analize pt sarcina

14-06-2007
mikiela
Nu este medic/terapeut
mikiela
Rezultatele analizelor facute acum 2 luni au fost:Ig G-32.4, IgM-0.65 si CMV-0.16 plus la grupa B3 am Rh negativ.Dupa o luna cum am ajuns la analize nu mi s-a spus decat ca am o infectie in sange si mi s-au dat alte analize de facut.Ieri am primit rezultatele si am IgG-26.2, IgM-0.49 si toxo IgG(indicele de avid)-0.7.Pt interpretare ajung tocmai peste 3 sapt, atunci a putut fi facuta programarea si am tot citit pe net pana mi-am zapacit creierul si nu mai inteleg nimic.Va rog din suflet, sa-mi interpretati aceste rezultate si sa-mi spuneti daca in viitor voi avea o sarcina cu probleme si daca Rh imi cauzeaza alte probleme.Acum nu sunt insarcinata.Multumesc frumos(am 29 ani si nici un copil si mi-e foarte teama ca nu voi putea avea, asa ca va rog sa acordati atentie si mesajului meu).Multumesc frumos!
2 comentarii
0
04-01-2008, ora 00:00
AMA_MIH
Nu este medic/terapeut
AMA_MIH
Draga Mikiela,
Aceeasi problema am avut-o si eu (am o fetita de aproape 4 luni acum)si medicul ginecolog cu care am nascut mi-a explicat asa: IgG pozitiv (inseamna ca esti imunizata la o eventuala infectie, deci e de bine); IgM negativ (inseamna ca nu ai infectie in corp in momentul acesta, este de bine). Daca IgM-ul este pozitiv inseamna ca ai infectie si trebuie tratat!!! Aceste analize oricum le vei reface in momentul in care vei fi insarcinata cu toate ca le-ai facut acum (e bine ca poti trata inainte). Cat despre Rh...nu este nici o problema (daca sotul are acelasi Rh).Daca doar tu ai Rh negativ vei face un vaccin dar nu stiu sa-ti spun cand...spre trimestrul trei de sarcina...iti va spune ginecologul care iti va urmari sarcina.
Succes si stai linistita...nu e bine sa fii stresata mai ales ca vrei sa devii mamica!!
0
23-06-2010, ora 15:05
Onutza_bb
Nu este medic/terapeut
Onutza_bb
Buna!

Am nevoie de parerea unui cunoscator! Sunt insarcinata in 14 saptamani si astazi a venit rezultatul la analiza Complex Torch, acesta fiind:

Anti-Rubella IgG, CHEMI, LIAISON - 116
Anti-Rubella IgM, CHEMI-clt, IMMULITE2000 - negativ

Anti-Herpes IgG 1/2, CHEMI-clt, IMMULITE2000 - pozitiv
Anti-Herpes IgM 1+2, CHEMI, LIAISON - incert

Anti-CMV IgG, CHEMI-clt, IMMULITE2000 - pozitiv
Anti-CMV IgM, CHEMI-clt, IMMULITE2000 - negativ

Anti-Toxo.gondii IgG, CHEMI, LIAISON - 216
Anti-Toxo.gondii IgM, CHEMI-clt, IMMULITE2000 - negativ

Din cate m-am informat pe Internet majoritatea celor cu IgG pozitiv si IgM negativ arata faptul ca am avut candva virusul si vor iesi pozitive mereu, deoarece exista anticorpi si imunitate. Intrebarea mea este daca pot sta linistita in privinta lor si daca mai pot contacta virusii respectivi. De asemenea nu m-am lamurit in privinta rezultatului pentru herpes. La cabinet am programare in cateva zile dar as vrea sa ma lamuresc pana atunci.

Multumesc pentru ajutor!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul