de pe forum am inteles ca iaurtul ajuta mult. Dar celelalte produse lactate ajuta? Eu consum mult cascaval, branza topita, si branza de vaca in diferite forme produse in gospodarie. Lapte consum mai putin. Mai consum multe fructe din gradina sau cumparate de la supermarket (fructe exocite) Produsele lactate nu au aceleasi proprietati ca iaurtul? Astept raspuns.Multumesc.
0
27-07-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Tratamentul este bun. Iaurtul, spre deosebire de celelalte produse lactate, contine Lactobacillus acidophilus, o bacterie ce ajuta la selectarea unei flore intestinale favorabile, distrugand anumiti agenti bacterieni si fungi (Candida) si favorizand dezvoltarea celor necesari apararii organismului (prin producere de acid lactic modifica pH-ul mediului - Candida e distrusa de mediul acid).
0
31-07-2007, ora 00:00
top
Nu este medic/terapeut
top
Multumesc foarte mult. Mai am niste intrebari.
Pentru a depasi starile de oboseala produse de faptul ca lucrez cam 12 ore pe zi in fata unui calculator inclusiv in zilele de sambata si duminica ce imi recomandati? (tin evidenta contabila la mai multe firme). Mai bine zis nu prea reusesc sa dorm noaptea, am dureri de cap, ochi, spate, mi se umfla picioarele, si ma trezesc mai obosita decat m-am culcat. Cafea nu pot sa consum mai mult de 1 intr-o zi deoarece mai multa imi produce greata si dureri de cap ingrozitoare. Maninc multe fructe si legume nu consum nimic dupa ora 17 decat apa si ceai si totusi sufar de oboseala si insomnie. Nu dorm mai mult de 4 - 5 ore pe noapte. Am fost acum o saptamana la munte pentru odihna, in aer liber, plimbari pe munte stat la umbra, liniste fara televizor, radio sau alte lucruri doar zgomotul produs de pasari si tot nu am reusit sa ma odihnesc am dormit doar 2 - 3 ore pe noapte. Efectiv priveam pe geam cum adie vantul, stelele si tot nu ma lua somnul. Nici macar o data nu m-am intrebat cat e ceasul s-au sa vorbesc la telefon nici nu aveam semnal la acesta, si tot obosita am ramas. Ce sa fac sa depasesc aceasta stare de oboseala si de insomnie? Astep recomandarile dumneavoastra.
0
03-08-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Pentru ca nu am multa experienta in aceasta ramura medicala va voi indica cateva adrese unde puteti gasi sfaturi care sa va ajute.
-------------*
Numai bine!

(*modificat de admin)
0
12-08-2007, ora 00:00
Ana2002
Nu este medic/terapeut
Ana2002
candidoza intestinala poate da miros neplacut respiratiei?
0
14-08-2007, ora 00:00
top
Nu este medic/terapeut
top
Nu stiu exact daca am candida intestinala sau de care, doar atat mi s-a spus ca am candida digestiva, adica o ciuperca la stomac. Si am primit tratament Flucovim 50 o tableta dimineata si una seara. Acum nu ma mai doare stomacul ca inainte. Maninc si mult iaurt la recomandarea medicului. adica unul doua in fiecare zi. Respiratia mea are miros neplacut dupa amiaza in special seara chiar daca ma spal pe dinti dar am mai multe tipuri de tratamnete adica pentru anemie, pentru glada tiroida pentru slabire, pentru circulatia sanguina etc. si toate laolata duc la un miros neplacut al respiratiei, Am si un tratament ci Spirulina din alge marine si aceste tablete miros urat de tot.
0
04-07-2012, ora 10:51
papuss
Nu este medic/terapeut
papuss
candida intestinala poate avea si alte simptome de exemplu miros urat al corpului (miros de amoniac, peste, fecale?) ??
0
21-08-2013, ora 19:18
alessya7907
Nu este medic/terapeut
alessya7907
Buna ziua! Am descoperit si eu ieri ca am candidoza si acum iau tratament. Alta este nelamurirea in schimb. Intentionam sa-mi fac un set de analize si nu stiu daca le pot face acum sau sa astept pana se vindeca candida, adica daca influenteaza asta cu ceva rezultatele analizelor sau medicamentele ce le iau acum incurca oarecum.
Lista de analize care le vreau este:
TGO, TGP
Potasiu urinar
Prolactina
Creatinina urinara
Uree urinara
Profil lipidic
Hemograma
Urina biochimie
Trigliceride
HDL
Testosteron
0
26-12-2015, ora 08:18
marie-ta
Nu este medic/terapeut
marie-ta
Am gasit regimuri alimentare unde proteinele erau interzise in lupta cu candida. Carnea de vaca este baza in candidoze. Am fost internata cu fiul meu de 9 luni pentru candida intestinala in urma unui tratament cu antibiotice pentru o raceala. A primit in spital carne de vaca la fiecare masa impreuna cu zeama de orez si orez pasat si vitamine fara antibiotice antifungice. Dupa externare au urmat 2 ani de regim strict fara fainoase, dulciuri, acidilate, condimente. Deci carnea de vaca este baza.
0
26-12-2015, ora 08:20
marie-ta
Nu este medic/terapeut
marie-ta
Iaurtul nu este bun in candida, a fost interzis din alimentatie in spital.
0
26-12-2015, ora 08:40
marie-ta
Nu este medic/terapeut
marie-ta
Fara fructe si legume crude, numai fierte sau la gril bine coapte, crude creeaza mediu acid pe care se dezvoltaa levurole. Fara paine doua saptamani pe urma paine prajita doua saptamani, apa fiarta si racita. Nu orice legume, doar telina romaneasca, dovlecei, vanata, atat.
0
05-01-2016, ora 07:56
marie-ta
Nu este medic/terapeut
marie-ta
Si morcovi
0
18-02-2017, ora 00:38
naty20
Nu este medic/terapeut
naty20
Va rog din suflet sa ma lămuriri in următoarea problema: fetița mea de 4 ani jumătate i-a fost descoperită candidă albicans digestiv, după o lunga perioada de chin, analize peste analize, dureri de burtica, scaune modificate, lipsa poftei de mâncare și bineînțeles fără sa ia in greutate! A urmat multe tratamente cu antibiotice (9 antibiotice in decursul a 5 luni), la recomandarea medicilor, pentru tot felul de așa zise Infecții respiratorii când de fapt fetița avea streptococul beta hemolitic. Ghinionul nostru a fost ca ni s-a prescris tratament cu diflucan 5 zile dar a 4-a zi a început febra mare continua 5 zile, analize care arătau o infecție, tratament cu cefaclor 7 doze la 12 ore, internare, puroi in gât, 3 doze ampicilină injectabila apoi 5 zile Ceforat. La 3 luni de la acest tratament am repetat analiza la scaun și de data aceasta a ieșit candida krusei, sensibil la antimicotice pe care nu le găsesc, nu se mai fabrica, doar injectabil. Chiar dacă este rezistent la nistadina, ni s-a recomandat sa ii dam 5 zile câte jumătate de pastila de 3 ori pe zi și levurin 10 zile. Nu ni s-a explicat însă cât de gravă este aceasta afecțiune, cât poate dura pana scăpăm de aceasta problema, ce repercursiuni poate avea tratamentul, regimul alimentar. Sunt șanse ca cineva din casa sa fie purtătorul acestei ciuperci pe care sa o tot dam fetiței? De când a apărut durerile de burtica fetița face in pat in timpul nopții, scrâșnește din Dinți in somn, este nervoasa, doarme puțin, de la Crăciun are axial dreapta niște exeme destul de ciudate, nu grave dar pentru care inițial am primit diagnostic de viral apoi exeme atopice de la detergent, totuși nu suntem așa siguri de aceste diagnostice puse de 2 medici dermatologi diferiți sunt cele reale, deși ambii ne-au asigurat ca ciuperca candida da altfel de exeme. Analizele de sânge arată ca fetița ar avea eritrocitoza, valorile hemoglobinei, eritrocitelor, monocitelor fiind depășite doar cu o unitate. La urina aceeași problema hematii 10. Au vreo legătura aceste analize cu tot ce se întâmpla cu fetița, cu diagnosticul confirmat de candida krusei digestiv? Este foarte energica, activa, receptivă dar destul de sensibilă la boli, merge in colectivitate, deși mai mult sta acasa! Va mulțumesc pentru răbdarea de a citi aceste rânduri și de a ne da un sfat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum ne monitorizǎm sǎnǎtatea?
  • Cum să te ferești de candidoză
  • Chlamydia vs Candida - asemănări și deosebiri
  • Analize uzuale (și interpretarea lor pe scurt)
  • Cum și-ar evalua un medic sănătatea?
  • Analize medicale foarte importante
  • Tratarea candidozei (infecția cu Candida albicans)
  • Candidoza - tipuri și caracteristici la bărbați și femei
  •